Препоръки за и от лозаря

06 юли 2018 В лозята 0     
Няма снимка
1 2
 

Как да се използва лактофол за лозя

Фаза "предцъфтежно" 400 мл/дка

Фаза "следцъфтежно" 400 мл/дка

След 10-14 дни 600 мл/дка

След 10-14 дни 600 мл/дка

Честно казано, този съвет е на наш читател-любител, който е много доволен от тази марка торове и ни ги препоръчва редовно.

И той предупреждава при съвместно приложение с РЗ препарати да се внимава. Казва на колегите си любители, че към водния разтвор на лактофол трябва да се добавят разтворените фунгициди и инсектициди. И препоръчва да не се смесва с шавит.

А по препоръка на рз-експертите

Приложен през вегетацията този тор стимулира растежа и развитието на растенията и е предпоставка за получаване на високи добиви.

През периода на формирането на репродуктивни органи подобрява качеството на получената продукция.

Торовете от тази серия са смесими и съвместими с продуктите за растителна защита (с изключение на тези, за които е изрично указано, че не се смесват с листни торове).

Обичайна схема на работа е: към водния разтвор на лактофол да се добавят разтворените във вода пестициди.

Приложение:

При лозови култури - 400-600 мл/дка - четирикратно.

Първо пръскане - преди цъфтеж, второ - след цъфтеж, и два пъти през вегетацията - ти през 10-14 дни.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята
Няма снимка

Не пропускайте първото претакане на виното

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.

Няма снимка

Недостатъци и дефекти на виното

Това са нежелани промени във вкуса и цвета на виното, развалящи неговите органолептични свойства. Често причините за дефектите се крият в грешките или неопитността на винопроизводителя.

Няма снимка

Рецепти срещу опасни болести на виното

Назаем от опитни производители Списъкът на неприятните заболявания, чието късно откриване или отстраняване води до невъзстановима загуба на вино, не е кратък.

Няма снимка

Превенцията при виното е най-важна

Няколко съвета трябва да се помнят винаги Почти всеки любител винопроизводител поне веднъж в живота си се е сблъсквал с болести по виното и се е чудил и питал как да ги лекува.

Няма снимка

Направете канавките за отводняване сега

Задължително е, ако теренът ви е наклонен Ако теренът на лозите ви е на известен наклон, трябва да помислите за направа на вид прегради, които да задържат водата от есенно зимните валежи.

Още от Фермер
Няма снимка

Грижи за инвентара в края на сезона

Инструментите се почистват и прибират В момента работата в зеленчуковата градина е съсредоточена върху почистването на зеленчуковите лехи, торенето и обработката на почвата.

Няма снимка

Дъжд, на места и сняг, с облаци днес

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, предаде БТА.

Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Австралийските козевъди намаляват поголовието

Австралия е най-големият износител на козе месо в света. Но износът на живи кози е намалял от 88 897 глави през 2014-2015 г. до 16 578 глави през миналата финансова година,

Няма снимка

Как да съхраните гранулите за котката

В запечатани опаковки годността е 1-1,5 година Започваме с предупреждение - внимавайте да не дадете мухлясала суха храна! Когато се съхранява неправилно, това често се случва.