Бременните зайкини имат завишени нужди

06 юли 2018 Домашна ферма 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Това означава повече протеин, минерални вещества и мастноразтворими витамини - А, Д, Е и К

Добре е да добавяте към храната: креда; дикалциев сулфат; монокалциев сулфат; сол.

Дажбата трябва да съдържа 160-170 г суров протеин, както и 12-14% сурови влакнини, е препоръката на специалистите по хранене.

ВНИМАНИЕ! Плесенясалите и загнили зелени фуражи са опасни! Те могат да предизвикат отравяния и други неразположения, които да предизвикат аборт.

Какво да осигурите: зелени фуражи - 70-90 г; пшенични трици - 15-20 г; шрот - 15-20 г; сено люцерново - 0;

Примерни дажби за бременни зайкини: зелени фуражи - 70-90 г; пшенични трици - 15-20 г; шрот - 15-20 г; сено люцерново - 0; корено- и клубеноплодни - 0; зелена люцерна или трева - 850-900 г; креда - 1-1,5 г;сол -1,5 г.

Ако давате гранулиран комбиниран фураж имайте предвид, че количеството вода за пиене рязко се увеличава. Бременните зайкини се нуждаят според сезона от 0,8 до 1 л вода дневно. При кърмещите количеството вода е в зависимост от броя и възрастта на зайчетата - от 2 до 2,5 л вода дневно.

Добре е да знаете, че при хранене със зелени фуражи потребностите от фуражи са по-малки.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашна ферма
Няма снимка

Изборът на храната за прасето зависи от вида угояване

Угояването на прасето в повечето лични стопанства върви с пълна сила. Но дали не допускате грешки при храненето? С кои фактори трябва да се съобразите: възрастта - подрастващо или няколко месечно

Няма снимка

Не чакайте яйца от затлъстели гъски

Непременно включете в дажбата им тревно брашно и зеленчуци Подгответе се през декември да заколите излишните гъски. И се погрижете за специално хранене на разплодните птици На какво трябва да

Няма снимка

Зоофитотерапия с нар

Използвайте запичащото действие на кората му Д-р Валентин Иванов квмн Настъпи сезонът на вкусния и полезен нар. Освен че съдържат много витамини, минерали, флавоноиди и др.

Няма снимка

Бременната кобила има нужда от калций и фосфор

Ако има недостиг, проявява извратен апетит - яде пръст, кал и пясък Минералните вещества калций и фосфор са необходими не само за нормалното протичане на физиологичните процеси в организма на

Няма снимка

Пазете козите от преяждане

Особено с царевично зърно Козите много обичат цяло царевично зърно, което е отличен фураж. Изхранено след обемисти фуражи (трева, сенаж, силаж, листников фураж и др.

Няма снимка

Преди отелването отвържете кравата

Шумът и ярката светлина забавят родовите рефлекси Бременността при кравата продължава средно 280-285 дни. По време на отелването в краварника трябва да е тихо и спокойно.

Още от Фермер
Няма снимка

Грижи за инвентара в края на сезона

Инструментите се почистват и прибират В момента работата в зеленчуковата градина е съсредоточена върху почистването на зеленчуковите лехи, торенето и обработката на почвата.

Няма снимка

Дъжд, на места и сняг, с облаци днес

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, предаде БТА.

Няма снимка

Не пропускайте първото претакане на виното

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.