5 неща, които обиждат котката

06 юли 2018 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Постарайте се да не ги допускате

Какво може да обиди любимата котка?

1. Мълчанието и равнодушието на стопанина й

В тези случаи животното се чувства абсолютно ненужно и това може да му нанесе психологична травма. Вследствие на нея котката може да се затвори в себе си и да стане некомуникативна или пък обратното - агресивна. И двете реакции водят до нарушаване на атмосферата вкъщи, а котката ви може сериозно да се разболее.

Обидите и виковете от страна на стопанина може силно да изплашат домашното животно. Котката може да се скрие и дълго време да не излиза.

2. Удар или ритник съвсем естествено ще обиди котката и дори може да я травмира. След подобни действия е много трудно да възвърнете доверието на животното.

3. Хващането и повдигането за врата някои котки приемат за много обидно. За възрастните котки това хич не е приятно и фактът, че мяукащите майки пренасят по този начин котетата не е повод да го правите. За котките това е много унизително. Според специалисти котката може да приеме подобно отношение единствено от малко дете, което я обича.

Котките обичат да контролират всяка ситуация, а когато ги хващат и повдигат за врата, те стават безпомощни и неспособни да реагират. За котката това може да се превърне в голямо психологично изпитание. Котката може силно да се изплаши и да престане да ви се доверява.

4. Ако принуждавате котката да прави нещо против волята ѝ

Например силно да я стискате или да я държите насила. В отговор на това следващата минута животното може да одере ръката ви и дори лицето.

5. Дългото ви отсъствие от дома

Дори купичките на котката да са препълнени с храна и тя да разполага с всичко необходимо, животното дълго време ще се сърди.

Трябва да мине доста време, докато котката ви прости, че сте я оставили дълго време сама.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Как да съхраните гранулите за котката

В запечатани опаковки годността е 1-1,5 година Започваме с предупреждение - внимавайте да не дадете мухлясала суха храна! Когато се съхранява неправилно, това често се случва.

Няма снимка

Семейна екскурзия с любимото куче

Чудесни есенни идеи Дългата семейна разходка с кучето е чудесна идея за почивния ден. Пъстрата есенна палитра и свежият прохладен въздух ще са от полза както за вас, така и за домашния ви любимец.

Няма снимка

Домашен любимец от...мебелен магазин

За четвърта поредна година магазинът на ИКЕА в южноиталианския град Катания не само продава мебели и стоки за дома, но и предоставя убежище на бездомни кучета от района, съобщава Vistanet.it.

Няма снимка

Съвети на ветеринаря

Ако морското свинче получи разстройство Заменете водата му с овесена или оризова отвара. Може да му давате и слаб разтвор на калиев перманганат (с бледорозов цвят),

Няма снимка

Внимавайте, когато купувате женско морско свинче

Не трябва да е по-възрастно от 2 месеца Ако допуснете тази грешка, има вероятност скоро да притежавате не едно, а цяло семейство морски свинчета. Причината - в зоомагазините често на едно място са и

Няма снимка

Натичалото се куче остава по-охотно само̀

Съвети на специалисти Често дори възрастно куче, да не говорим за малко кученце, като забележи, че любимият му стопанин се облича и тръгва към външната врата изпада в паника И започва да скимти,

Още от Фермер
Няма снимка

Грижи за инвентара в края на сезона

Инструментите се почистват и прибират В момента работата в зеленчуковата градина е съсредоточена върху почистването на зеленчуковите лехи, торенето и обработката на почвата.

Няма снимка

Дъжд, на места и сняг, с облаци днес

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, предаде БТА.

Няма снимка

Не пропускайте първото претакане на виното

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.