Кучето рови в боклука

14 септември 2018 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Как да го отучите?

За ваше голямо разочарование кошчето за боклук може да е за кучето бездънен източник на кулинарни шедьоври. Кучетата много обичат човешка храна, дори изхвърлената. Така че повечето домашни любимци изпадат направо във възторг от възможността на поровят из боклука.

Какви мерки можете да вземете срещу този лош навик?

Кошчето за боклук- недостъпно за кучето

Ограничете достъпа на кучето до боклука. Например в кухнята можете да приберете кошчето в затварящо се шкафче. Ако кучето е толкова съобразително, че може да го отваря, сложете фиксатори, с които затварят шкафове за защита от малки деца.

Ако в други помещения има кошчета, сложете ги на по-високо и недостъпно място.

Напълно прекратете достъпа на кучето в стаите, в които има кошчета за боклук.

Купете си кофа за боклук с такъв капак, който кучето просто да не може да отвори. Не се препоръчват кошчета с педал, тъй като кучето доста бързо научава да го натиска.

Превърнете кошчето за боклук в неприятен и дори в плашещ предмет

Например можете да се снабдите със специални плашещи устройства и уреди, които да сложите край кофата за боклук. Например устройство, напомнящо капан за мишки, което подскача със силен шум, когато кучето го настъпи.

Има и отблъскващи устройства на основата на датчици за движение, които разпръскват въздух под налягане, когато кучето се приближи към кофата за боклук.

Създаването на неблагоприятни условия е най-ефективният вид наказание за кучетата, които са свикнали да проверяват кофата за боклук, когато стопанинът им не е наблизо.

Въпреки че този вид наказания не нанасят на любимеца ви никакъв вид физически травми, не се препоръчва те да се прилагат по отношение на плашливи и нервни кучета.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Как да съхраните гранулите за котката

В запечатани опаковки годността е 1-1,5 година Започваме с предупреждение - внимавайте да не дадете мухлясала суха храна! Когато се съхранява неправилно, това често се случва.

Няма снимка

Семейна екскурзия с любимото куче

Чудесни есенни идеи Дългата семейна разходка с кучето е чудесна идея за почивния ден. Пъстрата есенна палитра и свежият прохладен въздух ще са от полза както за вас, така и за домашния ви любимец.

Няма снимка

Домашен любимец от...мебелен магазин

За четвърта поредна година магазинът на ИКЕА в южноиталианския град Катания не само продава мебели и стоки за дома, но и предоставя убежище на бездомни кучета от района, съобщава Vistanet.it.

Няма снимка

Съвети на ветеринаря

Ако морското свинче получи разстройство Заменете водата му с овесена или оризова отвара. Може да му давате и слаб разтвор на калиев перманганат (с бледорозов цвят),

Няма снимка

Внимавайте, когато купувате женско морско свинче

Не трябва да е по-възрастно от 2 месеца Ако допуснете тази грешка, има вероятност скоро да притежавате не едно, а цяло семейство морски свинчета. Причината - в зоомагазините често на едно място са и

Няма снимка

Натичалото се куче остава по-охотно само̀

Съвети на специалисти Често дори възрастно куче, да не говорим за малко кученце, като забележи, че любимият му стопанин се облича и тръгва към външната врата изпада в паника И започва да скимти,

Още от Фермер
Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.

Няма снимка

Австралийските козевъди намаляват поголовието

Австралия е най-големият износител на козе месо в света. Но износът на живи кози е намалял от 88 897 глави през 2014-2015 г. до 16 578 глави през миналата финансова година,

Няма снимка

Идват още облаци, дъжд и сняг

През следващото денонощие, под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг.

Няма снимка

Пчелите се нуждаят винаги от вода

През активния сезон те си я набавят от различни източници: реки, язовири, кладенци, от росата по растенията. Но невинаги тези природни източници на вода са наблизо и при силен вятър или ниски