Как да изсушим смокини?

09 октомври 2018 Кулинария / Полезни съвети 0 112293
Няма снимка
 

Сушенето на смокини става по два начина - на слънце или във фурна (пещ). Почистените смокини се нареждат цели върху мрежеста рамка, застлана с хартия или някаква материя и се слагат на слънце. Когато няма слънчеви лъчи, се прибират и се изваждат на следващия ден.

Във фурна сушените смокини се нареждат в тави и се слагат на слаба температура, към 80-90°C (ръката ви трябва да издържа вътре без проблем). Отваряйте фурната често и обръщайте смокините. Продължителността на сушене зависи от големината на плодовете.

Сушените смокини се съхраняват в торби от естествена материя, на тъмно и прохладно място.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария / Полезни съвети
Няма снимка

Правилното съчетаване на храни предотвратява проблеми

Домати със сирене или месо с картофи не се препоръчват, ако не искате да имате проблеми със стомаха. Най-важното изискване е правилното съчетаване на продуктите

Няма снимка

Хмели сунели - как се приготвя

Продукти (всички трябва да са сушени): 2 суп. лъж. майоран, 2 суп. лъж. кориандър, 2 суп. лъж. чубрица, 2 суп. лъж. мента, 2 суп. лъж. магданоз, 2 суп. лъж. естрагон, 2 суп. лъж. копър, 1 ч. лъж

Няма снимка

Зелените салати

Познавате ли ги и знаете ли как да ги използвате Зелените салати са неразделна част от лятното меню. Те са неразделна част от гарнитурите или допълнение към барбекюто

Няма снимка

Колко време да стерилизираме бурканите със зимнина

Нашият редовен читател Костадин Статев от с. Звездец, общ. Малко Търново се обади в редакцията с молба да дадем в табличен вид приблизителното време за стерилизиране на плодове и зеленчуци

Няма снимка

Знаете ли как да печелите от храната, която купувате?

Практични съвети как да не я разхищавате  Ива Тончева Знаете ли, че в Европа се изхвърлят около 100 милиона тона храна годишно? И ние не сме по-назад: около 670 хил

Няма снимка

Продукти за кухнята, които можете да си приготвите сами вкъщи

Колкото повече потъваме в дебрите на кулинарията, толкова повече се убеждаваме, че има продукти, които можем да си ги приготвим вкъщи и ще ни излезе много по-евтино

Още от Фермер
Няма снимка

Най-ниските температури през ноември у нас - между минус 7 и минус 2 градуса

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, по-високи ще са по Черноморието, а най-високите температури ще са между 17 и 22 градуса

Няма снимка

Нов стандарт ще отличава качественото родно агнешко и говеждо месо на пазара

Стандарт за доказване на произход и качество на говеждо и агнешко месо разработва Борд по говеждо и агнешко месо съвместно Института по аграрна икономика

Няма снимка

Добавки към смеските за прасета

Кои са по-важните Смеските за прасета са от 5 вида фураж - царевица, ечемик, пшеница, пшеничени трици и шрот - соев или слънчогледов. Но към тях задължително се добавят и минерали и витамини

Няма снимка

Лагеруване на тиквите

След като тиквите се откъснат, те трябва да преминат процес на дозряване, т. нар. лагеруване. За целта е най-добре да се наредят под навес. Така хем се нагряват от слънцето

Няма снимка

Добро хранене при заплождане на овцете

Основният фактор за висока продуктивност при овцете е храненето. Особени грижи искат младите животни и бъдещите овце-майки. Затова им осигурете най-добрата храна за тях – доброкачествено сено и

Няма снимка

Спад в цените на зърното

Пазарите отчетоха спад в цените на всички агропродукти вчера на фона на валежите в Русия и Америка, както и нови опасения относно световната икономика, свързани с коронавируса