Видео показва как да стържем кашкавал по-лесно

16 октомври 2018 Кулинария / Полезни съвети 0     
Няма снимка
 

Според видеоклипче, пуснато в социалните мрежи, ние цял живот сме настъргвали кашкавала неправилно, като държим рендето вертикално, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

При подобно разположение нямаме добра опора и процесът е бавен и изморителен. Видео на Tastemade UK, разпространено в Туитър, дава съвет да положим кръглото или правоъгълното ренде легнало в хоризонтална позиция. Така опората е много по-добра. Настърганият кашкавал пада във вътрешността на уреда. Рендето с настъргания кашкавал след това се повдига в хоризонтално положение, за да не се изсипе, след което се накланя и съдържанието му попада на желаното място.

По този начин настъргването става много по-чисто и не се нацапва всичко наоколо с кашкавалени стърготини. Клипчето с полезния съвет вече има 60 хиляди харесвания и 20 хиляди коментара.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария / Полезни съвети
Няма снимка

Какви продукти можете да замразявате във фризера

Във фризер може да се замразяват не само с месо, риба и горски плодове. Има много продукти, които могат да бъдат замразени, без от това да страда качеството или вкусът им.

Няма снимка

Какво можем да приготвим от старо кисело мляко?

Ако в хладилника откриете кисело млако или айрян, които са остарели, не бързайте да го изхвърляте. Разбира се, не трябва да го ядете или пиете, но спокойно можете да го използвате за приготвянето на

Няма снимка

Как да различим телешко от говеждо месо

В менюто на всеки, който се грижи за здравето си, присъства телешкото. Месото е богато на белтъчини, витамини от група В, цинк и желязо. То е много по-полезно от по-мазното свинско.

Няма снимка

Целина в саксия

Целината може спокойно да се отнесе към лечебните растения. Благодарение на уникалния си състав тя помага при редица заболявания. Ароматните, изненадващо сочни и вкусни листа лесно се превръщат в

Няма снимка

Съхранение на плодове във фризера

Подходящи за замразяване са добре узрели, но не презрели плодове. Препоръчително е ягодоплодните видове - ягоди, малини, къпини, боровинки, касис и други,

Няма снимка

Как да изсушим смокини?

Сушенето на смокини става по два начина - на слънце или във фурна (пещ). Почистените смокини се нареждат цели върху мрежеста рамка, застлана с хартия или някаква материя и се слагат на слънце.

Още от Фермер
Няма снимка

При подготовката за зимуване - подредете пчелните гнезда откъм по-топлата страна на кошера!

Пчелните гнезда задължително се подреждат откъм по-топлата страна на кошера. Ограничават се с преградна дъска и изолационен материал. Доброто затопляне е важна задача при подготовката за зимуване

Няма снимка

Листата на прасковата жълтеят

Ако листата на прасковата жълтеят и причината не е в есенна, означава, че дръвчето има проблем. Жълтеенето на листата е признак, който се появява при дръвчета,

Няма снимка

Напомняме: Отстранете маломедните пити!

Някои от тях, ако е необходимо, се поставят зад преградната дъска, а медът им се разпечатва. Когато върху много стари (много тъмни), маломедени или неправилно изградени пити има пило

Няма снимка

Кои свине-майки трябва да се бракуват?

След опрасването трябва да отговорите на следния въпрос за всяка свиня-майка - ще може ли това животно благополучно да се опраси и да изхрани още едно прасило от 11-12 новородени

Няма снимка

Утре слънце и затопляне - температури до 26 градуса

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд вече ще е близко до средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса,

Няма снимка

Високата трева е опасна за мопса

Ниското куче може да нарани очите си Слабото място на мопса са очите му. В ъгълчетата им се натрупва слуз, която трябва да се отстранява редовно и внимателно с памучно тампонче