Тиква с месо на фурна

26 октомври 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

На улицата е вече е хладно, все по-често е облачно и вали студен есенен дъжд. И точно сега му е времето за приготвянето на тиква с месо на фурна - истински лъч слънце в облачна есен.

Продукти: 1 тиква, 200 г свинско месо (плешка или бут), 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж. доматено пюре, щипка кориандър, олио, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Лукът и морковът се почистват и обелват. Месото се измива и подсушава.

Нарежете лукът на ситно, а месото на кубчета. Запържете в олиото за 3-5 минути. Добавете настъргания морков. Посолете. Подправете с черния пипер, кориандъра и доматеното пюре. Разбъркайте добре.

Тиквата се измива много добре. Отрязва се в горната част "капаче" и се издълбава. Поставете тиквата в тавата върху фолио и напълнете с пълнежа. Затворете с капачето и намажете с растително масло от всички страни. Загърнете добре във фолиото и печете във фурната на 180 градуса за един час.

Прехвърлете готовата тиква в чиния за сервиране и украсете. Вече сте готови да зарадвате близки и гости!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусни и полезни

Най-добре е да консумираме ябълките в прясно състояние. Но, за да ги съхраним правилно, ни трябват здрави плодове. Трябва да се наредят в щайги на 1 или 2 реда, като всяка е обвита с хартия.

Няма снимка

Кюфтета от карфиол с кашкавал

Искате да приготвите нещо вкусно, лесни и необичайно. Тези карфиолени кюфтета са точно това, което търсите. Продукти: 200 г карфиол, 50 г твърд кашкавал, 1 яйце, 3 супени лъж. брашно, 3 суп. лъж.

Няма снимка

Сладкиш със сини сливи

Сладкишът със сини сливи ще освежи есенните дъждовни дни. С него можете да почерпите приятелките или да поглезите фамилията. Продукти: 1 кг сини сливи, 270 г брашно, 240 г масло, 150 г захар, 4 яйца,

Няма снимка

Вкусен сок от тиква

Без пастьоризация Предварително подготвената тиква се пропуска през сокоизстисквачка. На всеки литър сок се добавят по 5 суп. лъж. захар. Поставя се на котлона и се загрява до 90 градуса.

Няма снимка

Асорти от стерилизирани краставички и домати

Интересна руска рецепта 2 в 1 Консервираните краставички с домати са за онези случаи през зимата, когато не искате да отваряте два буркана, които после дълго ще стоят отворени в хладилника.

Няма снимка

Маринован лук на полумесеци

Съхранява се на тъмно и прохладно място, далече от парното Продукти: 800 г кромид лук, 2 чаени чаши вода, 2 суп. лъж. оцет, 4 суп. лъж. олио, 2 суп. лъж. сол, 2 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Още едно предимство в храните, богати на витамин D

След нови изследвания учените са успели да докажат, че витамин D увеличава издръжливостта на тялото и има положителен ефект върху работата на сърцето и кръвоносните съдове.

Няма снимка

Нов инструмент за финансиране на фермери и предприемачи

Новина за земеделски производители, предприемачи и предприятия подготвят от асоциацията на местните инициативни групи. На 16 ноември т.г. от 10.30 ч.

Няма снимка

Количеството на витамините в меда е ограничено

Медът съдържат следните витамини: С - основната му функция е окислително-възстановителна. Оказва влияние върху обмяната на веществата, поддържа нормалната пропускливост на съдовите стени,

Няма снимка

Мерки срещу червясването на орехите

. Когато ореховото дърво е много голямо, е трудно да се води химическа борба. Ако е по-малко, препоръчително е да се пръска. Ориентировъчно се дава третирането да е в края на юли - началото на

Няма снимка

Защо Европейската сметна палата не харесва идеите за ОСП

Това стана ясно миналата седмица, когато одитори от ЕС изразиха неодобрение към планираните аграрни идеи в новата Обща селскостопанска политика след 2020 година.

Няма снимка

Спад в цените на зърното

След излизането на ноемврийския доклад на земеделското министерство на САЩ, който обърка операторите, цените на зърното се понижиха. Ако се потвърди увеличението на запасите от китайска царевица с