Вкусен сок от тиква

27 октомври 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Без пастьоризация

Предварително подготвената тиква се пропуска през сокоизстисквачка. На всеки литър сок се добавят по 5 суп. лъж. захар. Поставя се на котлона и се загрява до 90 градуса. Сокът се вари 5 минути и се налива в стерилизирани буркани. Преобръщат се и се оставят да изстинат.

Пастьоризиран

Отново със сокоизстисквачка изкарайте сока от тиквата. Поставете го на котлона да заври и веднага след това го разсипете в стерилизирани буркани. Пастьоризирайте половин литровите буркани за 10 минути при температура 90 градуса. Обръщане те и оставете да изстиват.

Без сокоизстисквачка

Обелете тиква, нарежете на парчета с размери 2-4 см и ги поставете в тенджера. Добавете вода, така се да се покрие плода. От семенната част отстранете семките, а меката част се добавя към нарязаната тиква. Така ще получите по-добра гъстота и плътност на сока. Доведете до кипене и варете 5 минути. Сварената тиква се претрива през сито. Върнете получената маса в тенджерата и добавете захар и лимонена киселина (200-300 г захар и 15 г киселина на 6 литра сок), изцедете сока от 2-3 портокала, разбъркайте добре и отново върнете на котлона. След като кипне го разсипете в стерилизирани буркани и обърнете с дъното нагоре.

И с ябълки

Продукти: 1 кг тиква, 1 кг ябълки, захар на вкус, кората на един лимон

Приготвяне: Изцедете сока от тиквата и ябълките и ги смесете. Добавете захар на вкус (зависи колко са кисели ябълките). Прибавете настърганата кора от лимона и поставете на котлона. Загрейте до 90 градуса и оставете за 3-4 минути. Разлейте в половинлитрови стерилизирани буркани. Варете 10-ина минути, извадете бурканите и ги обърнете да изстиват.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки бутчета с моцарела на фурна

Това са сочни пилешки бутчета, приготвени във фурната с ароматна коричка и много вкусна плънка. Продукти: 5-6 бутчета, 50 г моцарела, 1-2 домата, 1 ч. л. мед, 1 ч. лъжица горчица, 1 суп.

Няма снимка

Вкусна туршия от кисели ябълки и малко шипки

Тази година бе много богата на ябълки. Някои стопани дори казват, че се чудят какво да ги правят. Наш читател сподели една много стара и рядка рецепта, по която още дядо му е правил вкусна туршия.

Няма снимка

Вкусни и полезни

Най-добре е да консумираме ябълките в прясно състояние. Но, за да ги съхраним правилно, ни трябват здрави плодове. Трябва да се наредят в щайги на 1 или 2 реда, като всяка е обвита с хартия.

Няма снимка

Кюфтета от карфиол с кашкавал

Искате да приготвите нещо вкусно, лесни и необичайно. Тези карфиолени кюфтета са точно това, което търсите. Продукти: 200 г карфиол, 50 г твърд кашкавал, 1 яйце, 3 супени лъж. брашно, 3 суп. лъж.

Няма снимка

Сладкиш със сини сливи

Сладкишът със сини сливи ще освежи есенните дъждовни дни. С него можете да почерпите приятелките или да поглезите фамилията. Продукти: 1 кг сини сливи, 270 г брашно, 240 г масло, 150 г захар, 4 яйца,

Няма снимка

Тиква с месо на фурна

На улицата е вече е хладно, все по-често е облачно и вали студен есенен дъжд. И точно сега му е времето за приготвянето на тиква с месо на фурна - истински лъч слънце в облачна есен.

Още от Фермер
Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.

Няма снимка

Австралийските козевъди намаляват поголовието

Австралия е най-големият износител на козе месо в света. Но износът на живи кози е намалял от 88 897 глави през 2014-2015 г. до 16 578 глави през миналата финансова година,

Няма снимка

Как да съхраните гранулите за котката

В запечатани опаковки годността е 1-1,5 година Започваме с предупреждение - внимавайте да не дадете мухлясала суха храна! Когато се съхранява неправилно, това често се случва.

Няма снимка

Идват още облаци, дъжд и сняг

През следващото денонощие, под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг.