Засяване на бакла в топлите райони

03 ноември 2018 Зеленчуци 0     
Няма снимка
1 2
 

Предпочита се богата почва

Градинарска практика в Южна България, както и по Черноморието е да се прави есенна сеитба на бакла. Който реши да го направи, добре е да се съобрази със следните изисквания:

Баклата е сред най-студоустойчивите култури. Растенията издържат до минус 6-7 градуса.

В началните етапи от развитието на бобовата култура почвената и въздушната влажност са особено важни. Така че трябва да се осигури напояване.

По-добра реколта се получава, когато баклата се засее на по-тежка почва, богата на органични вещества.

Акценти на сеитбата:

Засява се в бразди, като разстоянието между тях е 60-70 см. Семената се поставят на разстояние 7-8 см едно от друго, а дълбочината е 6-8 см.

Друг начин е сеитба на гнезда, като във всяко гнездо се поставят по 2-3 семена.

Става и на равна повърхност при същите разстояния.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Зеленчуци
Няма снимка

Компост за биоторене

Използването на органични торове в дворната градина се отразява много добре на културните растения. Този вид торене може да се прилага не само в биоградинарството,

Няма снимка

Парник за ранни зеленчуци

Ако искате да си отгледате по-ранни зеленчуци, направете си парник. Трябва да се знае обаче, че през студените месеци парникът се отоплява с т.нар. биотопливо - пресен оборски тор и слама.

Няма снимка

Почва за зеленчуците

През студения период, когато няма много работа в градината, трябва да решите какви култури ще засаждате догодина. За да ви улесним, ще ви дадем малко информация,

Няма снимка

Семена от зеле

Семената от главесто зеле се образуват през втората година на отглеждането на растенията. За да се сдобиете със семена, съхранете няколко глави зеле до пролетта в хладно и проветриво помещение.

Няма снимка

Семена от кореноплодни

Кореноплодните видове - моркови, цвекло, коренов магданоз, целина, пащърнак и ряпа, са двугодишни растения и затова семена от тях се получават през втората година на отглеждането им им.

Няма снимка

Как се съхранява праз

Празът може да съхранявате в изби или на открито. Когато го оставите навън, преди настъпване на студовете може да покриете растенията с малко слама. След изскубване на праза,

Още от Фермер
Няма снимка

Още едно предимство в храните, богати на витамин D

След нови изследвания учените са успели да докажат, че витамин D увеличава издръжливостта на тялото и има положителен ефект върху работата на сърцето и кръвоносните съдове.

Няма снимка

Нов инструмент за финансиране на фермери и предприемачи

Новина за земеделски производители, предприемачи и предприятия подготвят от асоциацията на местните инициативни групи. На 16 ноември т.г. от 10.30 ч.

Няма снимка

Количеството на витамините в меда е ограничено

Медът съдържат следните витамини: С - основната му функция е окислително-възстановителна. Оказва влияние върху обмяната на веществата, поддържа нормалната пропускливост на съдовите стени,

Няма снимка

Мерки срещу червясването на орехите

. Когато ореховото дърво е много голямо, е трудно да се води химическа борба. Ако е по-малко, препоръчително е да се пръска. Ориентировъчно се дава третирането да е в края на юли - началото на

Няма снимка

Защо Европейската сметна палата не харесва идеите за ОСП

Това стана ясно миналата седмица, когато одитори от ЕС изразиха неодобрение към планираните аграрни идеи в новата Обща селскостопанска политика след 2020 година.

Няма снимка

Спад в цените на зърното

След излизането на ноемврийския доклад на земеделското министерство на САЩ, който обърка операторите, цените на зърното се понижиха. Ако се потвърди увеличението на запасите от китайска царевица с