Друга разновидност домашна медовина

02 ноември 2018 В лозята 0     
Няма снимка
 

От мед, вода и мая - за предпочитане бирена

Ако решите да си направите от тази лесна медовина, непременно си подгответе и някакви подправки.

Задължително е в тях да има нещо кисело или горчиво, в противен случай няма да се получи качествена ферментация.

Прибавките са различни в зависимост от времето и мястото на използването им.

Например немските са хмел, градински чай и други подобни билкови смеси.

Докато южните френски рецепти използват джинджифил, канела, карамфил и други подобни сладникави подправки, но там се слага задължително и лимон.

Как се приготвя

Взимат се една част мед и четири части вода и се довеждат до кипене - температурата да бъде под 100 градуса и сместта да не завира.

Обира се и се изхвърля пяната, добавят се подправките и се оттегля от огъня.

Чака се да изстине до степен, при която можете да потопите пръст вътре - т.е. около 40 градуса.

Добавя се мая - обикновено за 4 литра вода и 1 килограм мед се препоръчва да е половин орехова черупка с мая.

След това се слага в съда за ферментация (препоръчително с ферментационна тапа) и се оставя да ферментира.

Когато се избистри и спре да ферментира е готово, но колкото по отлежава, толкова по-добре.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята
Няма снимка

През април да се обследват лозите

Лозовата пърстрянка се готви за атака Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ През април при лозата протичат фазите набъбване на пъпките, разпукване на пъпките, развитие на първи - трети лист,

Няма снимка

Ашладисване на зелено

Прави се след април-май Този вид присаждане на лозите се прави от по-малко на брой стопани, защото се смята, че е по-труден, но всъщност не е така...

Няма снимка

Присаждане на разцеп

Прави се през пролетта "Преди години купих от пазара в София прехвалени лози които се оказаха не от този сорт, които аз очаквах. Доколкото чувам от колеги, това нерядко често се случва.

Няма снимка

Може ли бъчвата да отрови виното

За проблема бензапирен при винопроизводството обяснява консултантът инж. Николай Бакалов Дали бъчвата може да отрови виното? Има винопроизводители, които се вълнуват от проблема и ни задават този

Няма снимка

Плюсовете и минусите на органиката

"За" Можете да получите много от органичните торове, когато ги използвате правилно и те са качествени. Например, когато косите тревата в двора или на вилата,

Няма снимка

5 важни неща за торенето

Важни за всеки професионалист и любител Подхранването на лозите е задължително да се прави всяка година, за да си гарантирате редовното и качествено образуване на нова листна маса,

Още от Фермер
Няма снимка

Използване на майка-помощница до главната паша

Това може да стане само при условие, че е подсигурена такава още от есента. Тя се зазимява в същия кошер до основното семейство или над него. А преди настъпването на пашата майката помощничка се

Няма снимка

Колко компост е нужен на растенията

Ориентировъчни норми: . За растения, които извличат голямо количество хранителни елементи от почвата, количеството е 6-8 л на 1 кв. м пресен компост. .

Няма снимка

Сайт съветва агробизнеса

ДСК Агро е платформа и подход към клиентите от сектора Сайт може да се превърне във верен съветник на агробизнеса в България. Банка ДСК създаде уникална платформа,

Няма снимка

Днес ще е слънчево с максимални температури до 25 градуса

Времето ще е предимно слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 20 и 25 градуса, по Черноморието ще са по-ниски - 12-17 градуса.

Няма снимка

Жега на Цветница, дъжд по Великден

Иде топъл април с валежи под нормата Април ще е топъл с температури над нормата, а валежите ще са под обичайните за месеца количества. Това сочат предварителните прогнози в навечерието на

Няма снимка

Талантлив заек скача за Гинес

Дългоушко изпълнява 20 трика за 1 минута Четиригодишният домашен заек от Финландия Таави изпълнява 20 трика за минута и така попада в Книгата на рекордите Гинес.