Грубите фуражи са бедни на протеини

05 ноември 2018 Домашна ферма 0     
Няма снимка
1 2
 

Те са източник основно на енергия

Хранителната стойност на грубите фуражи и тяхната по-голяма консумация може да се увеличи с някои допълнителни обработки

Нарязването на грубите фуражи увеличава поемането им, намалява загубите от разпиляване и се улеснява смесването с други фуражи.

За повишаване на апетитността на грубите фуражи след нарязване може да се навлажнят или да се запарят. Така стават по-меки и по-вкусни. Запарването се прави с гореща вода с температура 80-100 градуса С.

Липсата на сочни фуражи може да се компенсира донякъде с някоя от посочените по-горе обработки. Грубите фуражи може да се използват, но дажбите трябва добре да се балансират по енергия и протеин за реализация на потенциалната продуктивност на животните.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашна ферма
Няма снимка

Изборът на храната за прасето зависи от вида угояване

Угояването на прасето в повечето лични стопанства върви с пълна сила. Но дали не допускате грешки при храненето? С кои фактори трябва да се съобразите: възрастта - подрастващо или няколко месечно

Няма снимка

Не чакайте яйца от затлъстели гъски

Непременно включете в дажбата им тревно брашно и зеленчуци Подгответе се през декември да заколите излишните гъски. И се погрижете за специално хранене на разплодните птици На какво трябва да

Няма снимка

Зоофитотерапия с нар

Използвайте запичащото действие на кората му Д-р Валентин Иванов квмн Настъпи сезонът на вкусния и полезен нар. Освен че съдържат много витамини, минерали, флавоноиди и др.

Няма снимка

Бременната кобила има нужда от калций и фосфор

Ако има недостиг, проявява извратен апетит - яде пръст, кал и пясък Минералните вещества калций и фосфор са необходими не само за нормалното протичане на физиологичните процеси в организма на

Няма снимка

Пазете козите от преяждане

Особено с царевично зърно Козите много обичат цяло царевично зърно, което е отличен фураж. Изхранено след обемисти фуражи (трева, сенаж, силаж, листников фураж и др.

Няма снимка

Преди отелването отвържете кравата

Шумът и ярката светлина забавят родовите рефлекси Бременността при кравата продължава средно 280-285 дни. По време на отелването в краварника трябва да е тихо и спокойно.

Още от Фермер
Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.

Няма снимка

Австралийските козевъди намаляват поголовието

Австралия е най-големият износител на козе месо в света. Но износът на живи кози е намалял от 88 897 глави през 2014-2015 г. до 16 578 глави през миналата финансова година,

Няма снимка

Как да съхраните гранулите за котката

В запечатани опаковки годността е 1-1,5 година Започваме с предупреждение - внимавайте да не дадете мухлясала суха храна! Когато се съхранява неправилно, това често се случва.

Няма снимка

Идват още облаци, дъжд и сняг

През следващото денонощие, под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг.