Германски коневъди са принудени да купуват сено от чужбина

06 ноември 2018 Животновъдство 0     
Няма снимка
 

Германските коневъди започнаха да изхранват на животните си запасите от зимно сено поради липса на хубав фураж. Причината е ясна - сушата, която се отрази на производството на тревен фураж, обяснява Алфонс Детер в Top agrar.

В резултат на дефицита цените на сеното в Германия рязко вървят нагоре. Търговците вече продават бала сено на двойна цена - 80 евро. А зимата още не е почнала.

Отношенията между фермерите и продавачите са на кантар. От една страна на доставчиците много им се иска да се възползват от момента и да спечелят повече, но от друга, е голяма вероятността да изгубят постоянни клиенти и тогава какво ще правят догодина, когато няма да има проблеми със сеното?

Германските коневъди разглеждат варианта да купуват хубаво сено от чужбина, например от Полша. Но това едва ли ще доведе до поевтиняване на сеното.

А Институтът за хранене на животните към Лайпцигския университет веднага подготви специална методика за коневъди, в която има съвети как фермерите частично да компенсират дефицита на сено и сенаж с изхранването на моркови и цвекло.

Същевремeнно някои конюшни вече пускат обяви за продажба на животни или пък изпращат животните в приюта за коне във Фленсбург, тъй като не могат ги отглеждат. Тази година вече 153 коня са постъпили в приюта, което е с пъти повече в сравнение с цялата минала година.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

Изселници отглеждат черни иберийски свине в САЩ и произвеждат аналог на прочутия хамон

Иберийска шунка вече се произвежда в щата Джорджия от внесени испански свине, които се хранят с американски орехи пекан. Най-известният испански месен деликатес - хамон или иберийска шунка,

Няма снимка

Издръжлива южноафриканска порода овце спасява австралийски фермери в сушата

Южноафриканската порода овце Дорпър, която води началото си от пустинята Калахари, доказва своята ценност при увеличаващите се стада на австралийските овцевъди, които страдат от сушата.

Няма снимка

Как може да се избегнат грешките при инжекции

Лечението с инжектиране на различни медикаменти е успешно само тогава, когато е направено технически правилно и със стерилни материали Д-р Марион Фишер Ако се използват замърсени игли или спринцовки,

Няма снимка

Животновъдите получиха близо 16 милиона лева

Фонд "Земеделие" уточнява защо са толкова парите на глава животно Държавен фонд "Земеделие" съобщи, че е превел първия транш от общо 15 707 738 лева на 7 595 животновъди,

Няма снимка

Гауда, произведена от 12 норвежки крави, е най-доброто сирене в света за 2018 г.

В Норвегия завърши межународният конкурс за най-добро сирене - World Cheese Award. За най-добро беше избрано сирене по технологията гауда от Берген. Около 3500 вида сирене от различни държави взеха

Няма снимка

39,60 лева на фермер за овца или коза - на два пъти

Тази ставка определи със заповед министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов за кампания 2018 по схемата за преходна национална помощ, която е обвързана с производството.

Още от Фермер
Няма снимка

Още едно предимство в храните, богати на витамин D

След нови изследвания учените са успели да докажат, че витамин D увеличава издръжливостта на тялото и има положителен ефект върху работата на сърцето и кръвоносните съдове.

Няма снимка

Нов инструмент за финансиране на фермери и предприемачи

Новина за земеделски производители, предприемачи и предприятия подготвят от асоциацията на местните инициативни групи. На 16 ноември т.г. от 10.30 ч.

Няма снимка

Количеството на витамините в меда е ограничено

Медът съдържат следните витамини: С - основната му функция е окислително-възстановителна. Оказва влияние върху обмяната на веществата, поддържа нормалната пропускливост на съдовите стени,

Няма снимка

Мерки срещу червясването на орехите

. Когато ореховото дърво е много голямо, е трудно да се води химическа борба. Ако е по-малко, препоръчително е да се пръска. Ориентировъчно се дава третирането да е в края на юли - началото на

Няма снимка

Защо Европейската сметна палата не харесва идеите за ОСП

Това стана ясно миналата седмица, когато одитори от ЕС изразиха неодобрение към планираните аграрни идеи в новата Обща селскостопанска политика след 2020 година.

Няма снимка

Спад в цените на зърното

След излизането на ноемврийския доклад на земеделското министерство на САЩ, който обърка операторите, цените на зърното се понижиха. Ако се потвърди увеличението на запасите от китайска царевица с