Вкусни и полезни

10 ноември 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Най-добре е да консумираме ябълките в прясно състояние. Но, за да ги съхраним правилно, ни трябват здрави плодове. Трябва да се наредят в щайги на 1 или 2 реда, като всяка е обвита с хартия. Поставени в проветриви помещения, при температура не по-висока от 8 градуса и 90-95% влажност, могат да издържат до пролетта. Добре е през две седмици да се преглеждат и да се отстраняват изгнилите плодове.

Стерилизирани ябълки: Обелени ябълки се настъргват на едро ренде, като от време на време се поръсват с капки лимонов сок. Леко изстискани, се насипват в бурканчета от мед, като се ръсят с малко захар. Стерилизират се 5 мин. В такъв вид могат да се употребяват директноа и за сладкиши. Вкусът е като на току-що настъргана ябълка.

Желе: Нарязани 2 кг кисели ябълки и два лимона се заливат с вода, докато се покрият, и се варят до омекване. Сокът се прецежда и към него се прибавя на всеки литър по 500-700 г захар. Насипва се горещо в затоплени буркани.

Мармалад: Избират се добре узрели и ароматни ябълки. Задушават се в малко вода до омекване. Претриват се и се смилат. Към получената каша се прибавя 1 кг захар на 3 кг обелени и изчистени ябълки. Вари се до сгъстяване.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Шункови рулца

Това оригинално предястие се приготвя бързо и лесно и ще украси вашата трапеза през настъпващите празници. Продукти: 7-10 тънки резена шунка, 50 г кашкавал, 2 яйца, 1 суп. лъж.

Няма снимка

Потребителите пазаруват все повече, отчита Кауфланд

Kaufland България представи тенденциите при пазаруване по Коледа и Нова година, като очерта няколко основни свои наблюдения. Те са, че потребителите започват подготовката на празниците от все

Няма снимка

Безглутеново брауни с червен боб (адзуки)

Бобът адзуки, познат още като червен боб, е изключително вкусен представител на семейство Бобови. Той е превъзходен за салати и ястия с ориз. Освен това адзуки е обичаен продукт за десерти в Източна

Няма снимка

Зелеви кюфтета

Това леко и вкусно ястие, без грам месо, ще се хареса и на най-заклетия “месояд”. Продукти: 400 г зеле, 100 г кашкавал, 1 яйце, 5-6 суп. лъж. олио, 2-3 суп. лъж. брашно, 1/4 ч. лъж.

Няма снимка

Пилешки воденички по корейски

Дори и най-изисканият гастроном ще хареса вкусното и необичайно ястие от пилешки воденички. Приготвени по тази рецепта, те са крехки, с интересен, изразителен вкус.

Няма снимка

Омлет с шунка и сирене

Това по-скоро не е кулинарна рецепта, а просто един от начините да приготвите омлет, за да създадете слънчево настроение на масата. Продукти: 3 яйца, 2 супени лъжици прясно мляко, шунка, кашкавал,

Още от Фермер
Няма снимка

Идея от последния момент: колите с газова уредба да плащат само 1/2 данък

Още от началото на следващата година данъкът за автомобилите с газови уредби да е 50% от този, който трябва да бъде платен. Тази спешна промяна в закона за местните данъци са внесли в парламента

Няма снимка

Когато купувате тимол, гледайте срока на годност и цвета му

Обикновено производителят гарантира срок на годност 3-4 години при съхранение на тъмно и прохладно място, информират от zapchelite.eu. Внимание! Ако това не се спазва,

Няма снимка

Правят първият пазар само за български стоки в София

Първият пазар само за български стоки ще има в София. Той ще се намира в столичния квартал “Борово”, а идеята предстои да бъде одобрена от общинските съветници.

Няма снимка

Акценти при резитбата

. Резитбата на овощните дървета трябва да е приключила преди провеждането на зимното пръскане, което се прави през март. . По време на резитбата се отстраняват гъсеничните гнезда,

Няма снимка

Утре валежите в Западна България спират

И през следващото денонощие ще се задържи облачно, съобщи БТА. В Западна България валежите ще спират и облачността временно ще намалее. В сутрешните часове и през деня слаби валежи от сняг ще има в

Няма снимка

Гладните свине понасят по-леко пътуването до кланицата

Свинете лошо понасят транспортирането. Животните с пълни стомаси може да повърнат и да се задавят. Затова трябва да са гладни. Какви са предимствата на гладуването на свинете от 12 до 24 часа преди