Вкусни и полезни

10 ноември 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Най-добре е да консумираме ябълките в прясно състояние. Но, за да ги съхраним правилно, ни трябват здрави плодове. Трябва да се наредят в щайги на 1 или 2 реда, като всяка е обвита с хартия. Поставени в проветриви помещения, при температура не по-висока от 8 градуса и 90-95% влажност, могат да издържат до пролетта. Добре е през две седмици да се преглеждат и да се отстраняват изгнилите плодове.

Стерилизирани ябълки: Обелени ябълки се настъргват на едро ренде, като от време на време се поръсват с капки лимонов сок. Леко изстискани, се насипват в бурканчета от мед, като се ръсят с малко захар. Стерилизират се 5 мин. В такъв вид могат да се употребяват директноа и за сладкиши. Вкусът е като на току-що настъргана ябълка.

Желе: Нарязани 2 кг кисели ябълки и два лимона се заливат с вода, докато се покрият, и се варят до омекване. Сокът се прецежда и към него се прибавя на всеки литър по 500-700 г захар. Насипва се горещо в затоплени буркани.

Мармалад: Избират се добре узрели и ароматни ябълки. Задушават се в малко вода до омекване. Претриват се и се смилат. Към получената каша се прибавя 1 кг захар на 3 кг обелени и изчистени ябълки. Вари се до сгъстяване.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Кифлички с плънка от орехи и бисквити

Намазват се с жълтък и престояват един час Необходими продукти: 250 г брашно, 250 г масло, 50 г захар, 2 яйца, 30 г мая, 1 кафеена чашка прясно мляко, щипка сол, един жълтък за намазване.

Няма снимка

Реване с грис и прясно мляко

Необходими продукти: 4 яйца, чаена чаша захар, 2 ч. ч. брашно, 3 супени лъжици грис, 4 суп. лъж. вода, пакетче бакпулвер, за сиропа - 250 мл. прясно мляко, 2 ч. ч. захар, 4 ч. ч.

Няма снимка

Свинско със зелен лук и пресни картофи

Може да се приготви и от агнешко месо Необходими продукти: 600 г свински бут, нарязан на кубчета, чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка млян черен пипер, чаена лъжичка суха мащерка,

Няма снимка

Зеленчуково суфле с кайма и кашкавал

Подправя се с риган, черен пипер и чубрица Необходими продукти: 400 г картофи, едно яйце, глава лук, 2 супени лъжици масло, 400 г кайма, 50 мл олио, 150 г зелен грах, 150 г моркови,

Няма снимка

Виенски кюфтета с доматено пюре

Сосът се овкусява с индийско орехче Необходими продукти: За кюфтетата: 500 г месо (свинско, телешко или смес), 50г сланина, глава лук, едно яйце, филия хляб, сол, черен пипер, магданоз.

Няма снимка

Макарони със спанак на фурна

Поливат се със специално приготвен сос Необходими продукти: Килограм спанак, 4 супени лъжици растителна мазнина, 50 г краве масло, половин чаена чаша макарони, връзка пресен кромид лук, 2 яйца,

Още от Фермер
Няма снимка

Напомняме на любителите! Защо дневникът е задължителен

Данните от състоянието на пчелното семейство в контролния кошер се вписват в дневника на пчелина. В него всекидневно се нанасят и температурата (на сянка), състоянието на времето,

Няма снимка

Как се приготвя разтворът за пръскане

Правилното приготвяне на разтвора, с който ще третирате овощните дръвчета, е от решаващо значение. Писали сме многократно, но пак да напомним основните правила. .

Няма снимка

Почистете родилните сандъчета на зайците

Използвайте навлажнена четка С нея оберете наскубания от зайкинята пух и го изгорете. Почистете и терена около зайчарника. Пътеките до него също трябва да са чисти.

Няма снимка

Летни посеви

През лятото като втора култура се засяват някои култури, които са с по-къс вегетационен период. Такива се дребноплодни краставици и градински фасул, безрасадово главесто зеле за късно производство,

Няма снимка

Разделяне на коренови издънки

Кореновите издънки израстват в основата на растенията през пролетта, след презимуването. Препоръчително е да се изрязват с малка част от коренището на майчиното растение и след това да се засаждат в

Няма снимка

Докога пилетата не могат да регулират телесната си температура?

Пилетата не могат да регулират телесната си температура преди 12-14-ия си ден, напомнят експерти на "Авиаген". Затова оптималната телесна температура трябва да се постигне чрез осигуряване на