Животновъдите получиха близо 16 милиона лева

09 ноември 2018 Животновъдство 0     
Няма снимка
 

Фонд "Земеделие" уточнява защо са толкова парите на глава животно

Държавен фонд "Земеделие" съобщи, че е превел първия транш от общо 15 707 738 лева на 7 595 животновъди, заявили схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството.

Фондът уточнява, че право на подпомагане с преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството имат кандидати, които отглеждат в стопанствата си 50 или повече овце-майки и кози-майки и отговарят на изискванията на наредба 3 от 17.02.2015 г.

Също трябва да се знае от стопаните, които питат защо са такива сумите, че преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г. като максималният бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от ЕК бюджет за схемите за национални доплащания за посочената година.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

Изселници отглеждат черни иберийски свине в САЩ и произвеждат аналог на прочутия хамон

Иберийска шунка вече се произвежда в щата Джорджия от внесени испански свине, които се хранят с американски орехи пекан. Най-известният испански месен деликатес - хамон или иберийска шунка,

Няма снимка

Издръжлива южноафриканска порода овце спасява австралийски фермери в сушата

Южноафриканската порода овце Дорпър, която води началото си от пустинята Калахари, доказва своята ценност при увеличаващите се стада на австралийските овцевъди, които страдат от сушата.

Няма снимка

Как може да се избегнат грешките при инжекции

Лечението с инжектиране на различни медикаменти е успешно само тогава, когато е направено технически правилно и със стерилни материали Д-р Марион Фишер Ако се използват замърсени игли или спринцовки,

Няма снимка

Гауда, произведена от 12 норвежки крави, е най-доброто сирене в света за 2018 г.

В Норвегия завърши межународният конкурс за най-добро сирене - World Cheese Award. За най-добро беше избрано сирене по технологията гауда от Берген. Около 3500 вида сирене от различни държави взеха

Няма снимка

39,60 лева на фермер за овца или коза - на два пъти

Тази ставка определи със заповед министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов за кампания 2018 по схемата за преходна национална помощ, която е обвързана с производството.

Няма снимка

Само високата биосигурност може да спре инфлуенцата по птиците

Огнищата на птичи грип у нас разбуниха духовете в бранша Таня Демирова Заради влошената епизоотична обстановка в страната, свързана с огнищата на инфлуенца по птиците, със заповед на изп.

Още от Фермер
Няма снимка

Още едно предимство в храните, богати на витамин D

След нови изследвания учените са успели да докажат, че витамин D увеличава издръжливостта на тялото и има положителен ефект върху работата на сърцето и кръвоносните съдове.

Няма снимка

Нов инструмент за финансиране на фермери и предприемачи

Новина за земеделски производители, предприемачи и предприятия подготвят от асоциацията на местните инициативни групи. На 16 ноември т.г. от 10.30 ч.

Няма снимка

Количеството на витамините в меда е ограничено

Медът съдържат следните витамини: С - основната му функция е окислително-възстановителна. Оказва влияние върху обмяната на веществата, поддържа нормалната пропускливост на съдовите стени,

Няма снимка

Мерки срещу червясването на орехите

. Когато ореховото дърво е много голямо, е трудно да се води химическа борба. Ако е по-малко, препоръчително е да се пръска. Ориентировъчно се дава третирането да е в края на юли - началото на

Няма снимка

Защо Европейската сметна палата не харесва идеите за ОСП

Това стана ясно миналата седмица, когато одитори от ЕС изразиха неодобрение към планираните аграрни идеи в новата Обща селскостопанска политика след 2020 година.

Няма снимка

Спад в цените на зърното

След излизането на ноемврийския доклад на земеделското министерство на САЩ, който обърка операторите, цените на зърното се понижиха. Ако се потвърди увеличението на запасите от китайска царевица с