Тиквите се държат при 10-14 градуса

28 ноември 2018 Зеленчуци 0     
Няма снимка
 

Въпреки че изглеждат много здрави, ако тиквите не се съхраняват при подходящи условия, много бързо ще се повредят. Така че, ако все ги държите под навеса или на балкона, вземете мерки.

. Ако температурата е по-ниска, то плодовете първо замръзват, а след това се развалят.

. Ако температурата е по-висока, тиквите бързо омекват и се скапват.

За да могат плодовете да се запазят по-продължително време, се препоръчва те да се съхраняват при температура около 10-14 градуса, която е най-благоприятна за тях.

Освен това за съхранение се избират зрели, здрави, ненабити, със суха повърхност и без механични повреди плодове. Тиквите се нареждат, без да се допират, върху дървени скари, етажерки и др. в изба, в таванско или в друго складово помещение.

Ако все пак се държат под навес, трябва между тях да се постави слама или други подходящи материали, както и добре да се завият, за да не измръзнат.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Зеленчуци
Няма снимка

Започна сеитбата на доматите

Със сигурност градинарите от по-топлите райони вече са засели семената на доматите за масовото производство. Същата дейност предстои и на любителите от другите части на страната.

Няма снимка

Подготовка на лехите

На много места в страната почвата е все още доста влажна, следствие на снеговете и дъждовете. При първа възможност, след кат просъхване малко, може да се пристъпи към обработката й.

Няма снимка

Листните зеленчуци държат на студ

При високи градуси стрелкуват Салата и маруля Оптимална температура за поникване: 16-18 градуса. Оптимална температура за растеж и развитие: 15-20 градуса.

Няма снимка

Колко топлина е нужна на зеленчуковите видове

Лук Оптимална температура за поникване: около 25 градуса. Оптимална температура за растеж и развитие: 15-20 градуса. При ниски температури Семената започват да поникват при 2-3 градуса,

Няма снимка

Първи сеитби в градината

Щом почвата просъхне и може да се обработва, това е индикация, че може да започнат първите сеитби. Обикновено това е краят на февруари - началото на март. .

Няма снимка

Ако решите да отглеждате ревен

Ценни са листните му дръжки У нас ревен почти не се отглежда, с изключени в градините на някои хоби маниаци. В Западна Европа обаче той е много популярен. Счита се, че има и лечебни качества.

Още от Фермер
Няма снимка

Споделен пчеларски опит: Смятам да започна подхранване с питки с протеин ,,APITOM-P''

както и стесняване на някои кошери, които съм зазимил на 10 рамки, понеже в момента кълбото покрива една трета от него, споделя пита си пчелар на pchelari.com/forum.

Няма снимка

Правила при зимното пръскане

От значение е зимното пръскане да се направи много добре, за да може максимално да се ограничи по-нататъшното развитие на вредителите. Разбира се, няма как с това пръскане да се реши тотално

Няма снимка

3 начина да си отгледате кълнове

Отглеждането на кълнове за храна датира още от преди 5000 години най-вече в азиатската кухня. В днешно време микро растенията, кълновете и бейби зеленчуците получават все повече внимание,

Няма снимка

Издоеното краве мляко мирише на тор и нагарча. Защо?

Защо?, пита Иван Василев от Шумен Издоеното краве мляко нагарча, когато изхранваният на кравата фураж съдържа: пелин, ряпа, лайка, чесън, лупина. Причина за нагарчане може да е и завършващият

Няма снимка

Диана - първата крава в Шлезвиг-Холщайн с 200 000 л пожизнена млечност

Германският говедовъд Евалд Бестман има повод за празнуване, съобщава Top Agrar. Една от млечните му крави - Диана, достигна 200 000 л мляко пожизнена млечност.

Няма снимка

Хербицидът глифозат може да причини рак

Учени от Вашингтонския университет установиха, че широко използваният хербицид глифозат увеличава риска от рак с над 40 процента, съобщи сайтът MedicalXpress.