Case IH Maxxum 145 Multicontroller е носител на приза “Трактор на годината”

29 ноември 2018 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Спечели и наградата за “Най-добър дизайн” за 2019 г.

Международно жури, което класираше участниците в конкурса за иновативни машини, избра топ модела от четирицилиндровата линия Maxxum Case IH за Трактор на годината. Това е високо признание за комбинацията от компактност, мощност и функционалност на трансмисията, дадено заедно с оценката от собствениците и операторите за оперативната лекота при работа със сложно оборудване. Case IH Maxxum 145 Multicontroller получи титлата “Трактор на годината 2019” и приза за “Най-добър дизайн 2019” на церемония по награждаването още в първия ден на изложението EIMA International, в Болоня, Италия.

Официално представен миналата година, заедно с три по-малки модела с мощност 116-135 к.с., Maxxum 145 Multicontroller впечатлява със своята 8-степенна полуавтоматична трансмисия ActiveDrive 8 подлакътник и джойстик Multicontroller. Заради голямата лекота при работа и повишена ефективност, качествата му бяха високо оценени от журито, представено от професионалисти в селскостопанската сфера, от цяла Европа. Тракторите Maxxum се предлагат и с четиристепенна Semi Powershift скоростна кутия и варио трансмисия.

С последните подобрения на гамата Maxxum, които дадоха на линията нова визия, моделът получава двойно признание, като печели и първото място в категория “Най-добър дизайн”, утвърждавайки важността от функционалност и модерен стил на съвременния трактор.

Печелившата формула

След официалното ѝ представяне миналото лято, новата серия трактори Case IH Maxxum, със своя Multicontroller и новата трансмисия ActiveDrive 8, бе отличена с престижната титла "Машина на годината" за 2018 г. на международното изложение Agritechnica в Хановер, Германия.

Сега Maxxum 145 Multicontroller добави към отличията си и титлата “Трактор на годината” 2019 от изложението EIMA. Отличието също бе присъдено от жури на изтъкнати редактори на списания в селскостопанския сектор.

В допълнение към съществуващите четиристепенни трансмисии с четиристепенна полупроводникова мощност и варио трансмисиите CVXDrive, ключовото развитие на новата серия Maxxum Multicontroller е осемстепенна полуавтоматична трансмисия ActiveDrive 8. Предавателната кутия и много други функции за управление на трактора, могат да се контролират от подлакътника и джойстика на Multicontroller.

Наградата "Трактор на годината" се основава и на предишни постижения на Maxxum 145 Multicontroller, като например, най-ниската средна консумация на гориво регистрирана в полеви условия на теста PowerMix, проведен от немската земеделска организация DLG.

“Изключително много се радваме, че получихме наградата Трактор на годината за 2019 за Maxxum 145 Multicontroller”, споделя Тиери Панадеро, вицепрезидент на Case IH за Европа, Африка и Близкия изток.

Това е признание за факта, че по-голямата ефективност на трансмисията и лекотата при управление могат да играят важна роля, не само за по-печеливш, но и за по-екологично съобразен начин на работа.

“В основата на дизайна на нашите машини стоят ключовите критерии за по-лесно управление, по-голяма ефикасност и екосъобразност, така че е истинско удоволствие да видим признанието за тези качества и характеристики на Maxxum Multicontroller”, добави специално за в.“Български фермер” г-н Панадеро.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Качественият сервиз е основен фактор при инвестиция в земеделска техника

Разговаряме със Стоян Иванов, ръководител Сервизна дейност - регион север в Интерагри България, за важността на сервизното обслужване и последните тенденции при него - Г-н Иванов,

Няма снимка

Тракторите Landini Active 7-а серия - достъпно качество за професионалистите в земеделието

Италианските трактори Landini са добре познати на българския пазар със своята надеждност, лесна поддръжка и достъпна цена. При своята най-висока 7-а серия, Landini въвежда модификацията ACTIVE,

Няма снимка

Прогнозират бум на пръскачките в ключови агрорайони по света

Обширни възможности за растеж ще има на глобалния пазар за тези машини. Очаква се той да достигне 3,2 милиарда долара до 2025 година Ивона Величкова Храната управлява света.

Няма снимка

Комбайнът Rostselmash NOVA - Произведено в Русия и какво се крие зад това?

В световното производство на зърнокомбайни компонентите за тях се произвеждат от 3-4 големи компании. Двигателят най-често е на Cummins, цялата хидравлика е италианска, всички задвижвания,

Няма снимка

Мобилно приложение автоматизира изследването на културите с дронове

Софтуерът Skippy Scout може да бъде използван за проверка на нивата на вредители, плевели и болести в полето, без да се налага агрономи или фермери да извървяват километри пеша Ивона

Няма снимка

Високоскоростна сеитба с увеличени капацитети

През 2019-а семейството на сеялките Vaderstad Tempo L се увеличава с нови модели. Емблематичната серия, носител на световен рекорд за високоскоростна прецизна сеитба се увеличава с изцяло нов модел

Още от Фермер
Няма снимка

Общият брой маточници при самосмяна е три до пет, заложени на два етапа

Маточните килийки трябва да се търсят на вторaта, третата рамка. Може питите да се подготвят предварително за залагане на маточници, като в центъра се направят дупки (метод на Милош Чорбич).

Няма снимка

Горски, планинари и колоездачи ще опазват туристическите маршрути

Споразумение подписаха Югозападното горско предприятие и туристически сдружения Югозападното държавно предприятие, Българският планинарски съюз (БПС) и Българската колоездачна лига (БКЛ) обединиха

Няма снимка

Кои храни да консумираме, ако искаме да имаме тънка талия?

Факт, е че храната е удоволствие и надали съществува човек, който да не обича да си похапва. И с наличието и достъпността на толкова голям избор от изключително вкусни храни идват някои сериозни

Няма снимка

Във Велико Търново откриват паметник на Христо Ботев навръх 2 юни

Във Велико Търново отново ще има паметник на големия български поет и революционер Христо Ботев. Кметът Даниел Панов и ректорът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген.

Няма снимка

Дъждовете провокират ранното гниене

Влажно време и провокира развитието на ранното кафяво гниене. Болестта засяга много силно вишна, кайсия, череша, слива, а в някои години и семковите видове - ябълка, дюля, мушмула и др.

Няма снимка

Градушка удари Северозападна България (Видео, снимки)

Мощна буря с градушка удари Северозападна България. Леден дъжд с размерите на лешник падна в района на Монтана. За момента не е ясно колко и какви щети са нанесени, предаде Нова тв.