Най-милият четириног арестант вече е на свобода

03 декември 2018 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2
 

Четиримесечното кученце Бънгъл порода чау-чау вече е на свобода. То попада в ареста заради ухапване на полицейски сътрудник. Много англичани решиха, че това е прекалено тежко наказание, съобщава Postmouth.

Инцидентът става в графство Нортхамптън. Четиримесечното пале Бънгъл изтичало от входната врата на семейство Хейс на пътя, като пречило да колите. Един полицай се опитал да го хване, но кучето го ухапало по ръката. Бънгъл веднага бил арестуван и сложен в клетка, където можел да прекара до 9 месеца според Закона за особено опасни кучета от 1991 г.

Решението предизвикало бурни обществени протести. За шестте дни, през които Бънгъл бил затворен, група от 2,5 хиляди души призовали той да бъде освободен.

Стопанинът на кучето Дейвид Хейс, който е банкер, заявил, че уважава полицията, но смята решението за прекалено строго. И отбелязал, че 15-годишният му син толкова е разстроен от раздялата с кучето, че се наложило да не ходи на училище.

Според Хейс поставеното куче в клетка изпитва страх и стрес. Той наел адвокати и четириногият арестант вече е при семейството си.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Защо кученцето пази храната си?

Кученцето охранява храната си по следните причини: Кученцето е расло сред братя и сестри, хранени от обща купичка всички наведнъж. Или пък храната им е била хвърляна във волиерата.

Няма снимка

Кучешкият несесер - винаги с вас дори когато сте на път

В него трябва да има тампони за уши, четка за зъби, телена четка за ресане и масажна ръкавица и ножички. Оказва се, че дамският несесер съдържа по-малко важни неща от кучешкия.

Няма снимка

Инциденти с любимците

Може да се стигне до сериозни проблеми със здравето Рани от ухапвания Наранените животни обикновено са силно изплашени и биха могли да реагират по непредвидим начин, като ухапят дори своя собственик.

Няма снимка

Сено и зеленчуци за декоративното зайче

Пухкавият и симпатичен домашен любимец създава повече радост отколкото грижи. Този малък гризач ще стане част от дома ви, но със сигурност ще има нужда и от свой собствен.

Няма снимка

Британските аристократки

5 породни особености Британските късокосмести котки са невероятно популярни в цял свят благодарение на своята външност. Породата има пет основни особености: 1.

Няма снимка

През зимата кучетата спят свити на кълбо

Експерт обяснява различните пози за сън Д-р Стенли Корън, психолог в канадския Университет на Британска Колумбия, обяснява какво означават различните пози, в които спи едно куче.

Още от Фермер
Няма снимка

Споделен пчеларски опит: Смятам да започна подхранване с питки с протеин ,,APITOM-P''

както и стесняване на някои кошери, които съм зазимил на 10 рамки, понеже в момента кълбото покрива една трета от него, споделя пита си пчелар на pchelari.com/forum.

Няма снимка

Правила при зимното пръскане

От значение е зимното пръскане да се направи много добре, за да може максимално да се ограничи по-нататъшното развитие на вредителите. Разбира се, няма как с това пръскане да се реши тотално

Няма снимка

3 начина да си отгледате кълнове

Отглеждането на кълнове за храна датира още от преди 5000 години най-вече в азиатската кухня. В днешно време микро растенията, кълновете и бейби зеленчуците получават все повече внимание,

Няма снимка

Издоеното краве мляко мирише на тор и нагарча. Защо?

Защо?, пита Иван Василев от Шумен Издоеното краве мляко нагарча, когато изхранваният на кравата фураж съдържа: пелин, ряпа, лайка, чесън, лупина. Причина за нагарчане може да е и завършващият

Няма снимка

Диана - първата крава в Шлезвиг-Холщайн с 200 000 л пожизнена млечност

Германският говедовъд Евалд Бестман има повод за празнуване, съобщава Top Agrar. Една от млечните му крави - Диана, достигна 200 000 л мляко пожизнена млечност.

Няма снимка

Хербицидът глифозат може да причини рак

Учени от Вашингтонския университет установиха, че широко използваният хербицид глифозат увеличава риска от рак с над 40 процента, съобщи сайтът MedicalXpress.