Обемът на посадъчния материал има значение за съхранението на резниците

10 декември 2018 В лозята 0     
Няма снимка
1 2
 

От това зависи да бъде опазен качествено

Съхранението на резниците през зимата се извършва и в зависимост от количеството на посадъчния материал.

Ако количеството на пръчките е малко, тогава можете да настаните издънките дори и в една отделна дървена кутия или щайга. Иска се в нея преди това да сте изсипали 15 см пясък на дъното. Нареждате резниците, като над всеки ред трябва да се изсипва пясък с дебелина 4 см.

Този начин на опазване изисква постоянно наблюдение на пясъчната влага.

Ако пясъкът изсъхне, трябва да го навлажнявате с вода.

Ато пък пясъкът е прекалено влажен, е необходимо да се проветрява помещението добре, да се отстранят пръчките от кутията и той да се смени.

Веднъж през зимата е необходимо и да се разместят пръчките от мястото си, за да се избегне евентуално гниене.

Това означава, че тези резници, които са били разположени в дъното на кутията с пясък, трябва да бъдат поставени отгоре, а другите отгоре - по-надолу.

В началото на ранната пролет е необходимо внимателно да се проследява температурата в хранилището с резниците.

Не бива да се допуска тя да бъде прекалено висока.

Така ще се избегне внезапната поява на преждевременни пъпки и кълнове.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята
Няма снимка

Добро ли е времето за домашното вино

д-р инж. техн. Николай Бакалов - консултант Винарите знаят, че когато паднат първите големи студове през януари, виното започва да претърпява положителни промени.

Няма снимка

Кога се увреждат тъкани

При минус 24 градуса се повреждат и тъканите на едногодишните пръчки. Това лесно може да се провери още по външния им вид. Променя се цветът им и стават от тъмнокафяви направо до черни.

Няма снимка

Кои са най-устойчивите на студ сортове

Кои са най-устойчивите на студ сортове Стопаните трябва да знаят, че пъпките на по-тънките, но по-добре узрели пръчки, всъщност са по-устойчиви на измръзване от по-дебелите.

Няма снимка

Минус 17-18 градуса са опасни за лозите

Рискът е по-голям за десертните сортове Въпрос: Доста наши читатели - любители са се уплашили от мразовитите дни и нощи и питат колко опасни и вредни са сегашните отрицателни температури за лозите

Няма снимка

Лекувайте виното навреме

Основните проблеми при лечението на домашното вино се състоят в превенцията. Това на преден план означава да не се позволява от стопанина то да губи вкус, цвят и мирис, т.е.

Няма снимка

За колко време се оцветява ракия

Най-добре се оцветява ракията, когато се налее в дъбова или черничева бъчва, казват специалистите. Черничевата обикновено оцветява най-бързо. Тогава процесът е съчетан и със стареенето,

Още от Фермер
Няма снимка

Дрождирайте храната за домашните птици

Подходящи за целта са смлените зърнени фуражи, триците, варените картофи Как се дрождират фуражите Една част от фуража залейте с 1,5-2 части вода, загрята до 30 градуса.

Няма снимка

Фермерите в Израел се конкурират с вносни млечни продукти от началото на годината

Млекопроизводителите в Израел са обезпокоени от това, че от 1 януари 2019 г. правителството позволи вноса на млечни продукти в страната, съобщава DairyGlobal.

Няма снимка

ЕС одобри по-леките ограничения на движение на дребни преживни животни заради чумата

Променя се контролът, без да се отменя надзорът и се въвеждат облекчения за стопаните Ревизираните мерки и продължаващият надзор за контрол на заболяването Чума по дребните преживни животни,

Няма снимка

И пернатите имат своите предпочитания

Не ги пренебрегвайте Ако гледате домашни птици в двора си, давайте фуражните смески ситно смлени. Но независимо от начина на приготвяне различните видове домашни птици имат своите предпочитания.

Няма снимка

Днес е Ден на снежния човек

Днес, 18 януари празнуваме международния ден на снежния човек. Идеята за такъв ден е на германеца Корнелиус Граетц. А защо точно днес? Единицата символизира метлата,

Няма снимка

Производството на биофуражи в САЩ се увеличава

Заради повишеното търсене в САЩ се появяват нови проекти в сегмента производство на биофуражи. Специалистите прогнозират в близко време търсенето в тази сфера стабилно да се увеличава.