SIMA - среща на high технологиите с хората

13 декември 2018 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5 6 7 8
 

Интервю на Бертран Гардер, директор на PROMOSALONS - България, официален представител у нас на парижкото изложение

Вече стартира ФОТОКОНКУРС на мегапанаира

Победителят - безплатно в Париж!

- Г-н Гардер, през февруари догодина ще се състои световното изложение SIMA/SIMAGENA. Вие представлявате организаторите от френската фирма EXPOZIUM. Кои са акцентите в този най-голям в началото на 2019 панаир за агротехника и животновъдство?

- От името на организаторите на SIMA имаме удоволствието да поканим българските фермери и агробизнесмени да посетят световната среща на доставчици на земеделска техника и животновъдство на големия международен форум на професионалистите от сферата на земеделието- SIMA 2019. Изложението ще се проведе от 24 до 28 февруари 2019 в Изложбен парк Париж Норд Вилпент.

Един от основните акценти е обширният сектор за аграрна техника, обхващащ близо дваисет изложбени палати и открити площи, в които ще бъде показана най-съвременна и интовативна техника. В същото време ще работи и другата генерална част от изложението- SIMAGENA. Посещението в този втори сектор ще отговори на всички нужди на фермерите, които притежават малко или голямо животновъдно стопанство.

Най-актуални теми ще бъдат застъпени в цялостната програма на SIMA и те ще отговарят на нуждите и интересите на всеки земеделски производител или концесионер на земеделска техника. На SIMA ще намерите над 1 700 изложители от 40 държави.

- Какви сектори конкретно ще бъдат застъпени в 78-то издание на парижкия агросалон ?

- SIMA обхваща и основни, и по-второстепенни сектори в бранша. Ще бъдат изложени всякакви машини, а и такива за транспортиране на стоки и животни. Посетителите ще могат да видят най-модерна техника и за обработка на почвата, и за отглеждане на зеленчуци, картофи, цвекло, и за овощарство, и за защита на растенията, и за сервизно обслужване. Без съмнение интерес ще предизвикат и новите технологии и оборудване за развъждане и доене на животни, инструменти за дворовете и градините на хоби фермерите. И всичко това е предназначено за нуждите на иновативното, прецизно и биологично земеделие- едромащабно и градинско.

SIMA предлага цялостна оферта в няколко сектора:

самоходни машини за прибиране на реколтата, за съхранение и опаковане на цвекло, картофи, плодове и зеленчуци инвентар и почвообработващи машини, сервиз и услуги напояване на почвата и растителна защита, технологии за конвенционално, екологично и прецизно селско стопанство, както и NO TILL технологии

транспортиране на стоки и животни

оборудване за животновъди, силози, складове и помещения за съхранение на продукция

инвентар и услуги за дворни места и градини, както и всичко за хоби фермери и др.

Друга основна част от SIMA 2019 е SIMAGENA. Това е мястото където животновъдите и професионалистите в сферата на геномиката ще се срещнат с 200 европейски животновъди, говедовъди и селекционери, ще видят на живо 250 елитни говеда. Организаторите са се погрижили за отворени шоу-програми, аукциони, демонстрации на елитни породи говеда за месо като Обрак, Блонд д'Акитен, Шароле, Гаскон, Лимузин, Салер, както и млечни породи като Mонбелиард, Холстейн и др.

- По традиция на световните изложения иновативните машини, технологии и нововъведения биват поощрявани със специални награди. Ще получат ли и отличниците на SIMA 2019 призове от изложението?

- Да, разбира се. SIMA е изложение за новости в земеделието и в него действа специална система за награди и нововъведения "SIMA Innovation Awards" 2019. Наградите вече са определени от авторитетно международно жури от специалисти в основните сфери на земеделието. Наградени са 27 изявени постижения, особено полезни за фермерската практика. Две от тях са златни, 5 - сребърни и 20 бронзови. Представителите на тези фирми ще получат официално своите медали от директорката на панаира г-жа Мартин Деграмон, един от хората, които правят всичко възможно за поощряване на иновациите и постиженията в бранша.

- На SIMA 2017 гости на г-жа Деграмон и на мениджмънта на изложението бяха и двама млади българи- Ивон Гюзелева и Юлиян Банков, които спечелиха през 2017 г. специалния фотоконкурс на PROMOSALONS България за снимка от всекидневието на българското земеделие. Тази година има ли такъв фотоконкурс? Какви са правилата за участие в него?

- Да, има. Вашият вестник като наш медиен партньор вече публикува регламента на новия конкурс за фотоснимки за днешното българското земеделие. В регламента няма съществени различия от предишния конкурс от 2017 г. Но има промяна - сега ще бъде определен от гласуването по интернет само един печеливш, който ще бъде гост на изложението за три дни.

Конкурсът е насочен към българските земеделски производители и в него може да участва всеки, занимаващ се със селско стопанство, ако е регистриран като такъв. Участниците могат да бъдат растениевъди или животновъди. Всеки участник трябва да е регистриран като земеделски производител. Конкурсът има 5 категории: животновъдство, растениевъдство (зеленчукопроизводство, овощарство, зърнопроизводство, лозарство, семепроизводство и т.н.), земеделска техника, семеен живот във ферма и агробизнес (магазини за селскостопански инвентар, силози, хангари за съхранение на жито, агроаптеки).

Всеки кандидат може да участва с по една снимка от всяка категория (максимум 5 снимки).

Снимките трябва да се изпращат по електронната поща до PROMOSALONS България, официалния представител на изложението SIMA за България на адрес:e-mail: fotosima2017@gmail.com.

Темата на e-mail-а е "Кандидатура за ФОТОКОНКУРСА SIMA 2019". В мейла трябва да има още име и фамилия на кандидата, адрес и телефон, e-mail, интернет сайт (ако има такъв), кратка презентация за дейността на кандидата. И още нещо, нужно е писмено потвърждение по мейла, че кандидатът оторизира PROMOSALONS България да публикува изпратените от него снимки в страницата на конкурса във facebook, за да могат посетителите на страницата да гласуват. А след получаването на снимките на всеки кандидат ще бъде изпратено потвърждение по мейла. Снимките на участниците ще бъдат публикувани в страницата на конкурса във facebook и ще може да се гласува за тях. "Български фермер" също ще публикува най-добрите от снимките на своите страници.

- Каква е наградата за победителя и кога приключва конкурсът?

- Както казах, в тазгодишния конкурс ще има само един печеливш. Той ще бъде поканен на изложението SIMA 2019 в Париж. Ще му бъдат осигурени: двупосочен самолетен билет, 2 нощувки в хотел и пропуск за изложението SIMA. Конкурсът приключва на 31 декември. До тогава участниците могат да изпращат снимки.

В началото на януари ще бъде обявен победителят. Имаме удоволствието да поканим българските фермери да участват в уникалния фотоконкурс и един от тях да посети Париж безплатно, като има възможността да види най-новото в света на агротехниката и животновъдството. Медиен партньор на PROMOSALONS България и на изложението SIMA е вестник "БЪЛГАРСКИ ФЕРМЕР", най-големият и авторитетен аграрен вестник в страната. Накрая бих се обърнал към българските земеделци: не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от по-подробна информация. Ние бихме могли да изготвим и безплатните баджове за изложението. Поздравявам ви и ви казвам: до срещи през февруари в изложбения център Норд Вилпент. И още, участвайте в конкурса за най-добра снимка и спечелете посещение на изложението SIMA в Париж!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Дистанционният мониторинг пести време, пари и риск

Произведеното от John Deere оборудване за ремонт и експлоатация, включително Expert Alerts и Machine Dashboard, ще бъдат фабрично инсталирани на новите самоходни машини на марката Machine Dashboard

Няма снимка

Сензация в оптимизацията на тракторите

DynaTrac интерфейсът позволява на фермерите бързо и успешно да се подготвят за прецизно земеделие с техния актуален набор от оборудване и инструменти Във време,

Няма снимка

Как машините да отговорят на изискванията за екологичност

Заради опазването на околната среда и безопасността техниката втора употреба минава през редица технически прегледи Не е тайна, че производството на зърно, зеленчуци и плодове е енергоемко.

Няма снимка

Новаторски системи за следобработка

Новата гама трактори T5 AutoCommand на New Holland осигурява върховен комфорт при управление, водещо в отрасъла качество на изпълнение и оптимална производителност Гамата трактори T5 AutoCommand на

Няма снимка

Контактната повърхност на гумите намалява вредите от уплътняване

Ремаркетата CARGOS 8500 на CLAAS са вече с шаси tridem и гуми 30,5 цола, което максимално щади почвата Това е уникална комбинация в този пазарен сегмент Проблемът за опазване на почвата става

Няма снимка

Стабилни пазари или забавяне на продажбите?

Експерти в ЕС прогнозират запазване на темпа на търговия с агротехника Не се изключва и забавяне поради световните търговски конфликти, смятат отвъд океана Любомир Коралов Световният пазар на

Още от Фермер
Няма снимка

Дрождирайте храната за домашните птици

Подходящи за целта са смлените зърнени фуражи, триците, варените картофи Как се дрождират фуражите Една част от фуража залейте с 1,5-2 части вода, загрята до 30 градуса.

Няма снимка

Фермерите в Израел се конкурират с вносни млечни продукти от началото на годината

Млекопроизводителите в Израел са обезпокоени от това, че от 1 януари 2019 г. правителството позволи вноса на млечни продукти в страната, съобщава DairyGlobal.

Няма снимка

ЕС одобри по-леките ограничения на движение на дребни преживни животни заради чумата

Променя се контролът, без да се отменя надзорът и се въвеждат облекчения за стопаните Ревизираните мерки и продължаващият надзор за контрол на заболяването Чума по дребните преживни животни,

Няма снимка

И пернатите имат своите предпочитания

Не ги пренебрегвайте Ако гледате домашни птици в двора си, давайте фуражните смески ситно смлени. Но независимо от начина на приготвяне различните видове домашни птици имат своите предпочитания.

Няма снимка

Днес е Ден на снежния човек

Днес, 18 януари празнуваме международния ден на снежния човек. Идеята за такъв ден е на германеца Корнелиус Граетц. А защо точно днес? Единицата символизира метлата,

Няма снимка

Производството на биофуражи в САЩ се увеличава

Заради повишеното търсене в САЩ се появяват нови проекти в сегмента производство на биофуражи. Специалистите прогнозират в близко време търсенето в тази сфера стабилно да се увеличава.