SIMA - среща на high технологиите с хората

13 декември 2018 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5 6 7 8
 

Интервю на Бертран Гардер, директор на PROMOSALONS - България, официален представител у нас на парижкото изложение

Вече стартира ФОТОКОНКУРС на мегапанаира

Победителят - безплатно в Париж!

- Г-н Гардер, през февруари догодина ще се състои световното изложение SIMA/SIMAGENA. Вие представлявате организаторите от френската фирма EXPOZIUM. Кои са акцентите в този най-голям в началото на 2019 панаир за агротехника и животновъдство?

- От името на организаторите на SIMA имаме удоволствието да поканим българските фермери и агробизнесмени да посетят световната среща на доставчици на земеделска техника и животновъдство на големия международен форум на професионалистите от сферата на земеделието- SIMA 2019. Изложението ще се проведе от 24 до 28 февруари 2019 в Изложбен парк Париж Норд Вилпент.

Един от основните акценти е обширният сектор за аграрна техника, обхващащ близо дваисет изложбени палати и открити площи, в които ще бъде показана най-съвременна и интовативна техника. В същото време ще работи и другата генерална част от изложението- SIMAGENA. Посещението в този втори сектор ще отговори на всички нужди на фермерите, които притежават малко или голямо животновъдно стопанство.

Най-актуални теми ще бъдат застъпени в цялостната програма на SIMA и те ще отговарят на нуждите и интересите на всеки земеделски производител или концесионер на земеделска техника. На SIMA ще намерите над 1 700 изложители от 40 държави.

- Какви сектори конкретно ще бъдат застъпени в 78-то издание на парижкия агросалон ?

- SIMA обхваща и основни, и по-второстепенни сектори в бранша. Ще бъдат изложени всякакви машини, а и такива за транспортиране на стоки и животни. Посетителите ще могат да видят най-модерна техника и за обработка на почвата, и за отглеждане на зеленчуци, картофи, цвекло, и за овощарство, и за защита на растенията, и за сервизно обслужване. Без съмнение интерес ще предизвикат и новите технологии и оборудване за развъждане и доене на животни, инструменти за дворовете и градините на хоби фермерите. И всичко това е предназначено за нуждите на иновативното, прецизно и биологично земеделие- едромащабно и градинско.

SIMA предлага цялостна оферта в няколко сектора:

самоходни машини за прибиране на реколтата, за съхранение и опаковане на цвекло, картофи, плодове и зеленчуци инвентар и почвообработващи машини, сервиз и услуги напояване на почвата и растителна защита, технологии за конвенционално, екологично и прецизно селско стопанство, както и NO TILL технологии

транспортиране на стоки и животни

оборудване за животновъди, силози, складове и помещения за съхранение на продукция

инвентар и услуги за дворни места и градини, както и всичко за хоби фермери и др.

Друга основна част от SIMA 2019 е SIMAGENA. Това е мястото където животновъдите и професионалистите в сферата на геномиката ще се срещнат с 200 европейски животновъди, говедовъди и селекционери, ще видят на живо 250 елитни говеда. Организаторите са се погрижили за отворени шоу-програми, аукциони, демонстрации на елитни породи говеда за месо като Обрак, Блонд д'Акитен, Шароле, Гаскон, Лимузин, Салер, както и млечни породи като Mонбелиард, Холстейн и др.

- По традиция на световните изложения иновативните машини, технологии и нововъведения биват поощрявани със специални награди. Ще получат ли и отличниците на SIMA 2019 призове от изложението?

- Да, разбира се. SIMA е изложение за новости в земеделието и в него действа специална система за награди и нововъведения "SIMA Innovation Awards" 2019. Наградите вече са определени от авторитетно международно жури от специалисти в основните сфери на земеделието. Наградени са 27 изявени постижения, особено полезни за фермерската практика. Две от тях са златни, 5 - сребърни и 20 бронзови. Представителите на тези фирми ще получат официално своите медали от директорката на панаира г-жа Мартин Деграмон, един от хората, които правят всичко възможно за поощряване на иновациите и постиженията в бранша.

- На SIMA 2017 гости на г-жа Деграмон и на мениджмънта на изложението бяха и двама млади българи- Ивон Гюзелева и Юлиян Банков, които спечелиха през 2017 г. специалния фотоконкурс на PROMOSALONS България за снимка от всекидневието на българското земеделие. Тази година има ли такъв фотоконкурс? Какви са правилата за участие в него?

- Да, има. Вашият вестник като наш медиен партньор вече публикува регламента на новия конкурс за фотоснимки за днешното българското земеделие. В регламента няма съществени различия от предишния конкурс от 2017 г. Но има промяна - сега ще бъде определен от гласуването по интернет само един печеливш, който ще бъде гост на изложението за три дни.

Конкурсът е насочен към българските земеделски производители и в него може да участва всеки, занимаващ се със селско стопанство, ако е регистриран като такъв. Участниците могат да бъдат растениевъди или животновъди. Всеки участник трябва да е регистриран като земеделски производител. Конкурсът има 5 категории: животновъдство, растениевъдство (зеленчукопроизводство, овощарство, зърнопроизводство, лозарство, семепроизводство и т.н.), земеделска техника, семеен живот във ферма и агробизнес (магазини за селскостопански инвентар, силози, хангари за съхранение на жито, агроаптеки).

Всеки кандидат може да участва с по една снимка от всяка категория (максимум 5 снимки).

Снимките трябва да се изпращат по електронната поща до PROMOSALONS България, официалния представител на изложението SIMA за България на адрес:e-mail: fotosima2017@gmail.com.

Темата на e-mail-а е "Кандидатура за ФОТОКОНКУРСА SIMA 2019". В мейла трябва да има още име и фамилия на кандидата, адрес и телефон, e-mail, интернет сайт (ако има такъв), кратка презентация за дейността на кандидата. И още нещо, нужно е писмено потвърждение по мейла, че кандидатът оторизира PROMOSALONS България да публикува изпратените от него снимки в страницата на конкурса във facebook, за да могат посетителите на страницата да гласуват. А след получаването на снимките на всеки кандидат ще бъде изпратено потвърждение по мейла. Снимките на участниците ще бъдат публикувани в страницата на конкурса във facebook и ще може да се гласува за тях. "Български фермер" също ще публикува най-добрите от снимките на своите страници.

- Каква е наградата за победителя и кога приключва конкурсът?

- Както казах, в тазгодишния конкурс ще има само един печеливш. Той ще бъде поканен на изложението SIMA 2019 в Париж. Ще му бъдат осигурени: двупосочен самолетен билет, 2 нощувки в хотел и пропуск за изложението SIMA. Конкурсът приключва на 31 декември. До тогава участниците могат да изпращат снимки.

В началото на януари ще бъде обявен победителят. Имаме удоволствието да поканим българските фермери да участват в уникалния фотоконкурс и един от тях да посети Париж безплатно, като има възможността да види най-новото в света на агротехниката и животновъдството. Медиен партньор на PROMOSALONS България и на изложението SIMA е вестник "БЪЛГАРСКИ ФЕРМЕР", най-големият и авторитетен аграрен вестник в страната. Накрая бих се обърнал към българските земеделци: не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от по-подробна информация. Ние бихме могли да изготвим и безплатните баджове за изложението. Поздравявам ви и ви казвам: до срещи през февруари в изложбения център Норд Вилпент. И още, участвайте в конкурса за най-добра снимка и спечелете посещение на изложението SIMA в Париж!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Създадоха първата в света автономна пръскачка за овощни градини

Нископрофилната форма на GUSS е проектирана специално, за да позволи на клоните да преминават през горната част на превозното средство, без да повредят или изтласкат плодовете от

Няма снимка

Топ съвети за купувачи на употребявана торачка

Ако машината постоянно е изложена на атмосферните влияния, е напълно възможно покритието да се влоши след 10 до 12 години Ивона Величкова Изкуственият тор е корозивен продукт и ако торачката не се

Няма снимка

Как ще изглежда земеделието след 20 г.

Вертикалните градини, роботизираните трактори и виртуалните боксове за добитъка стават реалност * С новите технологии емисиите ще бъдат по-малко Националният съюз на земеделските производители във

Няма снимка

Цифрова машина за плевене е алтернатива на хербицидите

За общинска и градинарска употреба XPower разполага с вариант от 1.5 м, а 3-метровата версия ще бъде от голям интерес за производителите с големи стопанства Хербицидното активно вещество дикват е

Няма снимка

На SIMA 2019 акценти върху умни машини за днес и утре

Любомир Коралов наш специален пратеник в Париж Каква ще бъде агротехниката през 2019 г.? Разбира се, още предните години имаше достатъчно идеи и проекти за решителното ѝ обновление.

Няма снимка

Земеделието с контролиран трафик възстановява структурата на почвата

Голяма част от времето и енергията, които влагаме в почвите, е да се премахнат уврежданията от уплътняване, причинени от минаването на машините Земеделието с контролиран трафик (CTF) е начало на

Още от Фермер
Няма снимка

Използване на майка-помощница до главната паша

Това може да стане само при условие, че е подсигурена такава още от есента. Тя се зазимява в същия кошер до основното семейство или над него. А преди настъпването на пашата майката помощничка се

Няма снимка

Колко компост е нужен на растенията

Ориентировъчни норми: . За растения, които извличат голямо количество хранителни елементи от почвата, количеството е 6-8 л на 1 кв. м пресен компост. .

Няма снимка

През април да се обследват лозите

Лозовата пърстрянка се готви за атака Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ През април при лозата протичат фазите набъбване на пъпките, разпукване на пъпките, развитие на първи - трети лист,

Няма снимка

Сайт съветва агробизнеса

ДСК Агро е платформа и подход към клиентите от сектора Сайт може да се превърне във верен съветник на агробизнеса в България. Банка ДСК създаде уникална платформа,

Няма снимка

Днес ще е слънчево с максимални температури до 25 градуса

Времето ще е предимно слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 20 и 25 градуса, по Черноморието ще са по-ниски - 12-17 градуса.

Няма снимка

Жега на Цветница, дъжд по Великден

Иде топъл април с валежи под нормата Април ще е топъл с температури над нормата, а валежите ще са под обичайните за месеца количества. Това сочат предварителните прогнози в навечерието на