Вкусни и много бързи кюфтета

05 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Тайната за приготвянето на вкусни кюфтета е в качествените продукти. Мляното свинско месо трябва да съдържа около 10% мазнини. Именно те придават сочност на готовото ястие. Ако решите да си смелите каймата сами у дома, към свинското месо прибавете малко бекон. Когато смелите двата продукта заедно, ще получите чудесна кайма. Ако купувате готова, пропорциите обикновено са спазени и на вас ви остава да прибавите само подправките.

Продукти: 350 г смляно свинско месо; 1 лук; 40 г бял хляб; 80 мл студено мляко; 5 г подправка за свинско месо; сол; масло за пържене; черен пипер, магданоз за украса.

Приготвяне: Поставете охладената свинска кайма в купа. Месото за кюфтета не е необходимо да е фино смляно. Добавете ситно нарязания лук. Можете и да го настържете на едро ренде. Ако лукът не се задушава предварително, е добре да е нарязан по-ситно.

Вземете филия стар хляб, изрежете коричката и средата накиснете в половината от студеното мляко. Изстискайте добре и прибавете хляба към каймата и лука. Изсипете останалото мляко в купата и посолете на вкус. Прибавете ароматните подправки или готовия микс за кюфтета. Внимавайте, защото готовите смеси съдържат сол. Това трябва да се вземе под внимание, за да не се пресоли ястието. Добавете останалите подправки.

Омесете старателно каймата до получаването на еднородна смес. Покрийте купата с фолио и оставете в хладилник за 10 минути. Добре е каймата за кюфтета да бъде предварително охладена и да й се даде малко “почивка” след месенето.

Загрейте олиото в по-дълбок тиган. С мокри ръце оформете кръгли кюфтета с дебелина около 2 см, които веднага поставяте в горещото масло. Пържим от всяка страна по около 5 минути или до получаването на златиста коричка. Посипваме със ситно нарязан магданоз, покриваме с капак и на изключен котлон се оставят да се задушават още 5-6 минути

Добра гарнитура е картофено пюре и салата от пресни зеленчуци.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Свинско с марината от мед и горчица

Приготвя се в плик за печене Продукти: Свински врат - 2 кг, 1 малък морков, 8-10 скилидки чесън, 1 ч. лъж. сушен розмарин, 1 суп. лъж. течен мед, 1 суп. лъж. зехтин, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Вкусен омлет с картофи и сирене Камамбер

Оригиналното ястие можете да поднесете и на празнична трапеза Смятате ли, че омлетът е най-простото и скучно ястие, което можете да приготвите у дома? Не сте прави!

Няма снимка

Пролетна супа от тиква

В края на зимата и началото на пролетта организмът ни повече от всякога се нуждае от витамини. Тиквата е един от малкото сезонни зеленчуци през този период, който ще ги осигури.

Няма снимка

Японски млечен хляб Хокайдо

При приготвянето на млечния хляб Хокайдо се използва техниката тан-джун. При нея брашното и течността (прясното мляко) се загряват до около 65 градуса. Това води до желиране на нишестето в брашното.

Няма снимка

Доматена супа с рибни топчета

Продукти: рибно филе - 500 г, грис - 1 суп. лъж., 1 яйце, 3 картофа, морков, 1 суп. лъж. доматено пюре, сол и подправки за риба по ваш вкус, олио за пърженето,

Няма снимка

Палачинки със сирене и зелени подправки

Днес предлагаме вариант за палачинково тесто с мая. Вместо сирене, можете да използвате извара. Продукти: За тестото: 500 г брашно, 25 г прясна мая, 1,5 л прясно мляко, 2 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Талантлив заек скача за Гинес

Дългоушко изпълнява 20 трика за 1 минута Четиригодишният домашен заек от Финландия Таави изпълнява 20 трика за минута и така попада в Книгата на рекордите Гинес.

Няма снимка

Подсилване на слаби семейства с млади пчели се извършва неколкократно

Младите новоизлюпени пчели се смитат от питата върху парче плат (покривка или чаршаф), подпушват се с дим, за да излетят летящите и се слагат пред входа на подсилваният кошер, подпушен предварително.

Няма снимка

Десетки видове риба изчезнали от Черно море

Над 20 пъти са намалели запасите на хищни риби в Черно море за последните 25-30 години, каза бившият министър на околната среда и на търговията и туризма Валентин Василев.

Няма снимка

Обсъждат по области нов закон за земеделските кооперации

„Законът за земеделските кооперации, който действа в момента, не е само за тях. Още повече, че той е и остарял, правен е в други времена” – каза в Добрич Явор Гечев,

Няма снимка

Защита на пшеницата от плевели

Една от най-важните дейности в добрите практики при отглеждането на пшеницата, е напролет с възобновяването на вегетацията да се прецени нуждата от внасянето на вегетационен хербицид.

Няма снимка

Проверете овцете за краста

Започнат ли да се чешат и дори да се хапят със зъби, взимайте мерки Зимата води със себе си сезонни проблеми за животните. Някои от тях са свързани с болести, причинени от неправилно хранене.