Вкусни и много бързи кюфтета

05 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Тайната за приготвянето на вкусни кюфтета е в качествените продукти. Мляното свинско месо трябва да съдържа около 10% мазнини. Именно те придават сочност на готовото ястие. Ако решите да си смелите каймата сами у дома, към свинското месо прибавете малко бекон. Когато смелите двата продукта заедно, ще получите чудесна кайма. Ако купувате готова, пропорциите обикновено са спазени и на вас ви остава да прибавите само подправките.

Продукти: 350 г смляно свинско месо; 1 лук; 40 г бял хляб; 80 мл студено мляко; 5 г подправка за свинско месо; сол; масло за пържене; черен пипер, магданоз за украса.

Приготвяне: Поставете охладената свинска кайма в купа. Месото за кюфтета не е необходимо да е фино смляно. Добавете ситно нарязания лук. Можете и да го настържете на едро ренде. Ако лукът не се задушава предварително, е добре да е нарязан по-ситно.

Вземете филия стар хляб, изрежете коричката и средата накиснете в половината от студеното мляко. Изстискайте добре и прибавете хляба към каймата и лука. Изсипете останалото мляко в купата и посолете на вкус. Прибавете ароматните подправки или готовия микс за кюфтета. Внимавайте, защото готовите смеси съдържат сол. Това трябва да се вземе под внимание, за да не се пресоли ястието. Добавете останалите подправки.

Омесете старателно каймата до получаването на еднородна смес. Покрийте купата с фолио и оставете в хладилник за 10 минути. Добре е каймата за кюфтета да бъде предварително охладена и да й се даде малко “почивка” след месенето.

Загрейте олиото в по-дълбок тиган. С мокри ръце оформете кръгли кюфтета с дебелина около 2 см, които веднага поставяте в горещото масло. Пържим от всяка страна по около 5 минути или до получаването на златиста коричка. Посипваме със ситно нарязан магданоз, покриваме с капак и на изключен котлон се оставят да се задушават още 5-6 минути

Добра гарнитура е картофено пюре и салата от пресни зеленчуци.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Отворени пайове с кайма

Продукти (за тестото): 2-3 чаени чаши брашно, 1 ч. ч. прясно мляко, 1 ч. лъж. суха мая, 1 суп. лъж. захар, щипка сол, 3 суп. лъж. олио, яйце за намазване отгоре (за пълнежа): 0,7 кг кайма,

Няма снимка

Пилешки дробчета със сметанов сос

Продукти за 6 порции: 1 кг пилешки дробчета (можете да използвате дробчета и сърца 1:1), 1 голяма глава лук, 300 г печурки, 4 скилидки чесън, 1 суп. лъж.

Няма снимка

Салата с риба тон и царевица

Продукти: 400 г риба тон от консерва, 1/2 глава червен салатен лук, 350 г царевица от консерва, пресен магданоз -на вкус, сол и млян черен пипер на вкус Приготвяне: Подгответе продуктите.

Няма снимка

Руло "Баунти"

Продукти: 200 г бисквити, 20 г захар, 2 суп. лъж. какао, 100 мл вода, 80 г кокосови стърготини, 80 г масло, 60 г пудра захар Приготвяне: Смачкайте бисквитите на трохи, добавете какаото и разбъркайте.

Няма снимка

Супа с топено сирене, гъби и броколи

Продукти: 5-7 печурки, 2 топени сиренца (триъгълничета), 200 г броколи, 1-2 картофа, 1 морков, сол, растително масло Приготвяне: Гъбите се почистват, нарязват и се задушават в масло за 5-10 минути.

Няма снимка

Десерт с малини

Почувствайте вкуса на лятото с този нежен десерт Продукти: 500 г сладкарска сметана, 150 г пудра захар, 100 г малини, 50 г шоколад, 25-30 бишкоти Приготвяне: Разбийте сметаната.

Още от Фермер
Няма снимка

Испанските производители на цитруси могат да останат без печалба

Настоящата кампания за износ е станала катастрофална за испанските производители на цитрусови плодове. Причината за това е съвпадението на сезоните с ЮАР.

Няма снимка

Прасетата сукалчета - на кантара

Ефективността на родилния бокс в свинефермата се определя от растежа на прасетата. Доброто наддаване свидетелства за това, че прасетата сучат много мляко,

Няма снимка

Животновъдите кандидатстват от 28 юни по схемата de minimis

 Помощта ще бъде изплатена на стопаните до 9 август 2019 г. От 28 юни до 15 юли 2019 г. ще продължи приемът на документи по схемата de minimis за земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи,

Няма снимка

Традиционна схема за едновременна борба

Технологията за едновременна борба с мана, оидиум, гроздови молци и акари залага на комбиниране и смесване на препаратите. При нападение от всички тях схемата,

Няма снимка

Куцащите крави лежат в нехарактерна поза

Пасището представлява здравословна среда за копитата на кравите, тъй като почвата е мека и осигурява добро сцепление. Освен това на пасището има по-малко болестотворни бактерии, опасни за копитата.

Няма снимка

Общините се отчитат, кметовете набелязват новите приоритети

Това ще стане на 27 и 28 юни на "Боровец" Заключителната конференция на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ ще направи равносметка на постигнатото през общински мандат 2015 – 2019.