Вкусни и много бързи кюфтета

05 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Тайната за приготвянето на вкусни кюфтета е в качествените продукти. Мляното свинско месо трябва да съдържа около 10% мазнини. Именно те придават сочност на готовото ястие. Ако решите да си смелите каймата сами у дома, към свинското месо прибавете малко бекон. Когато смелите двата продукта заедно, ще получите чудесна кайма. Ако купувате готова, пропорциите обикновено са спазени и на вас ви остава да прибавите само подправките.

Продукти: 350 г смляно свинско месо; 1 лук; 40 г бял хляб; 80 мл студено мляко; 5 г подправка за свинско месо; сол; масло за пържене; черен пипер, магданоз за украса.

Приготвяне: Поставете охладената свинска кайма в купа. Месото за кюфтета не е необходимо да е фино смляно. Добавете ситно нарязания лук. Можете и да го настържете на едро ренде. Ако лукът не се задушава предварително, е добре да е нарязан по-ситно.

Вземете филия стар хляб, изрежете коричката и средата накиснете в половината от студеното мляко. Изстискайте добре и прибавете хляба към каймата и лука. Изсипете останалото мляко в купата и посолете на вкус. Прибавете ароматните подправки или готовия микс за кюфтета. Внимавайте, защото готовите смеси съдържат сол. Това трябва да се вземе под внимание, за да не се пресоли ястието. Добавете останалите подправки.

Омесете старателно каймата до получаването на еднородна смес. Покрийте купата с фолио и оставете в хладилник за 10 минути. Добре е каймата за кюфтета да бъде предварително охладена и да й се даде малко “почивка” след месенето.

Загрейте олиото в по-дълбок тиган. С мокри ръце оформете кръгли кюфтета с дебелина около 2 см, които веднага поставяте в горещото масло. Пържим от всяка страна по около 5 минути или до получаването на златиста коричка. Посипваме със ситно нарязан магданоз, покриваме с капак и на изключен котлон се оставят да се задушават още 5-6 минути

Добра гарнитура е картофено пюре и салата от пресни зеленчуци.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Телешки руладини с ароматни корени

Поднасят се с варени картофи или ориз Продукти: 6 телешки шницели, връзка корени за супа, глава кромид лук, 100 г сланина, 2 суп. лъж. доматено пюре, половин чаена чаша червено вино, 1 ябълка,

Няма снимка

Бързи десерти със сезонни плодове

Запечени грейпфрути Продукти: 2 грейпфрута, 4 суп. лъж. захар Приготвяне: Плодовете се измиват и се разрязват на половинки. В долната част се прави малък срез,

Няма снимка

Пълнена тиква с месо

Тиквата е изключително ценен зеленчук, както в пряк, така и в преносен смисъл. Целулозата, която се съдържа в нея много деликатно отпуска червата и предотвратява образуването на камъни в жлъчния

Няма снимка

Ордьовър “Прасенца”

Предлагаме ви оригинално и лесно за приготвяне предястие, което да поставите на масата през продължаващите през целия месец празници. Продукти: 5 яйца, 30 г кашкавал, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Как се пече вкусно пиле

Само на пръв поглед печеното пиле е просто ястие. Всъщност, не е толкова лесно да се пече цяла птица. Има тънкости при приготвянето, така че да може хем бутчетата да са готови,

Няма снимка

Домашните сладки “Симпатични прасенца”

Предлагаме лесна за изпълнение рецепта. Домашно приготвените и вкусни сладкиши от маслено тесто във формата на атрактивни личица на прасета са особено актуални за Новата 2019 година!

Още от Фермер
Няма снимка

Дрождирайте храната за домашните птици

Подходящи за целта са смлените зърнени фуражи, триците, варените картофи Как се дрождират фуражите Една част от фуража залейте с 1,5-2 части вода, загрята до 30 градуса.

Няма снимка

Фермерите в Израел се конкурират с вносни млечни продукти от началото на годината

Млекопроизводителите в Израел са обезпокоени от това, че от 1 януари 2019 г. правителството позволи вноса на млечни продукти в страната, съобщава DairyGlobal.

Няма снимка

ЕС одобри по-леките ограничения на движение на дребни преживни животни заради чумата

Променя се контролът, без да се отменя надзорът и се въвеждат облекчения за стопаните Ревизираните мерки и продължаващият надзор за контрол на заболяването Чума по дребните преживни животни,

Няма снимка

И пернатите имат своите предпочитания

Не ги пренебрегвайте Ако гледате домашни птици в двора си, давайте фуражните смески ситно смлени. Но независимо от начина на приготвяне различните видове домашни птици имат своите предпочитания.

Няма снимка

Днес е Ден на снежния човек

Днес, 18 януари празнуваме международния ден на снежния човек. Идеята за такъв ден е на германеца Корнелиус Граетц. А защо точно днес? Единицата символизира метлата,

Няма снимка

Производството на биофуражи в САЩ се увеличава

Заради повишеното търсене в САЩ се появяват нови проекти в сегмента производство на биофуражи. Специалистите прогнозират в близко време търсенето в тази сфера стабилно да се увеличава.