Домашните сладки “Симпатични прасенца”

06 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Предлагаме лесна за изпълнение рецепта. Домашно приготвените и вкусни сладкиши от маслено тесто във формата на атрактивни личица на прасета са особено актуални за Новата 2019 година!

Продукти: 200 г пресято пшенично брашно, 120 г маргарин или масло, 1 яйце, 40 г захар, 10 г ванилова захар, щипка сол, шепа стафиди, 1 жълтък

Приготвяне: В дълбока купа смесете пресятото брашно, захарта, ваниловата захар и солта. Настържете маргарина (масло), като постоянно го потапяте в брашното. Получените маслени трохи леко се разтриват с ръце. Яйцето се разбива и се прибавя към сместа.

Тестото не е нужно прекалено дълго да се меси. Готовото се оформя на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.

Поръсете работната повърхност с брашно и разточете на тънък лист. Можете да разточите и върху пергамент. С помощта на водна и ракиена чаша изрежете кръгове с различен диаметър. Например 5,5 и 3,5 см. Малките кръгове трябва да бъдат 1,5 пъти повече от големите.

Намажете големите кръгове с разбития жълтък и поставете върху тях по-малки. Това ще са зурличките на прасенцата. С помощта на сламка направете по две дупки, за да оформите нослетата.

Очите могат да бъдат направени от стафиди или отново да ги изрежете със сламка. Разрежете останалите малки кръгчета на 4. Така ще получите ушички.

Пече се при температура 180 градуса за 13-15 минути (до златисто).

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Жулиен с пилешко месо и гъби

Продукти: 300 г пилешко филе, 300 г гъби, 1/2 суп. лъж. кисело мляко, 90 г кашкавал, 1/2 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете лука на ситно и го запържете на средно силен котлон

Няма снимка

Маринована пъстърва с ябълков сок

Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне. Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер

Няма снимка

Марината за дребна риба

Читателят ни Ясен Лазаров смесва в купа соев сос и винен оцет. Прибавя ситно нарязан чесън, копър и девисил. С получената марината полива дребните рибки и оставя в хладилника за една нощ

Няма снимка

Печена риба с картофи и сметанов сос

Продукти: 800 г рибно филе, 10 малки картофа, 2 глави лук, 250 мл заквасена сметана, 300 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 2 суп.лъж. брашно, кетчуп, сол, черен пипер - на вкус

Няма снимка

Пълнен шаран с орехи и стафиди

Продукти: около 800 г шаран, 3 големи глави лук, 4-5 скилидки чесън, 150 г светли и тъмни накиснати в гореща вода стафиди, 1 ч.ч обелени и ситно нарязани орехи, 1 ч. ч

Няма снимка

“Забулени” кюфтета на фурна

Вкусно и засищащо ястие, което няма да ви посрами и на празник Продукти: 1 кг мляно месо, 1 яйце, 1 ч. лъж. сол, щипка черен пипер. За пълнежа: 2 глави лук, 4 картофа, 5 яйца, 200 г кашкавал

Още от Фермер
Няма снимка

Кога дръвчетата измръзват

Овощните дръвчета могат да измръзнат не само в студена зима с ниски температури и вятър. Измръзване може да се получи и в меки зими, когато температурите не са екстремни

Няма снимка

Много са промените в наредбата за лозя и вино

Предприятията твърдят, че още обсъждат големите промени До 27 декември може да вземе отношение по измененията и допълнениета на наредба 6 от 2018 г. за условията и реда за предоставяне на финансова

Няма снимка

Вегански бургер едва не уби двегодишно момиченце

Това се е случило във Великобритания. Симптомите, които са се появили при детето след поглъщането на бързата храна, са приличали на алергична реакция към ядки

Няма снимка

Отбиваме безпроблемно прасетата: фактори за успех

Успешното отбиване на прасета започва с отлично подготвеното помещение и с животни, готови за отбиване. Колкото по-малко са промените, които правите, толкова по-малко ще е стресът

Няма снимка

Две държавни помощи за фермерите засега действат до края на 2020 година

След това ще продължат, ако ЕК предложи регламенти Две държавни помощи за фермерите засега имат за краен срок края на следващата година, отговаряме на въпрос на фермери

Няма снимка

Кравите пият неохотно прекалено студена вода

Суровото мляко се състои 87% от вода. Недостигът на вода при кравите намалява потреблението на сухо вещество от фуража и до намалена млечна продуктивност