Котка се крие под кревата? Не я вадете насила

05 януари 2019 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2
 

Често стопаните на котки стават свидетели, че любимката им може с часове да не излиза от някое тъмно, закътано място. В този случай може би трябва да се позамислят дали вкъщи не е прекалено шумно или пък котката се мъчи да се скрие от повишеното внимание на деца.

Също така животното може да е отблъснато от прекалено много гости или пък от високи гласове. Постарайте се да решите тези проблеми, за да не травмирате психиката на любимката си

Не трябва да измъквате котката из-под кревата, ако животното се съпротивлява. То може да възприеме това превратно и да се изплаши още повече. Постарайте се тихичко да привлечете вниманието на котката и да й предложите лакомство.

За да избегнете стресови състояние, обръщайте внимание на това как котката се държи при шумни компании и съпътстващи високи звуци. Може би стопанинът просто не забелязва как котката се опитва да се скрие и по този начин провокира изработването на навика котката да не се справя със стресови ситуации.

Но невинаги желанието да се уедини означава страх.

Котката се нуждае от лично пространство като в случая много зависи от характера й. Някои котки може да бъдат отнесени към интровертните. При тях е характерен изборът на един стопанин, с когото котката иска да контактува най-много.

Ако в дома има и друго животно то трябва ясно да бъдат обозначени териториите на всяко от тях. Например удобните лежанки или котешката къщичка може да помогнат да се преодолее желанието на едно от животните да избяга под кревата.

Възможно е нещо да безпокои котката

Огледайте животното и ако откриете някакви рани или дълбоки драскотини, обърнете се към ветеринарен лекар.

Понякога котките се крият на много неподходящи места. Не допускайте любимката ви да се мушка в мазето или да се крие в пералнята. Отделяйте повече време на котката си. Играйте с нея и тя няма да иска да се крие.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Силовите методи не работят при котките

Освен това са много вредни Силовите методи на възпитание са неефективни при котките, напомнят специалистите. Това е така, тъй като домашните котки продължават да са свободолюбиви ловци-единаци.

Няма снимка

Бременните котки имат голям апетит

Ако давате да яде натурална храна, а не суха, осигурете ѝ витамини Бременността при котката продължава средно 65 дни. През това време й осигурете пълноценна и разнообразна храна.

Няма снимка

Бърза помощ при топлинен удар на зайче

Охладете го и му дайте кисело мляко. Ако не помогне, търсете ветеринар Кои са симптомите на прегряване: Има учестено дишане и сърдечна дейност, много топли уши, висока температура,

Няма снимка

Хранете хамстера си веднъж дневно

Сутрин или вечер Хранете хамстера веднъж на ден: сутрин или вечер. Специалистите не са определили кога именно, но е важно храненето да е редовно Така че си изберете време и се придържайте към него.

Няма снимка

Булка кани на сватбата си кучета от приют, намира им дом

Сали Бърки от Озарк, щата Мисури, е любителка на животните, затова в един от най-важните дни от живота й решава да съвмести приятното с полезното. Местният приют за животни се нуждаел от поддръжка и

Няма снимка

Котките не обичат да ходят да лекар

Как да успокоите нервната пациентка Котките не обичат да ходят на лекар. Те чувстват предстоящата опасност и се мъчат да се скрият или се държат агресивно.

Още от Фермер
Няма снимка

Оранжев код за порои и градушки в 4 области в страната утре

Поройни дъждове, гръмотевици и градушки се очакват в централните райони на Северна България и във вторник. В областите Враца, Ловеч, Велико Търново и Габрово ще се излеят до 65 литра на квадратен

Няма снимка

Царевичният стъблопробивач атакува младите посеви

Пръскайте срещу кубинска мана по зеленчуците Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ През последната седмица от юни развитието на земеделските култури ще протича с ускорени темпове,

Няма снимка

Цяло лято фолклорни концерти в Добринище

Oт 6-и юли до 7-и септември от 19,30 часа, всяка съботна вечер, сцената на площада в Добринище ще прелива от прекрасни песни и танци. Това лято празниците включват 10 концерта на ансамбли от различни

Няма снимка

Уникално растение цъфна в центъра на Хасково

Уникално растение цъфна в центъра на Хасково, съобщиха от местната РИОСВ. "Агаве америка" или "Пъстроцветен столетник" се нарича видът, който дарява с изключителна възможност жителите и гостите на

Няма снимка

Африканската чума по свинете превзема Югоизточна Азия - вирусът вече е и в Лаос

За 7 огнища на африканска чума по свинете (АЧС) при домашни свине съобщава Ветеринарната служба на Лаос. Те са в южната част на страната - в провинция Сараване.

Няма снимка

Пропукала се е стената на язовира в село Винарско, може да залее АМ "Тракия"

Стената на язовира в село Винарско е пропукана и може да залее автомагистрала „Тракия“ и близките села. За това алармира кметът Стайко Манев, предава БНР.