Котка се крие под кревата? Не я вадете насила

05 януари 2019 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2
 

Често стопаните на котки стават свидетели, че любимката им може с часове да не излиза от някое тъмно, закътано място. В този случай може би трябва да се позамислят дали вкъщи не е прекалено шумно или пък котката се мъчи да се скрие от повишеното внимание на деца.

Също така животното може да е отблъснато от прекалено много гости или пък от високи гласове. Постарайте се да решите тези проблеми, за да не травмирате психиката на любимката си

Не трябва да измъквате котката из-под кревата, ако животното се съпротивлява. То може да възприеме това превратно и да се изплаши още повече. Постарайте се тихичко да привлечете вниманието на котката и да й предложите лакомство.

За да избегнете стресови състояние, обръщайте внимание на това как котката се държи при шумни компании и съпътстващи високи звуци. Може би стопанинът просто не забелязва как котката се опитва да се скрие и по този начин провокира изработването на навика котката да не се справя със стресови ситуации.

Но невинаги желанието да се уедини означава страх.

Котката се нуждае от лично пространство като в случая много зависи от характера й. Някои котки може да бъдат отнесени към интровертните. При тях е характерен изборът на един стопанин, с когото котката иска да контактува най-много.

Ако в дома има и друго животно то трябва ясно да бъдат обозначени териториите на всяко от тях. Например удобните лежанки или котешката къщичка може да помогнат да се преодолее желанието на едно от животните да избяга под кревата.

Възможно е нещо да безпокои котката

Огледайте животното и ако откриете някакви рани или дълбоки драскотини, обърнете се към ветеринарен лекар.

Понякога котките се крият на много неподходящи места. Не допускайте любимката ви да се мушка в мазето или да се крие в пералнята. Отделяйте повече време на котката си. Играйте с нея и тя няма да иска да се крие.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Талантлив заек скача за Гинес

Дългоушко изпълнява 20 трика за 1 минута Четиригодишният домашен заек от Финландия Таави изпълнява 20 трика за минута и така попада в Книгата на рекордите Гинес.

Няма снимка

Кучетата не са “детегледачки” по рождение

Бебето променя живота и на домашния любимец Подгответе правилно кучето към появата на бебе вкъщи и осигурете спазването на определени правила за безопасност.

Няма снимка

Съветите на Говорещия с кучета Сизър Милан

Как да запознаете любимеца си с бебето? Ето какво съветва световноизвестния треньор на кучета Сизър Милан за това как да подготвите любимеца си за пристигането на бебето вкъщи: Дайте на кучето да

Няма снимка

От пасивно пушене страдат и любимците

Слабото място на четириногите е носоглътката Според ветеринарите и при животните процентът на смъртност в резултат на последствията от въздействието на никотина и вредните смоли е същият като при

Няма снимка

Лабрадор ретривърът - най-любимото куче на американците 28 години по ред

Американският клуб на кинолозите състави рейтинг на кучешките породи за миналата година в САЩ. Топ-10 оглави лабрадор ретривърът. Породата запазва лидерството си 28 години по ред.

Няма снимка

Поддържайте хигиената на кучето

Тя включва къпане, сресване и обезпаразитяване Имате ли куче, то задължително трябва да разполага със свои тоалетни принадлежности. Първото нещо, с което трябва да се снабдите, е кучешки шампоан.

Още от Фермер
Няма снимка

Подсилване на слаби семейства с млади пчели се извършва неколкократно

Младите новоизлюпени пчели се смитат от питата върху парче плат (покривка или чаршаф), подпушват се с дим, за да излетят летящите и се слагат пред входа на подсилваният кошер, подпушен предварително.

Няма снимка

Десетки видове риба изчезнали от Черно море

Над 20 пъти са намалели запасите на хищни риби в Черно море за последните 25-30 години, каза бившият министър на околната среда и на търговията и туризма Валентин Василев.

Няма снимка

Обсъждат по области нов закон за земеделските кооперации

„Законът за земеделските кооперации, който действа в момента, не е само за тях. Още повече, че той е и остарял, правен е в други времена” – каза в Добрич Явор Гечев,

Няма снимка

Защита на пшеницата от плевели

Една от най-важните дейности в добрите практики при отглеждането на пшеницата, е напролет с възобновяването на вегетацията да се прецени нуждата от внасянето на вегетационен хербицид.

Няма снимка

Проверете овцете за краста

Започнат ли да се чешат и дори да се хапят със зъби, взимайте мерки Зимата води със себе си сезонни проблеми за животните. Някои от тях са свързани с болести, причинени от неправилно хранене.

Няма снимка

Експерти: Глобалното производство на мляко намалява заради метеорологичните условия

Темповете на растеж в световното производство на мляко продължават да намаляват, отчитат експерти. През 2018 г. в сравнение с 2017 г. то е 1%, докато през 2017 в сравнение с 2016 г. то е 2,5%.