Как се пече вкусно пиле

09 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Само на пръв поглед печеното пиле е просто ястие. Всъщност, не е толкова лесно да се пече цяла птица.

Има тънкости при приготвянето, така че да може хем бутчетата да са готови, хем бялото месо да не изсъхне, а и кожичката да е добре изпечена.

Всяка домакиня има свои собствени трикове. Някои обръщат пилето от една страна на друга, други поставят парченца масло под кожата на гърдите, а някои избират оптималната температура.

Интересна технология за приготвяне на печено пиле предлага Хестън Блументал (Heston Blumenthal).

Първо, той накисва пилето в разтвор на сол (8 г сол на 100 г вода) за през нощта. На сутринта изплаква и подсушава. След това пилето се приготвя за печене: премахва се гръдната кост, отрязват се крайчетата на крилата и се разрязва кожата при бутчетата. Така въздухът ще може да циркулира по-добре.

В кухината на пилето се поставят лимон и мащерка, а кожата се намазва с масло и се натрива със сол и пипер.

Подготвеното пиле, заедно с моркови и чесън, се поставя във фурната и се пече при температура 90 градуса за 3-4 часа.

Изпечено, се изважда и се поставя на решетка над тавата да почива 30-45 минути.

През това време температурата на фурната се увеличава до 230-240 градуса. Пилето се връща за 5-10 минути, за да се зачерви кожата.

Мнозина смятат, че така изпечено, пилето е перфектно. Опитайте.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Отворени пайове с кайма

Продукти (за тестото): 2-3 чаени чаши брашно, 1 ч. ч. прясно мляко, 1 ч. лъж. суха мая, 1 суп. лъж. захар, щипка сол, 3 суп. лъж. олио, яйце за намазване отгоре (за пълнежа): 0,7 кг кайма,

Няма снимка

Пилешки дробчета със сметанов сос

Продукти за 6 порции: 1 кг пилешки дробчета (можете да използвате дробчета и сърца 1:1), 1 голяма глава лук, 300 г печурки, 4 скилидки чесън, 1 суп. лъж.

Няма снимка

Салата с риба тон и царевица

Продукти: 400 г риба тон от консерва, 1/2 глава червен салатен лук, 350 г царевица от консерва, пресен магданоз -на вкус, сол и млян черен пипер на вкус Приготвяне: Подгответе продуктите.

Няма снимка

Руло "Баунти"

Продукти: 200 г бисквити, 20 г захар, 2 суп. лъж. какао, 100 мл вода, 80 г кокосови стърготини, 80 г масло, 60 г пудра захар Приготвяне: Смачкайте бисквитите на трохи, добавете какаото и разбъркайте.

Няма снимка

Супа с топено сирене, гъби и броколи

Продукти: 5-7 печурки, 2 топени сиренца (триъгълничета), 200 г броколи, 1-2 картофа, 1 морков, сол, растително масло Приготвяне: Гъбите се почистват, нарязват и се задушават в масло за 5-10 минути.

Няма снимка

Десерт с малини

Почувствайте вкуса на лятото с този нежен десерт Продукти: 500 г сладкарска сметана, 150 г пудра захар, 100 г малини, 50 г шоколад, 25-30 бишкоти Приготвяне: Разбийте сметаната.

Още от Фермер
Няма снимка

Испанските производители на цитруси могат да останат без печалба

Настоящата кампания за износ е станала катастрофална за испанските производители на цитрусови плодове. Причината за това е съвпадението на сезоните с ЮАР.

Няма снимка

Прасетата сукалчета - на кантара

Ефективността на родилния бокс в свинефермата се определя от растежа на прасетата. Доброто наддаване свидетелства за това, че прасетата сучат много мляко,

Няма снимка

Животновъдите кандидатстват от 28 юни по схемата de minimis

 Помощта ще бъде изплатена на стопаните до 9 август 2019 г. От 28 юни до 15 юли 2019 г. ще продължи приемът на документи по схемата de minimis за земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи,

Няма снимка

Традиционна схема за едновременна борба

Технологията за едновременна борба с мана, оидиум, гроздови молци и акари залага на комбиниране и смесване на препаратите. При нападение от всички тях схемата,

Няма снимка

Куцащите крави лежат в нехарактерна поза

Пасището представлява здравословна среда за копитата на кравите, тъй като почвата е мека и осигурява добро сцепление. Освен това на пасището има по-малко болестотворни бактерии, опасни за копитата.

Няма снимка

Общините се отчитат, кметовете набелязват новите приоритети

Това ще стане на 27 и 28 юни на "Боровец" Заключителната конференция на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ ще направи равносметка на постигнатото през общински мандат 2015 – 2019.