Ордьовър “Прасенца”

09 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Предлагаме ви оригинално и лесно за приготвяне предястие, което да поставите на масата през продължаващите през целия месец празници.

Продукти: 5 яйца, 30 г кашкавал, 2 суп. лъж. червен хайвер (по желание можете да го замените с парченца домат или каквото друго ви се стори подходящо), 1 суп. лъж. майонеза, няколко парченца мек салам или кремвирш, зелена салата за украса.

Приготвяне: Яйцата се сваряват, изстудяват и обелват.

Отстрани се изрязва малко парченце, така че яйцата да стоят стабилно и да не се "търкалят". От противоположната страна се изрязва капаче, през което да се извади жълтъкът.

В дълбока купа жълтъците се намачкват с вилица, а кашкавалът се настъргва. Добавя се майонезата и добре разбъркваме. С така приготвената смес пълним белтъците и ги подреждаме върху зелените листа. На всяко яйце отгоре поставяме по чаена лъжичка от хайвера или изрязано парченце домат. От мекия салам изрязваме зурличките. Ушите изрязваме от срязаните части от белтъка.

Пълнените прасенце са готови.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Свинско с марината от мед и горчица

Приготвя се в плик за печене Продукти: Свински врат - 2 кг, 1 малък морков, 8-10 скилидки чесън, 1 ч. лъж. сушен розмарин, 1 суп. лъж. течен мед, 1 суп. лъж. зехтин, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Вкусен омлет с картофи и сирене Камамбер

Оригиналното ястие можете да поднесете и на празнична трапеза Смятате ли, че омлетът е най-простото и скучно ястие, което можете да приготвите у дома? Не сте прави!

Няма снимка

Пролетна супа от тиква

В края на зимата и началото на пролетта организмът ни повече от всякога се нуждае от витамини. Тиквата е един от малкото сезонни зеленчуци през този период, който ще ги осигури.

Няма снимка

Японски млечен хляб Хокайдо

При приготвянето на млечния хляб Хокайдо се използва техниката тан-джун. При нея брашното и течността (прясното мляко) се загряват до около 65 градуса. Това води до желиране на нишестето в брашното.

Няма снимка

Доматена супа с рибни топчета

Продукти: рибно филе - 500 г, грис - 1 суп. лъж., 1 яйце, 3 картофа, морков, 1 суп. лъж. доматено пюре, сол и подправки за риба по ваш вкус, олио за пърженето,

Няма снимка

Палачинки със сирене и зелени подправки

Днес предлагаме вариант за палачинково тесто с мая. Вместо сирене, можете да използвате извара. Продукти: За тестото: 500 г брашно, 25 г прясна мая, 1,5 л прясно мляко, 2 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Талантлив заек скача за Гинес

Дългоушко изпълнява 20 трика за 1 минута Четиригодишният домашен заек от Финландия Таави изпълнява 20 трика за минута и така попада в Книгата на рекордите Гинес.

Няма снимка

Подсилване на слаби семейства с млади пчели се извършва неколкократно

Младите новоизлюпени пчели се смитат от питата върху парче плат (покривка или чаршаф), подпушват се с дим, за да излетят летящите и се слагат пред входа на подсилваният кошер, подпушен предварително.

Няма снимка

Десетки видове риба изчезнали от Черно море

Над 20 пъти са намалели запасите на хищни риби в Черно море за последните 25-30 години, каза бившият министър на околната среда и на търговията и туризма Валентин Василев.

Няма снимка

Обсъждат по области нов закон за земеделските кооперации

„Законът за земеделските кооперации, който действа в момента, не е само за тях. Още повече, че той е и остарял, правен е в други времена” – каза в Добрич Явор Гечев,

Няма снимка

Защита на пшеницата от плевели

Една от най-важните дейности в добрите практики при отглеждането на пшеницата, е напролет с възобновяването на вегетацията да се прецени нуждата от внасянето на вегетационен хербицид.

Няма снимка

Проверете овцете за краста

Започнат ли да се чешат и дори да се хапят със зъби, взимайте мерки Зимата води със себе си сезонни проблеми за животните. Някои от тях са свързани с болести, причинени от неправилно хранене.