Бързи десерти със сезонни плодове

10 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Запечени грейпфрути

Продукти: 2 грейпфрута, 4 суп. лъж. захар

Приготвяне: Плодовете се измиват и се разрязват на половинки. В долната част се прави малък срез, за да са по-устойчиви и да не се "клатушкат". Подредете в тавичка и поръсете със захар. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути или докато захарта се разтопи.

Ябълки с извара

Продукти: 4 ябълки, 1 суп. лъж. захар, 200 г извара, ванилова захар - на върха на ножа, 1 жълтък

Приготвяне: Изварата се смачква с вилица, за да стане на трохи. Прибавят се яйчният жълтък, захарта и ваниловата захар. Всичко много добре се разбърква.

Ябълките се измиват и с помощта на остър нож се изрязват капачета. С малка лъжичка се издълбават. Напълнете със сместа от извара и покрийте с капачетата. Загрейте фурната до 180 градуса и печете ябълките около 10 минути.

Сервира се със заквасена сметана, сладко или конфитюр.

Круши с шоколад по френски

Продукти: 1 суп. лъж. захар, 1 пръчка канела, сокът и кората от 1 лимон, 2 големи плътни круши, 100 г тъмен шоколад, 200 мл сладкарска сметата, 1 суп. лъж. коняк, ванилов сладолед

Приготвяне: Сварете 125 мл вода със захар, канела, лимонов сок и настърганата кора. Обелете крушите, срежете ги наполовина и отстранете сърцевината. Поставете ги в сиропа, затворете капака и варете на слаб огън в продължение на 8-10 минути. Отстранете от огъня и оставете за 2 часа да се охлаждат.

Разчупете шоколада на малки парченца и разтопете заедно със сметаната, като непрекъснато разбърквате. Това трябва да става на слаб огън в тенджера с дебело дъно или огнеупорен съд на водна баня, докато стане хомогенна. Отстранете от огъня и внимателно, на капки, прибавете конякът, като не преставате да бъркате.

В 4 купички за сладолед поставете половинките круши със среза нагоре, а отгоре по голяма топка сладолед. Полейте с топлия шоколадов сос. Сервирайте. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Отворени пайове с кайма

Продукти (за тестото): 2-3 чаени чаши брашно, 1 ч. ч. прясно мляко, 1 ч. лъж. суха мая, 1 суп. лъж. захар, щипка сол, 3 суп. лъж. олио, яйце за намазване отгоре (за пълнежа): 0,7 кг кайма,

Няма снимка

Пилешки дробчета със сметанов сос

Продукти за 6 порции: 1 кг пилешки дробчета (можете да използвате дробчета и сърца 1:1), 1 голяма глава лук, 300 г печурки, 4 скилидки чесън, 1 суп. лъж.

Няма снимка

Салата с риба тон и царевица

Продукти: 400 г риба тон от консерва, 1/2 глава червен салатен лук, 350 г царевица от консерва, пресен магданоз -на вкус, сол и млян черен пипер на вкус Приготвяне: Подгответе продуктите.

Няма снимка

Руло "Баунти"

Продукти: 200 г бисквити, 20 г захар, 2 суп. лъж. какао, 100 мл вода, 80 г кокосови стърготини, 80 г масло, 60 г пудра захар Приготвяне: Смачкайте бисквитите на трохи, добавете какаото и разбъркайте.

Няма снимка

Супа с топено сирене, гъби и броколи

Продукти: 5-7 печурки, 2 топени сиренца (триъгълничета), 200 г броколи, 1-2 картофа, 1 морков, сол, растително масло Приготвяне: Гъбите се почистват, нарязват и се задушават в масло за 5-10 минути.

Няма снимка

Десерт с малини

Почувствайте вкуса на лятото с този нежен десерт Продукти: 500 г сладкарска сметана, 150 г пудра захар, 100 г малини, 50 г шоколад, 25-30 бишкоти Приготвяне: Разбийте сметаната.

Още от Фермер
Няма снимка

Испанските производители на цитруси могат да останат без печалба

Настоящата кампания за износ е станала катастрофална за испанските производители на цитрусови плодове. Причината за това е съвпадението на сезоните с ЮАР.

Няма снимка

Прасетата сукалчета - на кантара

Ефективността на родилния бокс в свинефермата се определя от растежа на прасетата. Доброто наддаване свидетелства за това, че прасетата сучат много мляко,

Няма снимка

Животновъдите кандидатстват от 28 юни по схемата de minimis

 Помощта ще бъде изплатена на стопаните до 9 август 2019 г. От 28 юни до 15 юли 2019 г. ще продължи приемът на документи по схемата de minimis за земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи,

Няма снимка

Традиционна схема за едновременна борба

Технологията за едновременна борба с мана, оидиум, гроздови молци и акари залага на комбиниране и смесване на препаратите. При нападение от всички тях схемата,

Няма снимка

Куцащите крави лежат в нехарактерна поза

Пасището представлява здравословна среда за копитата на кравите, тъй като почвата е мека и осигурява добро сцепление. Освен това на пасището има по-малко болестотворни бактерии, опасни за копитата.

Няма снимка

Общините се отчитат, кметовете набелязват новите приоритети

Това ще стане на 27 и 28 юни на "Боровец" Заключителната конференция на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ ще направи равносметка на постигнатото през общински мандат 2015 – 2019.