Бързи десерти със сезонни плодове

10 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Запечени грейпфрути

Продукти: 2 грейпфрута, 4 суп. лъж. захар

Приготвяне: Плодовете се измиват и се разрязват на половинки. В долната част се прави малък срез, за да са по-устойчиви и да не се "клатушкат". Подредете в тавичка и поръсете със захар. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути или докато захарта се разтопи.

Ябълки с извара

Продукти: 4 ябълки, 1 суп. лъж. захар, 200 г извара, ванилова захар - на върха на ножа, 1 жълтък

Приготвяне: Изварата се смачква с вилица, за да стане на трохи. Прибавят се яйчният жълтък, захарта и ваниловата захар. Всичко много добре се разбърква.

Ябълките се измиват и с помощта на остър нож се изрязват капачета. С малка лъжичка се издълбават. Напълнете със сместа от извара и покрийте с капачетата. Загрейте фурната до 180 градуса и печете ябълките около 10 минути.

Сервира се със заквасена сметана, сладко или конфитюр.

Круши с шоколад по френски

Продукти: 1 суп. лъж. захар, 1 пръчка канела, сокът и кората от 1 лимон, 2 големи плътни круши, 100 г тъмен шоколад, 200 мл сладкарска сметата, 1 суп. лъж. коняк, ванилов сладолед

Приготвяне: Сварете 125 мл вода със захар, канела, лимонов сок и настърганата кора. Обелете крушите, срежете ги наполовина и отстранете сърцевината. Поставете ги в сиропа, затворете капака и варете на слаб огън в продължение на 8-10 минути. Отстранете от огъня и оставете за 2 часа да се охлаждат.

Разчупете шоколада на малки парченца и разтопете заедно със сметаната, като непрекъснато разбърквате. Това трябва да става на слаб огън в тенджера с дебело дъно или огнеупорен съд на водна баня, докато стане хомогенна. Отстранете от огъня и внимателно, на капки, прибавете конякът, като не преставате да бъркате.

В 4 купички за сладолед поставете половинките круши със среза нагоре, а отгоре по голяма топка сладолед. Полейте с топлия шоколадов сос. Сервирайте. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Телешки руладини с ароматни корени

Поднасят се с варени картофи или ориз Продукти: 6 телешки шницели, връзка корени за супа, глава кромид лук, 100 г сланина, 2 суп. лъж. доматено пюре, половин чаена чаша червено вино, 1 ябълка,

Няма снимка

Пълнена тиква с месо

Тиквата е изключително ценен зеленчук, както в пряк, така и в преносен смисъл. Целулозата, която се съдържа в нея много деликатно отпуска червата и предотвратява образуването на камъни в жлъчния

Няма снимка

Ордьовър “Прасенца”

Предлагаме ви оригинално и лесно за приготвяне предястие, което да поставите на масата през продължаващите през целия месец празници. Продукти: 5 яйца, 30 г кашкавал, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Как се пече вкусно пиле

Само на пръв поглед печеното пиле е просто ястие. Всъщност, не е толкова лесно да се пече цяла птица. Има тънкости при приготвянето, така че да може хем бутчетата да са готови,

Няма снимка

Домашните сладки “Симпатични прасенца”

Предлагаме лесна за изпълнение рецепта. Домашно приготвените и вкусни сладкиши от маслено тесто във формата на атрактивни личица на прасета са особено актуални за Новата 2019 година!

Няма снимка

Провансалска майонеза

Продукти: 8 пъдпъдъчи яйца, 220 мл висококачествен зехтин, 15 мл оризов оцет, 10 г дижонска горчица, 7 г кафява захар, 5 г фина сол, 3 г черен пипер, 3 г риган, 2 клончета мащерка.

Още от Фермер
Няма снимка

Дрождирайте храната за домашните птици

Подходящи за целта са смлените зърнени фуражи, триците, варените картофи Как се дрождират фуражите Една част от фуража залейте с 1,5-2 части вода, загрята до 30 градуса.

Няма снимка

Фермерите в Израел се конкурират с вносни млечни продукти от началото на годината

Млекопроизводителите в Израел са обезпокоени от това, че от 1 януари 2019 г. правителството позволи вноса на млечни продукти в страната, съобщава DairyGlobal.

Няма снимка

ЕС одобри по-леките ограничения на движение на дребни преживни животни заради чумата

Променя се контролът, без да се отменя надзорът и се въвеждат облекчения за стопаните Ревизираните мерки и продължаващият надзор за контрол на заболяването Чума по дребните преживни животни,

Няма снимка

И пернатите имат своите предпочитания

Не ги пренебрегвайте Ако гледате домашни птици в двора си, давайте фуражните смески ситно смлени. Но независимо от начина на приготвяне различните видове домашни птици имат своите предпочитания.

Няма снимка

Днес е Ден на снежния човек

Днес, 18 януари празнуваме международния ден на снежния човек. Идеята за такъв ден е на германеца Корнелиус Граетц. А защо точно днес? Единицата символизира метлата,

Няма снимка

Производството на биофуражи в САЩ се увеличава

Заради повишеното търсене в САЩ се появяват нови проекти в сегмента производство на биофуражи. Специалистите прогнозират в близко време търсенето в тази сфера стабилно да се увеличава.