Бързи десерти със сезонни плодове

10 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Запечени грейпфрути

Продукти: 2 грейпфрута, 4 суп. лъж. захар

Приготвяне: Плодовете се измиват и се разрязват на половинки. В долната част се прави малък срез, за да са по-устойчиви и да не се "клатушкат". Подредете в тавичка и поръсете със захар. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути или докато захарта се разтопи.

Ябълки с извара

Продукти: 4 ябълки, 1 суп. лъж. захар, 200 г извара, ванилова захар - на върха на ножа, 1 жълтък

Приготвяне: Изварата се смачква с вилица, за да стане на трохи. Прибавят се яйчният жълтък, захарта и ваниловата захар. Всичко много добре се разбърква.

Ябълките се измиват и с помощта на остър нож се изрязват капачета. С малка лъжичка се издълбават. Напълнете със сместа от извара и покрийте с капачетата. Загрейте фурната до 180 градуса и печете ябълките около 10 минути.

Сервира се със заквасена сметана, сладко или конфитюр.

Круши с шоколад по френски

Продукти: 1 суп. лъж. захар, 1 пръчка канела, сокът и кората от 1 лимон, 2 големи плътни круши, 100 г тъмен шоколад, 200 мл сладкарска сметата, 1 суп. лъж. коняк, ванилов сладолед

Приготвяне: Сварете 125 мл вода със захар, канела, лимонов сок и настърганата кора. Обелете крушите, срежете ги наполовина и отстранете сърцевината. Поставете ги в сиропа, затворете капака и варете на слаб огън в продължение на 8-10 минути. Отстранете от огъня и оставете за 2 часа да се охлаждат.

Разчупете шоколада на малки парченца и разтопете заедно със сметаната, като непрекъснато разбърквате. Това трябва да става на слаб огън в тенджера с дебело дъно или огнеупорен съд на водна баня, докато стане хомогенна. Отстранете от огъня и внимателно, на капки, прибавете конякът, като не преставате да бъркате.

В 4 купички за сладолед поставете половинките круши със среза нагоре, а отгоре по голяма топка сладолед. Полейте с топлия шоколадов сос. Сервирайте. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Свинско с марината от мед и горчица

Приготвя се в плик за печене Продукти: Свински врат - 2 кг, 1 малък морков, 8-10 скилидки чесън, 1 ч. лъж. сушен розмарин, 1 суп. лъж. течен мед, 1 суп. лъж. зехтин, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Вкусен омлет с картофи и сирене Камамбер

Оригиналното ястие можете да поднесете и на празнична трапеза Смятате ли, че омлетът е най-простото и скучно ястие, което можете да приготвите у дома? Не сте прави!

Няма снимка

Пролетна супа от тиква

В края на зимата и началото на пролетта организмът ни повече от всякога се нуждае от витамини. Тиквата е един от малкото сезонни зеленчуци през този период, който ще ги осигури.

Няма снимка

Японски млечен хляб Хокайдо

При приготвянето на млечния хляб Хокайдо се използва техниката тан-джун. При нея брашното и течността (прясното мляко) се загряват до около 65 градуса. Това води до желиране на нишестето в брашното.

Няма снимка

Доматена супа с рибни топчета

Продукти: рибно филе - 500 г, грис - 1 суп. лъж., 1 яйце, 3 картофа, морков, 1 суп. лъж. доматено пюре, сол и подправки за риба по ваш вкус, олио за пърженето,

Няма снимка

Палачинки със сирене и зелени подправки

Днес предлагаме вариант за палачинково тесто с мая. Вместо сирене, можете да използвате извара. Продукти: За тестото: 500 г брашно, 25 г прясна мая, 1,5 л прясно мляко, 2 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Талантлив заек скача за Гинес

Дългоушко изпълнява 20 трика за 1 минута Четиригодишният домашен заек от Финландия Таави изпълнява 20 трика за минута и така попада в Книгата на рекордите Гинес.

Няма снимка

Подсилване на слаби семейства с млади пчели се извършва неколкократно

Младите новоизлюпени пчели се смитат от питата върху парче плат (покривка или чаршаф), подпушват се с дим, за да излетят летящите и се слагат пред входа на подсилваният кошер, подпушен предварително.

Няма снимка

Десетки видове риба изчезнали от Черно море

Над 20 пъти са намалели запасите на хищни риби в Черно море за последните 25-30 години, каза бившият министър на околната среда и на търговията и туризма Валентин Василев.

Няма снимка

Обсъждат по области нов закон за земеделските кооперации

„Законът за земеделските кооперации, който действа в момента, не е само за тях. Още повече, че той е и остарял, правен е в други времена” – каза в Добрич Явор Гечев,

Няма снимка

Защита на пшеницата от плевели

Една от най-важните дейности в добрите практики при отглеждането на пшеницата, е напролет с възобновяването на вегетацията да се прецени нуждата от внасянето на вегетационен хербицид.

Няма снимка

Проверете овцете за краста

Започнат ли да се чешат и дори да се хапят със зъби, взимайте мерки Зимата води със себе си сезонни проблеми за животните. Някои от тях са свързани с болести, причинени от неправилно хранене.