Крем-супа с топено сирене

30 януари 2019 Кулинария 0 33723
Няма снимка
 

Приготвя се бързо и лесно

Рецептата за супа с топено сирене е много проста и дори противниците на първите ястия ще оценят прекрасния вкус. Опитайте веднъж и ще я приготвяте доста често.

Необходими продукти: бял хляб - 2-3 филийки; растително масло; сол; топено сирене - 2 триъгълничета; 4 картофа; 1 морков; 1 лук; 2 пилешки бутчета; 2,5 л вода; смлян черен пипер на вкус.

За приготвянето на вкусната супа с топено сирене се нуждаем от тенджера, в която сипваме водата и поставяме на котлона да се загрее. Измиваме много добре двете пилешки бутчета и ги пускаме във водата да се варят.

Съвет! Супата става много по-вкусна, ако се използва прясно пилешко месо, а не замразено. Пилешкото месо е много нежно и по време на размразяването губи вкуса си.

Докато бульонът се вари, може да се заемем с приготвянето на крутоните. Нарязваме филиите хляб на кубчета (нито много малки, нито големи). Прехвърляме кубчетата в тава и ги оставяме в слабо загрята фурна за около 30 минути. Времето за приготвянето на крутоните зависи от вида на фурната, но те трябва да се получат сухи.

Измиваме картофите под течаща вода и ги обелваме. Ако предпочитате по-гъста крем-супа, вземете по-големи картофи.

Обелваме картофите и ги режем на кубчета. Вземаме глава лук, почистваме и я обелваме, след което нарязваме на ситно. Морковът пък настъргваме на едро ренде.

Готовите пилешки бутчета изваждаме от бульона, обезкостяваме и нарязваме на ситно. В пилешкия бульон изсипваме нарязаните картофи и варим 15 минути.

В тиган загряваме растителното масло и запържваме лука и моркова до златисто.

Топеното сирене нарязваме на малки кубчета и ги пускаме в бульона. Добавяме нарязаното месо, лука с морковите, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре.

Бърка се постоянно до пълното разтваряне на топеното сирене.

Пикантната крем-супа се сервира на масата с крутони и пресни зелени подправки. Крутоните се пускат в супата непосредствено преди сервирането. Така те остават хрупкави.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ментови бисквитки

Рецептата е на Красимира Петрова от Ямбол Ментовите сладки са вкусни, свежи и чудесно допълват следобедната чаша кафе или чай. Продукти: 80 г масло, 80 г захар, 160 г пшенично брашно

Няма снимка

Патладжани със сладко-кисел сос

Понякога се уморяваме от месни ястия и решаваме да приготвим нещо със зеленчуци. Диетолозите твърдят, че това е полезно не само за фигурата ни, но такова редуване на месни и разтоварващи дни се

Няма снимка

Салата с ягоди и спанак

Това нетрадиционно предястие ни го изпрати Анна Димитрова от Хасково Продукти: 8-10 ягоди, 200 г пресен спанак (само листата), 150 г козе сирене (или фета), шепа нарязани ядки, балсамов оцет

Няма снимка

Пиле в сладък сос

Продукти: 500 г пилешко филе, консерва ананас, 2 супени лъжици нишесте, малко парче корен от джинджифил, 2 суп. лъж. доматено пюре, 2 скилидки чесън, една люта чушка, растително масло за пържене

Няма снимка

Зелена крем-супа

Какво може да бъде по-вкусно през пролетта и лятото от свежите зелени ястия! За мнозина те са станали любими не само заради уникалния си вкус, но и заради полезните си качества

Няма снимка

Кекс в чаша

Приготвянето на този кекс е бързо и лесно. В същото време можете да го изпечете по-късно директно в чашата, където сте смесили необходимите продукти. Какво ще ви е нужно: термоустойчива чаша

Още от Фермер
Няма снимка

Възобновява се световната търговска активност

Цените на зърнените култури леко паднаха на световните борси на фона на позицията на купувачите, които не бързат да проявят активен интерес към новата реколта

Няма снимка

Пожари засегнаха 60 дка пшеница в Добричко

През изминалите празнични дни в област Добрич са възникнали два пожара в житни масиви, като те са засегнати 60 дка пшеница - съобщават от регионална дирекция „Пожарна безопадност и защита на

Няма снимка

Не пречете на Макс да яде трева - не е вредно

Отговаряме на Василена Илиева от Шумен Ветеринарни специалисти твърдят, че 80% от здравите кучета обичат да ядат зелена трева. Нашата читателка от Шумен Василена Илиева се обади разтревожена от това

Няма снимка

Рисково ли е варенето на ракия от череши?

Нашият консултант инж. техн. Николай Бакалов напомня правилата за работа с костилковия плод Тази година се очертава да се посегне към доста повече черешов плод за изваряването на ракия

Няма снимка

Видинско село от седмица е без вода заради авария

Видинското село Черно поле е без вода от седмица. На 21 май чешмите прекъсват, след като е скъсан водопровода. Към този момент аварията не е отстранена

Няма снимка

Розопроизводители протестираха в Стрелча срещу ниските изкупни цени

Десетки розопроизводители протестираха в Стрелча срещу ниските изкупни цени на продукцията им. Към момента на пунктовете в района маслодайната роза се изкупува на цени от 1,80 до 2 лв