Крем-супа с топено сирене

30 януари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Приготвя се бързо и лесно

Рецептата за супа с топено сирене е много проста и дори противниците на първите ястия ще оценят прекрасния вкус. Опитайте веднъж и ще я приготвяте доста често.

Необходими продукти: бял хляб - 2-3 филийки; растително масло; сол; топено сирене - 2 триъгълничета; 4 картофа; 1 морков; 1 лук; 2 пилешки бутчета; 2,5 л вода; смлян черен пипер на вкус.

За приготвянето на вкусната супа с топено сирене се нуждаем от тенджера, в която сипваме водата и поставяме на котлона да се загрее. Измиваме много добре двете пилешки бутчета и ги пускаме във водата да се варят.

Съвет! Супата става много по-вкусна, ако се използва прясно пилешко месо, а не замразено. Пилешкото месо е много нежно и по време на размразяването губи вкуса си.

Докато бульонът се вари, може да се заемем с приготвянето на крутоните. Нарязваме филиите хляб на кубчета (нито много малки, нито големи). Прехвърляме кубчетата в тава и ги оставяме в слабо загрята фурна за около 30 минути. Времето за приготвянето на крутоните зависи от вида на фурната, но те трябва да се получат сухи.

Измиваме картофите под течаща вода и ги обелваме. Ако предпочитате по-гъста крем-супа, вземете по-големи картофи.

Обелваме картофите и ги режем на кубчета. Вземаме глава лук, почистваме и я обелваме, след което нарязваме на ситно. Морковът пък настъргваме на едро ренде.

Готовите пилешки бутчета изваждаме от бульона, обезкостяваме и нарязваме на ситно. В пилешкия бульон изсипваме нарязаните картофи и варим 15 минути.

В тиган загряваме растителното масло и запържваме лука и моркова до златисто.

Топеното сирене нарязваме на малки кубчета и ги пускаме в бульона. Добавяме нарязаното месо, лука с морковите, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре.

Бърка се постоянно до пълното разтваряне на топеното сирене.

Пикантната крем-супа се сервира на масата с крутони и пресни зелени подправки. Крутоните се пускат в супата непосредствено преди сервирането. Така те остават хрупкави.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Руло от бутер тесто с четири пълнежа

Оригинална и много вкусна рецепта Продукти: 2 листа бутер тесто, 1 яйце, 150 г кайма, 75 г моцарела, 150 г тиква (обелена), лук, 75 г пармезан, 100 мл зеленчуков бульон, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Торта с тиква и ябълки

Продукти (за тортена форма 20 см): 1 пакетче маслени бисквити, прясно мляко за напояване на бисквитите, 2 големи парчета тиква (белена, настъргана), 2 големи ябълки (белени и настъргани), 50 г масло,

Няма снимка

Патладжанени лодки с кайма

Продукти: 6 сини домата, 500 г кайма, 4 супени лъж. ориз, 1 глава лук, 1 морков, 2 домата, 100 г кашкавал, олио, сол и черен пипер на вкус. Приготвяне: Най-важното при приготвянето на патладжани е

Няма снимка

Как се приготвя родопски пататник

В различните райони на Родопите ще ви предложат различни разновидности на това типично местно ястие и навсякъде ще твърдят, че това е автентичният пататник.

Няма снимка

Вързопчета с пилешко

Продукти: 2 яйца, 300 мл прясно мляко, 50 г кашкавал, 100 мл вода, 150 г брашно, 2 суп. лъж. растително масло, сол на вкус, За пълнежа: 200 г пилешко филе, 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Палачинкова торта с кондензирано мляко

Продукти: 500 мл прясно мляко, 150-170 г брашно, 200 г заквасена сметана (20% масленост), 200 г кондензирано мляко със захар, 4 яйца, 3-4 суп. лъж. олио, 3-4 суп. лъж. 2-3 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Три растения в помощ на пчелите

Време е да станем отговорни и полезни Независимо дали отглеждате пчели, дали обичате мед, дали прилагате някои от пчелните продукти за подобряване на здравето.

Няма снимка

Как да внесете пролетта вкъщи?

С клонки с набъбнали пъпки във ваза С всеки изминал ден все повече се усеща идващата с бавна стъпка и безброй събуждащи се растения пролет. Малко остава!

Няма снимка

Топлото време активизира семействата

Как да разширим напролет пчелните семейства agronovinite.com ОТ АГРОНОВИНИТЕ НА 28.04.2017АГРОСЪВЕТИ, БЕЗ КАТЕГОРИЯ, ЗА ПЧЕЛАРЯ Когато на пчелните семейства са осигурени оптимални условия за развитие

Няма снимка

Дойде време за разсадите вкъщи

Основна грижа за любителите градинари е да си отгледат здрав и качествен разсад от основните култури, които ще засаждат в градината през настоящия сезон.

Няма снимка

След обяд валежите спират, минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса

През първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област.

Няма снимка

Зимно ашладисване на калем

Съветите на нашия опитен читател Атанас Геотенов са помогнали на мнозина Как трябва да се пристъпи към присаждането, за да имат хоби резултатите успешен край - това обяснява нашият редовен читател,