Хапки от бутер тесто със сладко

03 февруари 2019 Кулинария 0 40095
Няма снимка
1 2
 

Подходящи и за закуска, и за непредвидени гости

Продукти: 200 г бутер-тесто, сладко от кайсии или от друг плод, 1 яйце

Приготвяне: Тестото се размразява и се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. Нарязва се на квадрати със страна 4 см. В двата срещуположни края се правят срезове, както е показано на снимката. Прегъваме отрязаните ленти и кръстосваме една върху друга. Тестените квадрати се подреждат в тава, която предварително е застлана с хартия за печене. На всяко квадратче отгоре поставяме чаена лъжичка от сладкото.

Оставяме за 15-20 минути и намазваме с разбитото яйце. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за 10-12 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Салата с пресни картофи

Продукти: 250 г пресни картофи, четвърт глава червен (салатен) лук, 1 суп. лъж. зехтин, половин лъжичка горчица, половин лъжичка винен оцет, 5 репички, зелени подправки - на вкус (копър, магданоз)

Няма снимка

Хрупкаво тофу

Глазира се със сладко-кисел сос Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този

Няма снимка

Домашна сладоледена торта “Сникърс”

Залейте я с шоколад! Лятото наближава. Днес ви предлагаме да си направите сладоледена торта само с три съставки. Приготвя се лесно, но се получава уникално вкусно

Няма снимка

Пържени банички с яйце и зелен лук

Те не изглеждат впечатляващо, но са изключително вкусни Продукти: 200 мл топла вода, 250 г брашно, 3 яйца, 2 суп. лъж. растително масло, 1 връзка зелен лук, 0,5 ч. лъж. суха мая, 1 ч.л

Няма снимка

Домати със сирене и чесън

Лесна за изпълнение, ефектна и бърза салата, която ще украси всяка празнична трапеза Продукти: 200 г сирене, 3 домата, 2 скилидка чесън, 2 суп. лъж. майонеза

Няма снимка

Пиката с пилешки гърди

Пиката е италиано-американска класика. Това е по-скоро начин на приготвяне на месото и се използва не само за пилешки гърди, но и за доста други меса, например за риба (обикновено риба меч)

Още от Фермер
Няма снимка

Семинари за дигитализация събира малки стопани и преработватели в страната

На 06.06 - в гр. Рудозем, на 08.08 - в гр. Гоце Делчев Информационен семинар посветен на сдружаването и дигиталните услуги събира малки земеделски стопани и преработватели в град Гоце Делчев в

Няма снимка

Ларвата на морковената муха поврежда кореноплодите

Как да ги опазите  Ларвата на морковената муха прави ходове в кореноплодите, които придобиват ръждив цвят. Повредените моркови са безформени, безвкусни са

Няма снимка

Най-добритe зелени фуражи за свинете

Съветите на специалистите по хранене на свинете: Първо, заместете зелените фуражи на свинете със сочноплоди и кореноплоди И второ, използването на силажи при храненето на свинете има предимства

Няма снимка

Курсове за оператори на комбайн New Holland със сертификат Harvest Master организира Интерагри

На 11 – 12 юни - в търговско-сервизния комплекс на компанията в  Русе, на 15 – 16 юни - в Стара Загора. През юни Интерагри България организира майсторски курсове за оператори на комбайн New Holland

Няма снимка

40 местни фермери ще реализират стоката си пред магазини Лидл в София и Бургас през юни

Lidl стартира фермерски пазари като още една мярка за реализацията на продукция на регионални производители Лидл България стартира с организирането на фермерски пазари пред магазините си в София и

Няма снимка

Големи гребени = повече яйца

По плътните кости на кокошката също влияят Учените изясниха доколко външността на кокошките ги прави по-популярни сред петлите. Според специалистите кокошките с голям гребен получават повече