Бисквитки “Весели свинчовци”

09 февруари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Бисквитките се приготвят от два вида маслено тесто: ванилено (бяло) и какаово (тъмно).

Продукти (12 порции): За тъмното тесто: 60 г брашно, 15 г какао, 1 щипка ванилия, 25 г пудра захар, 30 г масло, 15 г заквасена сметана.*

За леко тесто: 75 г брашно, щипка ванилия, 25 г пудра захар, 30 г масло, 15 г заквасена сметана

* допълнително - яйчен белтък за слепване на елементите

Приготвяне: Подгответе необходимите продукти за масленото тесто. Най-удобно и двете теста да се правят едновременно в отделни купи.

За тъмното тесто смесете брашното, какаото на прах, ванилията и пудрата захар. Добавете мекото масло и заквасената сметана. Замесете тестото, съберете го на топка и го завийте във фолио за свежо съхранение. Оставете в хладилника за около 30 минути.

За светлото тесто в купа се смесват брашното, пудрата захар и ванилията. Добавете меко масло и заквасена сметана. И това тесто се завива във фолио и се оставя в хладилника за 30 минути.

След време извадете двете теста от хладилника и ги разточете отделно върху набрашнена повърхност или между два листа хартия за печене. (В последния случай няма нужда от брашно).

От разточените кори изрежете по 6 кръга с диаметър 6 см и ги прехвърлете в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

Изрезките от светлото и тъмното тесто се събират отделно и отново се разточват на кора. От тъмното тесто изрежете 6 зурлички, 12 ушички-сърчица и 12 очички за светлите прасенца. По същия начин се постъпва и с другото тесто. Със сламка направете на зурличките по две дупки.

Всички елементи на бисквитите се слепват с помощта на яйчния белтък.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути, или докато краищата на бисквитите се зачервят. Готовите сладки се оставят да изстинат преди да се сервират.

Тези бисквитки могат да бъдат приготвени и за детски празник. Децата ще се радват, а всеки знае, че домашно приготвените сладки са много по-вкусни!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Руло от бутер тесто с четири пълнежа

Оригинална и много вкусна рецепта Продукти: 2 листа бутер тесто, 1 яйце, 150 г кайма, 75 г моцарела, 150 г тиква (обелена), лук, 75 г пармезан, 100 мл зеленчуков бульон, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Торта с тиква и ябълки

Продукти (за тортена форма 20 см): 1 пакетче маслени бисквити, прясно мляко за напояване на бисквитите, 2 големи парчета тиква (белена, настъргана), 2 големи ябълки (белени и настъргани), 50 г масло,

Няма снимка

Патладжанени лодки с кайма

Продукти: 6 сини домата, 500 г кайма, 4 супени лъж. ориз, 1 глава лук, 1 морков, 2 домата, 100 г кашкавал, олио, сол и черен пипер на вкус. Приготвяне: Най-важното при приготвянето на патладжани е

Няма снимка

Как се приготвя родопски пататник

В различните райони на Родопите ще ви предложат различни разновидности на това типично местно ястие и навсякъде ще твърдят, че това е автентичният пататник.

Няма снимка

Вързопчета с пилешко

Продукти: 2 яйца, 300 мл прясно мляко, 50 г кашкавал, 100 мл вода, 150 г брашно, 2 суп. лъж. растително масло, сол на вкус, За пълнежа: 200 г пилешко филе, 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Палачинкова торта с кондензирано мляко

Продукти: 500 мл прясно мляко, 150-170 г брашно, 200 г заквасена сметана (20% масленост), 200 г кондензирано мляко със захар, 4 яйца, 3-4 суп. лъж. олио, 3-4 суп. лъж. 2-3 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Три растения в помощ на пчелите

Време е да станем отговорни и полезни Независимо дали отглеждате пчели, дали обичате мед, дали прилагате някои от пчелните продукти за подобряване на здравето.

Няма снимка

Как да внесете пролетта вкъщи?

С клонки с набъбнали пъпки във ваза С всеки изминал ден все повече се усеща идващата с бавна стъпка и безброй събуждащи се растения пролет. Малко остава!

Няма снимка

Топлото време активизира семействата

Как да разширим напролет пчелните семейства agronovinite.com ОТ АГРОНОВИНИТЕ НА 28.04.2017АГРОСЪВЕТИ, БЕЗ КАТЕГОРИЯ, ЗА ПЧЕЛАРЯ Когато на пчелните семейства са осигурени оптимални условия за развитие

Няма снимка

Дойде време за разсадите вкъщи

Основна грижа за любителите градинари е да си отгледат здрав и качествен разсад от основните култури, които ще засаждат в градината през настоящия сезон.

Няма снимка

След обяд валежите спират, минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса

През първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област.

Няма снимка

Зимно ашладисване на калем

Съветите на нашия опитен читател Атанас Геотенов са помогнали на мнозина Как трябва да се пристъпи към присаждането, за да имат хоби резултатите успешен край - това обяснява нашият редовен читател,