Бисквитки “Весели свинчовци”

09 февруари 2019 Кулинария 0 22770
Няма снимка
 

Бисквитките се приготвят от два вида маслено тесто: ванилено (бяло) и какаово (тъмно).

Продукти (12 порции): За тъмното тесто: 60 г брашно, 15 г какао, 1 щипка ванилия, 25 г пудра захар, 30 г масло, 15 г заквасена сметана.*

За леко тесто: 75 г брашно, щипка ванилия, 25 г пудра захар, 30 г масло, 15 г заквасена сметана

* допълнително - яйчен белтък за слепване на елементите

Приготвяне: Подгответе необходимите продукти за масленото тесто. Най-удобно и двете теста да се правят едновременно в отделни купи.

За тъмното тесто смесете брашното, какаото на прах, ванилията и пудрата захар. Добавете мекото масло и заквасената сметана. Замесете тестото, съберете го на топка и го завийте във фолио за свежо съхранение. Оставете в хладилника за около 30 минути.

За светлото тесто в купа се смесват брашното, пудрата захар и ванилията. Добавете меко масло и заквасена сметана. И това тесто се завива във фолио и се оставя в хладилника за 30 минути.

След време извадете двете теста от хладилника и ги разточете отделно върху набрашнена повърхност или между два листа хартия за печене. (В последния случай няма нужда от брашно).

От разточените кори изрежете по 6 кръга с диаметър 6 см и ги прехвърлете в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

Изрезките от светлото и тъмното тесто се събират отделно и отново се разточват на кора. От тъмното тесто изрежете 6 зурлички, 12 ушички-сърчица и 12 очички за светлите прасенца. По същия начин се постъпва и с другото тесто. Със сламка направете на зурличките по две дупки.

Всички елементи на бисквитите се слепват с помощта на яйчния белтък.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути, или докато краищата на бисквитите се зачервят. Готовите сладки се оставят да изстинат преди да се сервират.

Тези бисквитки могат да бъдат приготвени и за детски празник. Децата ще се радват, а всеки знае, че домашно приготвените сладки са много по-вкусни!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ментови бисквитки

Рецептата е на Красимира Петрова от Ямбол Ментовите сладки са вкусни, свежи и чудесно допълват следобедната чаша кафе или чай. Продукти: 80 г масло, 80 г захар, 160 г пшенично брашно

Няма снимка

Патладжани със сладко-кисел сос

Понякога се уморяваме от месни ястия и решаваме да приготвим нещо със зеленчуци. Диетолозите твърдят, че това е полезно не само за фигурата ни, но такова редуване на месни и разтоварващи дни се

Няма снимка

Салата с ягоди и спанак

Това нетрадиционно предястие ни го изпрати Анна Димитрова от Хасково Продукти: 8-10 ягоди, 200 г пресен спанак (само листата), 150 г козе сирене (или фета), шепа нарязани ядки, балсамов оцет

Няма снимка

Пиле в сладък сос

Продукти: 500 г пилешко филе, консерва ананас, 2 супени лъжици нишесте, малко парче корен от джинджифил, 2 суп. лъж. доматено пюре, 2 скилидки чесън, една люта чушка, растително масло за пържене

Няма снимка

Зелена крем-супа

Какво може да бъде по-вкусно през пролетта и лятото от свежите зелени ястия! За мнозина те са станали любими не само заради уникалния си вкус, но и заради полезните си качества

Няма снимка

Кекс в чаша

Приготвянето на този кекс е бързо и лесно. В същото време можете да го изпечете по-късно директно в чашата, където сте смесили необходимите продукти. Какво ще ви е нужно: термоустойчива чаша

Още от Фермер
Няма снимка

Възобновява се световната търговска активност

Цените на зърнените култури леко паднаха на световните борси на фона на позицията на купувачите, които не бързат да проявят активен интерес към новата реколта

Няма снимка

Пожари засегнаха 60 дка пшеница в Добричко

През изминалите празнични дни в област Добрич са възникнали два пожара в житни масиви, като те са засегнати 60 дка пшеница - съобщават от регионална дирекция „Пожарна безопадност и защита на

Няма снимка

Не пречете на Макс да яде трева - не е вредно

Отговаряме на Василена Илиева от Шумен Ветеринарни специалисти твърдят, че 80% от здравите кучета обичат да ядат зелена трева. Нашата читателка от Шумен Василена Илиева се обади разтревожена от това

Няма снимка

Рисково ли е варенето на ракия от череши?

Нашият консултант инж. техн. Николай Бакалов напомня правилата за работа с костилковия плод Тази година се очертава да се посегне към доста повече черешов плод за изваряването на ракия

Няма снимка

Видинско село от седмица е без вода заради авария

Видинското село Черно поле е без вода от седмица. На 21 май чешмите прекъсват, след като е скъсан водопровода. Към този момент аварията не е отстранена

Няма снимка

Розопроизводители протестираха в Стрелча срещу ниските изкупни цени

Десетки розопроизводители протестираха в Стрелча срещу ниските изкупни цени на продукцията им. Към момента на пунктовете в района маслодайната роза се изкупува на цени от 1,80 до 2 лв