Кога фермерите ще получат парите си за 2018 г.

06 февруари 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

 Да ги очакват от март до юни, казаха от фонд "Земеделие"

Средствата по директните плащания за 2018 г. ще се отпускат от края на март. Това стана ясно на форума на асоциацията на земеделските производители, където шефът на фонд "Земеделие" Живко Живков обяви индикативния график за изплащане на сумите.

Според новия график от 20 до 30 март ще се преведат средствата по преразпределителното плащане, а след 20 март ще се превеждат парите за агроекология и климат от ПРСР.

От 20 март до 10 април ще се пускат парите на стопаните по схемата за обвързано подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци.

Зелените директни плащания - от 10 до 30 април, а в последната десетдневка на април - средствата за протеиновите култури.

Окончателното директно плащане на площ земеделските производители да очакват от 20 до 30 май.

Младите фермери - между 10 и 20 май.

Финансите на дребните земеделски производители ще бъдат преведени между 20 и 30 юни. За необлагодетелстваните райони - в началото на юни.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Франция е най-големият получател на средства от ОСП

95% от субсидиите в селското стопанство в страната идва от ОСП. Има значителни различия между регионите на страната, между видовете производство и между фермите.

Няма снимка

Променя се Правилникът за прилагане на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия

На заседание, провело се на 18 септември 2019 г., Министерският съвет прие допълнение на Правилника за прилагане на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия

Няма снимка

Абсурд! Чуждестранните ябълки, внесени в България, са 14 пъти повече от родно произведените

За никого не е тайна, че българските производители на плодове и зеленчуци с големи трудности успяват да реализират продукцията си на пазарите у нас. Много от тях не смогват да покрият

Няма снимка

Приключиха дискусиите за първия от трите SWOT-анализа за ОСП 2021-2027 г.

Институтът по аграрна икономика и браншът проведоха срещи относно изготвянето на Анализа на състоянието на селското стопанство. Това е първият от трите SWOT-анализа

Няма снимка

Как оцеляват производители на малини и ягоди - много трудно!

Продукцията от 130 декара ягодоплодни култури, които отглеждат Севда и Шакир Исмаилови, се реализира на пресния пазар и в хладилна база за замразяване Ваня Велинска

Няма снимка

ЕС: С 42% е нараснал експортът на свинско месо в Китай

За периода януари-юни обемите на експорт на европейско свинско месо за Китай достигат 965,8 хил. т, което е с 42% повече в сравнение със същия период на миналата година

Още от Фермер
Няма снимка

Пчелните семейства с майки - помощнички заселете в същия или в отделен кошер, до основното семейство

Пчелните семейства с майки - помощнички, създадени в края на последната главна паша, може да се заселят в същия или в отделен кошер, поставен до основното семейство

Няма снимка

90 години отбелязва Институтът по земеделие в Кюстендил на 27 септември

  90 години от създаването си Институт по земеделие в Кюстендил ще отбележи на 27 и 28 септември. Тържеството започва в петъчния ден от 10.15 ч. в Парк-хотел Кюстендил, ул. „Калосия“ № 19, Хисарлъка.

Няма снимка

Особено внимание обърнете на отводките и помощните семейства

При подготовката за зимуване особено внимание трябва да се обърне и на отводките и помощните семейства. Грижите за отводките се свеждат до осигуряване на достатъчно млади пчели и хранителни запаси (8

Няма снимка

Очаква ни топла есен, живакът скача до 30 градуса през октомври

Само няколко часа ни делят от астрономическата есен. Тя ще настъпи точно в 10.50 ч. в понеделник. „Астрономически днес е последният ден на лятото. От климатична гледна точка отдавна сме в есента,

Няма снимка

6 грешки при съхранението на сухата храна на кучето

Условията на съхранение на сухата храна на кучето са също толкова важни, колкото и съставът ѝ. Неправилните условия на съхранение може да доведат до разваляне

Няма снимка

Торта Добуш

Сладкарят Йозеф Добуш е измислил тази рецепта специално за Унгарското национално изложение през 1885г. Предизвикателството било да се направи торта, която да може да се запази поне 10 дни