Мек и ароматен черен дроб

12 февруари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

С новата рецепта ще удивите всички у дома

Искате ли да приготвите вкусен и много мек черен дроб? Днес ще ви научим как да го направите.

Това ястие ще се оцени високо от ценителите на субпродукти. Основната задача при готвенето е черният дроб да не нагарча.

За да приготвите този деликатес, можете да използвате всякакъв вид черен дроб: свински, агнешки, телешки и т.н.

Необходими продукти: 2 глави лук, 20 мл растително масло (за предпочитане слънчогледово), сол на вкус, 1 яйце, 1 суп. лъж. картофено нишесте, черен пипер на вкус, 500 г черен дроб (най-добре телешки).

Приготвяне: Първо се заемете с черния дроб. Трябва да се измие добре и да се отстранят жилите. Нарежете на малки парченца.

Посолете и наръсете с черен пипер. Сложете в тенджера.

Вземете малка купа и разбийте в нея яйцето. Добавете нишестето и с помощта на вилица разбийте сместа. Когато сте готови, излейте при нарязания черен дроб. Оставете за 1 час да се маринова.

Поставете тиган на котлона и сипете слънчогледовото масло. Веднага щом олиото се загрее, пуснете в него парчетата дроб и започнете пърженето. Месото се пържи от двете страни за не повече от 2 минути на страна.

Вземете лука и го почистете. Нарежете го на полумесеци. Поставете в отделен съд с олио на котлона и запържете докато стане прозрачен. Готовият лук се прибавя към черния дроб. Разбърква се и се поставя на слаб огън, за да се задуши. Оставете да къкри около 10-15 минути.

Можете да сварите ориз или да направите картофено пюре и да сервирате черния дроб на масата заедно с тях.

След като приготвите черния дроб по нашата рецепта и го опитате, в бъдеще няма да искате да го приготвяте по друг начин!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Кои храни да консумираме, ако искаме да имаме тънка талия?

Факт, е че храната е удоволствие и надали съществува човек, който да не обича да си похапва. И с наличието и достъпността на толкова голям избор от изключително вкусни храни идват някои сериозни

Няма снимка

Орехов пудинг

Продукти: 2 чаени чаши прясно мляко, 250 г бял хляб, 3 яйца, 150 г орехи, 100 г масло, 1/2 ч. чаша захар, галета Приготвяне: Накиснете хляба в прясното мляко.

Няма снимка

Пилешко със сос от сметана и горчица

Пилешкото със сметанов сос и горчица е ястие лесно за приготвяне, но това не му пречи да е изключително апетитно. Приготвяне: 400 г пилешко филе, 3-4 суп. лъжици олио, 2-3 суп. лъж.

Няма снимка

Крем супа от тиквички с прясно мляко

Преди поднасяне се добавя натрошено сирене Необходими продукти: 500 г тиквички, 500 г картофи, 2 скилидки чесън, чаена чаша прясно мляко, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Сладки банички с бутер тесто

За пълнежа можете да използвате варено сладко или замразени плодове Продукти: 500 г бутер-тесто, 400 г замразени плодове (например вишни без костилки), 50 г захар (или малко повече), 1,5 суп. лъж.

Няма снимка

Салата от пилешко месо и домати

Вкусно пролетно предястие от пиле, сирене и зеленчуци, което ще се хареса и на най-взискателния гастроном. Продукти: 2 парчета пилешко филе, 1 чушка, 5-6 чери доматчета, 30 г крутони, 20 г пармезан,

Още от Фермер
Няма снимка

Общият брой маточници при самосмяна е три до пет, заложени на два етапа

Маточните килийки трябва да се търсят на вторaта, третата рамка. Може питите да се подготвят предварително за залагане на маточници, като в центъра се направят дупки (метод на Милош Чорбич).

Няма снимка

Горски, планинари и колоездачи ще опазват туристическите маршрути

Споразумение подписаха Югозападното горско предприятие и туристически сдружения Югозападното държавно предприятие, Българският планинарски съюз (БПС) и Българската колоездачна лига (БКЛ) обединиха

Няма снимка

Във Велико Търново откриват паметник на Христо Ботев навръх 2 юни

Във Велико Търново отново ще има паметник на големия български поет и революционер Христо Ботев. Кметът Даниел Панов и ректорът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген.

Няма снимка

Дъждовете провокират ранното гниене

Влажно време и провокира развитието на ранното кафяво гниене. Болестта засяга много силно вишна, кайсия, череша, слива, а в някои години и семковите видове - ябълка, дюля, мушмула и др.

Няма снимка

Градушка удари Северозападна България (Видео, снимки)

Мощна буря с градушка удари Северозападна България. Леден дъжд с размерите на лешник падна в района на Монтана. За момента не е ясно колко и какви щети са нанесени, предаде Нова тв.

Няма снимка

Европейските животновъди се задоволяват с 80% фуражи от ЕС

Европейската комисия публикува доклад за доставките им в общността Тревните фуражи и силажната царевица са основният източник на фуражен протеин за европейското животновъдство,