Мек и ароматен черен дроб

12 февруари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

С новата рецепта ще удивите всички у дома

Искате ли да приготвите вкусен и много мек черен дроб? Днес ще ви научим как да го направите.

Това ястие ще се оцени високо от ценителите на субпродукти. Основната задача при готвенето е черният дроб да не нагарча.

За да приготвите този деликатес, можете да използвате всякакъв вид черен дроб: свински, агнешки, телешки и т.н.

Необходими продукти: 2 глави лук, 20 мл растително масло (за предпочитане слънчогледово), сол на вкус, 1 яйце, 1 суп. лъж. картофено нишесте, черен пипер на вкус, 500 г черен дроб (най-добре телешки).

Приготвяне: Първо се заемете с черния дроб. Трябва да се измие добре и да се отстранят жилите. Нарежете на малки парченца.

Посолете и наръсете с черен пипер. Сложете в тенджера.

Вземете малка купа и разбийте в нея яйцето. Добавете нишестето и с помощта на вилица разбийте сместа. Когато сте готови, излейте при нарязания черен дроб. Оставете за 1 час да се маринова.

Поставете тиган на котлона и сипете слънчогледовото масло. Веднага щом олиото се загрее, пуснете в него парчетата дроб и започнете пърженето. Месото се пържи от двете страни за не повече от 2 минути на страна.

Вземете лука и го почистете. Нарежете го на полумесеци. Поставете в отделен съд с олио на котлона и запържете докато стане прозрачен. Готовият лук се прибавя към черния дроб. Разбърква се и се поставя на слаб огън, за да се задуши. Оставете да къкри около 10-15 минути.

Можете да сварите ориз или да направите картофено пюре и да сервирате черния дроб на масата заедно с тях.

След като приготвите черния дроб по нашата рецепта и го опитате, в бъдеще няма да искате да го приготвяте по друг начин!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Руло от бутер тесто с четири пълнежа

Оригинална и много вкусна рецепта Продукти: 2 листа бутер тесто, 1 яйце, 150 г кайма, 75 г моцарела, 150 г тиква (обелена), лук, 75 г пармезан, 100 мл зеленчуков бульон, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Торта с тиква и ябълки

Продукти (за тортена форма 20 см): 1 пакетче маслени бисквити, прясно мляко за напояване на бисквитите, 2 големи парчета тиква (белена, настъргана), 2 големи ябълки (белени и настъргани), 50 г масло,

Няма снимка

Патладжанени лодки с кайма

Продукти: 6 сини домата, 500 г кайма, 4 супени лъж. ориз, 1 глава лук, 1 морков, 2 домата, 100 г кашкавал, олио, сол и черен пипер на вкус. Приготвяне: Най-важното при приготвянето на патладжани е

Няма снимка

Как се приготвя родопски пататник

В различните райони на Родопите ще ви предложат различни разновидности на това типично местно ястие и навсякъде ще твърдят, че това е автентичният пататник.

Няма снимка

Вързопчета с пилешко

Продукти: 2 яйца, 300 мл прясно мляко, 50 г кашкавал, 100 мл вода, 150 г брашно, 2 суп. лъж. растително масло, сол на вкус, За пълнежа: 200 г пилешко филе, 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Палачинкова торта с кондензирано мляко

Продукти: 500 мл прясно мляко, 150-170 г брашно, 200 г заквасена сметана (20% масленост), 200 г кондензирано мляко със захар, 4 яйца, 3-4 суп. лъж. олио, 3-4 суп. лъж. 2-3 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Три растения в помощ на пчелите

Време е да станем отговорни и полезни Независимо дали отглеждате пчели, дали обичате мед, дали прилагате някои от пчелните продукти за подобряване на здравето.

Няма снимка

Как да внесете пролетта вкъщи?

С клонки с набъбнали пъпки във ваза С всеки изминал ден все повече се усеща идващата с бавна стъпка и безброй събуждащи се растения пролет. Малко остава!

Няма снимка

Топлото време активизира семействата

Как да разширим напролет пчелните семейства agronovinite.com ОТ АГРОНОВИНИТЕ НА 28.04.2017АГРОСЪВЕТИ, БЕЗ КАТЕГОРИЯ, ЗА ПЧЕЛАРЯ Когато на пчелните семейства са осигурени оптимални условия за развитие

Няма снимка

Дойде време за разсадите вкъщи

Основна грижа за любителите градинари е да си отгледат здрав и качествен разсад от основните култури, които ще засаждат в градината през настоящия сезон.

Няма снимка

След обяд валежите спират, минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса

През първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област.

Няма снимка

Зимно ашладисване на калем

Съветите на нашия опитен читател Атанас Геотенов са помогнали на мнозина Как трябва да се пристъпи към присаждането, за да имат хоби резултатите успешен край - това обяснява нашият редовен читател,