Салата с пиле, ябълка и китайско зеле

11 февруари 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Необичайността на тази салата идва от ябълката, която на пръв поглед не се съчетава съвсем с китайското зеле, пилето и яйцата. Заливката е не по-малко оригинална - от заквасена сметана, горчица, мед и чесън. Но се заслужава да я приготвите - ще останете доволни от резултата.

Продукти (за 4 порции): 400 г китайско зеле, 260 г пилешко филе, 1 ябълка, 2 яйца, малка глава лук (около 20 г), 1 ч. лъж. лимонов сок, зелен лук няколко пера, сол на вкус

За заливката: 100 г заквасена сметана, 0,5 ч. лъж. горчица, 0,5 суп. лъж. мед, 1 скилидка чесън, 2 суп. лъж. олио, 1 суп. лъж. лимонов сок, 3 щипки сол.

Приготвяне: Сварете твърдо яйцата (около 10 минути след завирането). Охладете в студена вода. Пилешкото филе варете в подсолена вода 25 минути.

Извадете месото от водата и оставете да изстива. (Ако имате време, по-добре е месото да се охлади в бульона - така ще остане сочно). Нарежете на кубчета. Обелените яйца също се нарязват на кубчета. Китайското зеле се реже на ситно. Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Обелете лука, нарежете го на много малки кубчета и поръсете с лимонов сок.

В голяма купа се смесват зелето, пилето, яйцата, ябълката и лука.

За заливката се смесват олиото, течния мед, горчица, лимонов сок, смачкания чесън и сол. Разбъркайте съставките до получаването на гладка смес. Добавете сметаната и разбъркайте отново.

Изсипете върху продуктите за салатата и разбъркайте. Прехвърлете в купа за сервиране и поръсете с нарязан зелен лук.

Съвет: Салатата със заквасена сметана не може да се съхранява дълго в хладилника. Не е хубаво предварително да приготвя. Сервирайте на масата веднага след приготвянето.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Руло от бутер тесто с четири пълнежа

Оригинална и много вкусна рецепта Продукти: 2 листа бутер тесто, 1 яйце, 150 г кайма, 75 г моцарела, 150 г тиква (обелена), лук, 75 г пармезан, 100 мл зеленчуков бульон, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Торта с тиква и ябълки

Продукти (за тортена форма 20 см): 1 пакетче маслени бисквити, прясно мляко за напояване на бисквитите, 2 големи парчета тиква (белена, настъргана), 2 големи ябълки (белени и настъргани), 50 г масло,

Няма снимка

Патладжанени лодки с кайма

Продукти: 6 сини домата, 500 г кайма, 4 супени лъж. ориз, 1 глава лук, 1 морков, 2 домата, 100 г кашкавал, олио, сол и черен пипер на вкус. Приготвяне: Най-важното при приготвянето на патладжани е

Няма снимка

Как се приготвя родопски пататник

В различните райони на Родопите ще ви предложат различни разновидности на това типично местно ястие и навсякъде ще твърдят, че това е автентичният пататник.

Няма снимка

Вързопчета с пилешко

Продукти: 2 яйца, 300 мл прясно мляко, 50 г кашкавал, 100 мл вода, 150 г брашно, 2 суп. лъж. растително масло, сол на вкус, За пълнежа: 200 г пилешко филе, 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Палачинкова торта с кондензирано мляко

Продукти: 500 мл прясно мляко, 150-170 г брашно, 200 г заквасена сметана (20% масленост), 200 г кондензирано мляко със захар, 4 яйца, 3-4 суп. лъж. олио, 3-4 суп. лъж. 2-3 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Три растения в помощ на пчелите

Време е да станем отговорни и полезни Независимо дали отглеждате пчели, дали обичате мед, дали прилагате някои от пчелните продукти за подобряване на здравето.

Няма снимка

Как да внесете пролетта вкъщи?

С клонки с набъбнали пъпки във ваза С всеки изминал ден все повече се усеща идващата с бавна стъпка и безброй събуждащи се растения пролет. Малко остава!

Няма снимка

Топлото време активизира семействата

Как да разширим напролет пчелните семейства agronovinite.com ОТ АГРОНОВИНИТЕ НА 28.04.2017АГРОСЪВЕТИ, БЕЗ КАТЕГОРИЯ, ЗА ПЧЕЛАРЯ Когато на пчелните семейства са осигурени оптимални условия за развитие

Няма снимка

Дойде време за разсадите вкъщи

Основна грижа за любителите градинари е да си отгледат здрав и качествен разсад от основните култури, които ще засаждат в градината през настоящия сезон.

Няма снимка

След обяд валежите спират, минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса

През първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област.

Няма снимка

Зимно ашладисване на калем

Съветите на нашия опитен читател Атанас Геотенов са помогнали на мнозина Как трябва да се пристъпи към присаждането, за да имат хоби резултатите успешен край - това обяснява нашият редовен читател,