На SIMA 2019 акценти върху умни машини за днес и утре

05 март 2019 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5 6
 

Любомир Коралов

наш специален пратеник в Париж

Каква ще бъде агротехниката през 2019 г.? Разбира се, още предните години имаше достатъчно идеи и проекти за решителното ѝ обновление.

Първи видяха общите и реални контури на стартиращия технически скок хилядите посетители на SIMA 2019 от Европа, света и България.

Мега изложението се състоя от 24 до 28 февруари в парижкия изложбен парк Норд Вилпент, недалеч от гигантското летище Шарл дьо Гол.

Тук повече от 1800 изложители от всички краища на планетата показаха най-нови модели на своята продукция, прототипи, а и машини вече приети от агропазара.

През ноември 2019 на Агритехника в Хановер същите тези световни лидери и техните подгласници в аграрното машиностроене ще изложат машините си, но вече в стадии на серийно производство, готови за директна работа на полето.

Сред демонстрираните по най-атрактивен начин техносредства и оборудване за модерно продуктивно и презицно земеделие доминираха електрониката, иновациите, икономичността, продуктивността.

В множество от тях се забелязва тенденция към нарастване на размерите и мощността. Всичко това с една цел - по-висок добив, по-малко загуби, опазване на околната среда и почвата, повишаване на конкурентоспособността в трудната пазарна конюнктура и чести метео изнанади.

Така в общи линии видях с фотокамерата на “Български фермер” множество впечатляващи експонати в 7-те палати на 5-дневното изложение, превърнало се във форум за интензивно, устойчиво и щадящо земеделие.

С огромен интерес близо 300 000 професионални и начинаещи фермери, специалисти, дилъри видяха на живо посоките, в които ще се развиват самоходната земеделска техника и инвентарът.

Бел. ред. По време на SIMA професионален гид на нашия специален пратеник в Париж беше д-р Христофор Бунарджиев, управител на “Булагро машини” - един от най-известните и успешни вносители на техника за селското стопанство, два пъти носител на националния приз на в.“Български фермер” Агробизнесмен на годината. В следващия брой четете неговите и на нашия пратеник впечатления и коментари за деловата работа на мега панаира.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Как плуговете са се променили през годините

Производителите непрекъснато усъвършенстват конструкцията им, за да повишават тяхната надеждност и продуктивност Ивона Величкова Oранта е древно умение, което се извършва от хилядолетия.

Няма снимка

Създадоха първата в света автономна пръскачка за овощни градини

Нископрофилната форма на GUSS е проектирана специално, за да позволи на клоните да преминават през горната част на превозното средство, без да повредят или изтласкат плодовете от

Няма снимка

Топ съвети за купувачи на употребявана торачка

Ако машината постоянно е изложена на атмосферните влияния, е напълно възможно покритието да се влоши след 10 до 12 години Ивона Величкова Изкуственият тор е корозивен продукт и ако торачката не се

Няма снимка

Как ще изглежда земеделието след 20 г.

Вертикалните градини, роботизираните трактори и виртуалните боксове за добитъка стават реалност * С новите технологии емисиите ще бъдат по-малко Националният съюз на земеделските производители във

Няма снимка

Цифрова машина за плевене е алтернатива на хербицидите

За общинска и градинарска употреба XPower разполага с вариант от 1.5 м, а 3-метровата версия ще бъде от голям интерес за производителите с големи стопанства Хербицидното активно вещество дикват е

Няма снимка

Земеделието с контролиран трафик възстановява структурата на почвата

Голяма част от времето и енергията, които влагаме в почвите, е да се премахнат уврежданията от уплътняване, причинени от минаването на машините Земеделието с контролиран трафик (CTF) е начало на

Още от Фермер
Няма снимка

Сушата все повече застрашава Испания

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са застрашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването, предаде Асошиейтед прес. Тревога бие Националната метеорологична агенция на

Няма снимка

Ако кучето има суха кашлица

може да е бронхопневмония, търсете ветеринарния лекар Основната причина за възпалителния процес в белите дробове и бронхите са различни микроби които проникват в дихателните пътища.

Няма снимка

2018 г. е най-горещата година в историята на Германия

2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г. се води статистика за температурите в страната, предаде Франс прес. Това бе оповестено от Националния метеорологичен институт на Германия. 2018 г.

Няма снимка

Цените на пшеницата реагират на наводненията в САЩ

В Съединените щати нарастват притесненията относно последствията от последните наводнения в Средния Запад за предстоящата сеитба на пролетните култури.

Няма снимка

Защитете нападнатото семейство с листа и стъбла от пелин

Ако нападенията на пчелите крадци на мед, запушете входа на кошера с глина. В средата направете с молив проход, през който пчелите крадци обикновено отказват за влизат.

Няма снимка

Каква е вреда от лешниковия хоботник

Лешниковият хоботник развива едно поколение годишно. Бръмбарите напускат зимните си убежища и се хранят с листата и меките зелени плодчета, като ги надупчват. Вследствие на повредата те изсъхват.