На SIMA 2019 акценти върху умни машини за днес и утре

05 март 2019 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5 6
 

Любомир Коралов

наш специален пратеник в Париж

Каква ще бъде агротехниката през 2019 г.? Разбира се, още предните години имаше достатъчно идеи и проекти за решителното ѝ обновление.

Първи видяха общите и реални контури на стартиращия технически скок хилядите посетители на SIMA 2019 от Европа, света и България.

Мега изложението се състоя от 24 до 28 февруари в парижкия изложбен парк Норд Вилпент, недалеч от гигантското летище Шарл дьо Гол.

Тук повече от 1800 изложители от всички краища на планетата показаха най-нови модели на своята продукция, прототипи, а и машини вече приети от агропазара.

През ноември 2019 на Агритехника в Хановер същите тези световни лидери и техните подгласници в аграрното машиностроене ще изложат машините си, но вече в стадии на серийно производство, готови за директна работа на полето.

Сред демонстрираните по най-атрактивен начин техносредства и оборудване за модерно продуктивно и презицно земеделие доминираха електрониката, иновациите, икономичността, продуктивността.

В множество от тях се забелязва тенденция към нарастване на размерите и мощността. Всичко това с една цел - по-висок добив, по-малко загуби, опазване на околната среда и почвата, повишаване на конкурентоспособността в трудната пазарна конюнктура и чести метео изнанади.

Така в общи линии видях с фотокамерата на “Български фермер” множество впечатляващи експонати в 7-те палати на 5-дневното изложение, превърнало се във форум за интензивно, устойчиво и щадящо земеделие.

С огромен интерес близо 300 000 професионални и начинаещи фермери, специалисти, дилъри видяха на живо посоките, в които ще се развиват самоходната земеделска техника и инвентарът.

Бел. ред. По време на SIMA професионален гид на нашия специален пратеник в Париж беше д-р Христофор Бунарджиев, управител на “Булагро машини” - един от най-известните и успешни вносители на техника за селското стопанство, два пъти носител на националния приз на в.“Български фермер” Агробизнесмен на годината. В следващия брой четете неговите и на нашия пратеник впечатления и коментари за деловата работа на мега панаира.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Оптиком пуска ограничена бройка комбайни Rostselmash на премиум цени

Жътвата тази година се очертава да е по-трудна от нормалното заради падналите многобройни дъждове и стесняването на прозореца от време, в което зърнопроизводителите трябва да приберат реколтата от

Няма снимка

Фермер изобрети оригинална двукамерна балировачка

Ръсти Инскийп от Вирджиния проектира и изгради система за балиране, която почти утрои продукцията на фермата му Желаещ да увеличи темпото на производство на сено на малки бали,

Няма снимка

Техноакадемия: 4 съвета за жътва

Сезонът на жътвата е един от най-натоварените периоди за земеделеца, в който комбайнът е подложен на много високо натоварване и риск от непредвидени повреди.

Няма снимка

Инж. Рашид Узунов: Клиентите търсят инвентар, съобразен с нашите агротехнически условия

Всяка машина на “Раломекс”, която има някакво подобрение, е следствие на обратната връзка със земеделските производители Ивона Величкова Наскоро имахме удоволствието да поговорим с инж.

Няма снимка

Дроновете - по-малки, по-мощни, но по-умни и по-работоспособни

Европейската комисия изготви правила за експлоатацията на безпилотни летателни средства От 2020 г. операторите ще бъдат регистрирани от националните органи Екип на в.

Няма снимка

Инвентар, с който се получава продуктивност, скорост и капацитет

Повечето български фермери са отворени към новостите, добре са запознати с машините и инвестират в такива, които могат да им дадат най-добрите резултати,

Още от Фермер
Няма снимка

Производството на пчелни-майки е 120 дни

Началото се определя от естествения процес при пчелите роенето, който съвпада горе-долу с началото на пролетта. Тази година може да се каже, че годината е ройлива,

Няма снимка

Потребителите ще консумират ли ГМ храни, ако знаят повече за тях?

Учени отговориха на въпроса „Дали потребителите ще консумират генетично модифицирани храни, ако разберат науката зад тях?“, съобщава Агробиоинститут. Психолози и биолози от Университета на Рочестър,

Няма снимка

Комитетът по наблюдение на селската програма ще увеличи утре бюджета на преработвателите

На заседанието ще одобрят и критерии за веригата на доставки Сред точките в дневния ред на предстоящото заседание на комитет по наблюдение на ПРСР, който ще се проведе утре, 20 юни,

Няма снимка

Липса на желязо причинява хлороза

Хлорозата при дръвчетата може да се дължи и на недостиг на желязо. Най-често в практиката това се наблюдава при отглеждане на дръвчета на силно алкални почви.

Няма снимка

В град Лозница ще покажат малинокомбайни и модерно предприятие за замразяване

На 10 и 11 юли в град Лозница ще се проведе традиционното национално изложение, придружено с фестивал на малината, съобщиха от Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Няма снимка

ЕК ще насърчава дигитализацията с повече средства и по-малко бюрокрация

ЕС има възможност да стане световна класа в иновациите, но трябва да сменим подхода. Европа има чудесна научна база, но за да сме конкурентоспособни, трябва да въвеждаме повече дигитални технологии