Биотор от червени калифорнийски червей

06 март 2019 В лозята 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Идеален е за лозя, овошки, зеленчуци

Смята се, че биоторът, произведен от червен калифорнийски червей е един от най-богатите и фини торове в света. За подхранване на лозя, овошки, зеленчуци, цветя, още за пшеница, царевица, рапица, слънчоглед.

Доказано е, че той повишава добивите при тези видове с 10 до 20% че и повече.

Освен това е екологичен вид тор, който в последното десетилетие е все по-предпочитан от земеделските стопани и любителите, които не желаят те и децата им да консумират много химия.

Според специалистите, подобно на пчелите, които прелитат от цвят на цвят и събират нектар и прашец и произвеждат мед, и червените калифорнийски червеи са такива.

Само че те са фабрика за хумус и действат по малко по друг начин.

Хранейки се с оборски тор, други отпадъци от фермите, биологични и растителни отпадъци, те ги разграждат и преработват и така изхвърлят един вид хумус.

А способността на червеите да консумират всички видове отпадъци, спасява професионалисти и любители, защото ефективно усвояват всякакви останки от градината, от кокоши ферми и др.

Това засега е наистина най-качественият органичен тор за получаване на висококачествени екологично чисти плодове.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята
Няма снимка

През април да се обследват лозите

Лозовата пърстрянка се готви за атака Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ През април при лозата протичат фазите набъбване на пъпките, разпукване на пъпките, развитие на първи - трети лист,

Няма снимка

Ашладисване на зелено

Прави се след април-май Този вид присаждане на лозите се прави от по-малко на брой стопани, защото се смята, че е по-труден, но всъщност не е така...

Няма снимка

Присаждане на разцеп

Прави се през пролетта "Преди години купих от пазара в София прехвалени лози които се оказаха не от този сорт, които аз очаквах. Доколкото чувам от колеги, това нерядко често се случва.

Няма снимка

Може ли бъчвата да отрови виното

За проблема бензапирен при винопроизводството обяснява консултантът инж. Николай Бакалов Дали бъчвата може да отрови виното? Има винопроизводители, които се вълнуват от проблема и ни задават този

Няма снимка

Плюсовете и минусите на органиката

"За" Можете да получите много от органичните торове, когато ги използвате правилно и те са качествени. Например, когато косите тревата в двора или на вилата,

Няма снимка

5 важни неща за торенето

Важни за всеки професионалист и любител Подхранването на лозите е задължително да се прави всяка година, за да си гарантирате редовното и качествено образуване на нова листна маса,

Още от Фермер
Няма снимка

Сушата все повече застрашава Испания

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са застрашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването, предаде Асошиейтед прес. Тревога бие Националната метеорологична агенция на

Няма снимка

Ако кучето има суха кашлица

може да е бронхопневмония, търсете ветеринарния лекар Основната причина за възпалителния процес в белите дробове и бронхите са различни микроби които проникват в дихателните пътища.

Няма снимка

2018 г. е най-горещата година в историята на Германия

2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г. се води статистика за температурите в страната, предаде Франс прес. Това бе оповестено от Националния метеорологичен институт на Германия. 2018 г.

Няма снимка

Цените на пшеницата реагират на наводненията в САЩ

В Съединените щати нарастват притесненията относно последствията от последните наводнения в Средния Запад за предстоящата сеитба на пролетните култури.

Няма снимка

Защитете нападнатото семейство с листа и стъбла от пелин

Ако нападенията на пчелите крадци на мед, запушете входа на кошера с глина. В средата направете с молив проход, през който пчелите крадци обикновено отказват за влизат.

Няма снимка

Каква е вреда от лешниковия хоботник

Лешниковият хоботник развива едно поколение годишно. Бръмбарите напускат зимните си убежища и се хранят с листата и меките зелени плодчета, като ги надупчват. Вследствие на повредата те изсъхват.