Сарми с гъби и риба

08 март 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 300 г гъби, 250 г филе от риба (сьомга, хек и др.), 200 мл прясно мляко, 200 г кисело мляко, 100 мл сухо бяло вино, 100 г ориз, 1 лук, 1 глава зеле, 50 г масло, 50 мл олио, 50 г брашно, половин лимон, връзка магданоз, сол и пипер на вкус

Приготвяне: Изсипете виното в загрят тиган и поставете в него почистеното филе. Леко посолете и задушавайте под капак около 10 минути.

Извадете рибата и с помощта на вилица я раздробете на малки късчета. Останалото вино изсипете в чаша.

Гъбите се измиват под течаща вода, нарязват се на малки парченца и се запържват в тиган с масло, заедно с нарязания лук.

Когато гъбите престанат да отделят сок, поръсете с брашно и запържете за около 2 минути.

Смесете виното и прясното мляко и изсипете в тенджерата. Варете при непрекъснато бъркване, докато гъбения сос не кипне. Варете до леко сгъстяване. Отстранете от огъня и оставете да изстине напълно.

Отделете зелевите листа. Ако използвате прясно зеле, пуснете листата в леко подсолена вода и варете до полуготовност.

Смесете рибата, гъбения сос, магданоза и предварително сварения ориз. Добавете подправки. Върху всеки зелев лист се слага по една лъжица от пълнежа и се завиват сармите.

Запечете в тенджера или в тава на фурна, с или без масло, до получаването на златиста коричка.

Сервирайте ястието горещо, със заквасена сметана или сос тартар.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки крилца с лют меден сос

Има много различни варианти за приготвяне на пилешко месо. Предлагаме ви да си изпечете ухаещи крилца в пикантен меден сос. Получават се ароматни, засищащи и невероятно вкусни.

Няма снимка

Запеканка с тиквички и кайма

Вземете 3-4 средно големи тиквички и ги нарежете по дължина на ленти с дебелина около 0,5 см. Каймата (около 500 г) смесете с 1 чаена чаша предварително сварен в подсолена вода ориз.

Няма снимка

Свинско с марината от мед и горчица

Приготвя се в плик за печене Продукти: Свински врат - 2 кг, 1 малък морков, 8-10 скилидки чесън, 1 ч. лъж. сушен розмарин, 1 суп. лъж. течен мед, 1 суп. лъж. зехтин, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Вкусен омлет с картофи и сирене Камамбер

Оригиналното ястие можете да поднесете и на празнична трапеза Смятате ли, че омлетът е най-простото и скучно ястие, което можете да приготвите у дома? Не сте прави!

Няма снимка

Тиквени трюфели

Продукти: 185 г маслени бисквити, 100 г пюре от тиква, 75 г крема-сирене, 60 г пудра захар, 1 ч. лъж. канела, 1 прахче ванилия, 200 г бял шоколад с ядки, черен шоколад за украса (ако искате,

Няма снимка

Пролетна супа от тиква

В края на зимата и началото на пролетта организмът ни повече от всякога се нуждае от витамини. Тиквата е един от малкото сезонни зеленчуци през този период, който ще ги осигури.

Още от Фермер
Няма снимка

Сушата все повече застрашава Испания

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са застрашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването, предаде Асошиейтед прес. Тревога бие Националната метеорологична агенция на

Няма снимка

Ако кучето има суха кашлица

може да е бронхопневмония, търсете ветеринарния лекар Основната причина за възпалителния процес в белите дробове и бронхите са различни микроби които проникват в дихателните пътища.

Няма снимка

2018 г. е най-горещата година в историята на Германия

2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г. се води статистика за температурите в страната, предаде Франс прес. Това бе оповестено от Националния метеорологичен институт на Германия. 2018 г.

Няма снимка

Цените на пшеницата реагират на наводненията в САЩ

В Съединените щати нарастват притесненията относно последствията от последните наводнения в Средния Запад за предстоящата сеитба на пролетните култури.

Няма снимка

Защитете нападнатото семейство с листа и стъбла от пелин

Ако нападенията на пчелите крадци на мед, запушете входа на кошера с глина. В средата направете с молив проход, през който пчелите крадци обикновено отказват за влизат.

Няма снимка

Каква е вреда от лешниковия хоботник

Лешниковият хоботник развива едно поколение годишно. Бръмбарите напускат зимните си убежища и се хранят с листата и меките зелени плодчета, като ги надупчват. Вследствие на повредата те изсъхват.