Създадоха първата в света автономна пръскачка за овощни градини

13 март 2019 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Нископрофилната форма на GUSS е проектирана специално, за да позволи на клоните да преминават през горната част на превозното средство, без да повредят или изтласкат плодовете от дърветата

Калифорнийският производител Crinklaw Farm Services разработи безпилотна машина за пръскане на овощни градини.

Приличащата на ракета Global Unmanned Spray System (GUSS) използва комбинация от GPS, сензори за превозни средства и умен софтуер, за да позволи на един оператор дистанционно да наблюдава до 10 единици наведнъж.

Използването на разнообразна информация за позициониране предотвратява зависимостта от GPS-а, който може да бъде ненадежден, тъй като голяма част от работата се извършва под короната на дървото.

Контролният ван се използва за наблюдение на няколко пръскачки едновременно. Радиосигналите непрекъснато предават между него и пръскачките данните за положението, жизненоважните статистически данни за машината и видео на живо.

Нископрофилната форма на GUSS е проектирана специално, за да позволи на клоните да преминават през горната част на превозното средство, така че да не повредят или изтласкат плодовете от дърветата.

Широките редове в овощните градини се различават значително, така че Cricklaw са проектирали GUSS с кормилно управление на четири колела, за да му даде кръг на завиване от малко над 5 метра. Това трябва да му позволи да маневрира удобно от един ред към друг.

GUSS използва лазер, който веднага спира автомобила, при положение че усети лице или обект пред превозното средство. Всеки път, когато машината пръска, се добавя виртуална ограда около полето в софтуера за картографиране. Ако превозното средство пресече този периметър по някаква причина, то автоматично се изключва.

Други забележителни спецификации включват двигател Cummins QSB6.7 с мощност от 173 к.с., оборудван с охлаждаща EGR система, която да отговори на необходимите емисионни стандарти.

Скоростта на превозното средство, скоростта на вентилатора и скоростта на приложение се определят точно в софтуера на GUSS и остават постоянни за цялото поле. По-малко грешки означава по-малко загуба на време и повече икономии на разходи.

Досега Crinklaw са конструирали седем автономни пръскачки GUSS, които работят като част от услугата за пръскане за средни и големи овощни ферми.

Базираният в Калифорния бизнес в момента изгражда производствено съоръжение с площ от 1900 кв. метра в Кингсбург и очаква да започне продажбата на блоковете на заинтересованите страни по-късно тази година.

Компанията не е непозната за иновативните разработки - тя също така е проектирала първите три- и четириредови пръскачки за лозя, механични лозарски ножици и пръскачка за овощни дървета.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Балиращите машини еволюират наред с останалата техника

Безспорно нововъведенията са една голяма крачка в развитието на бизнеса със сено и фураж Ивона Величкова През последните няколко години глобалният пазар на балировачки преживява различни важни

Няма снимка

Световното турне с трактори Landini REX ще зарадва и българските земеделци

REXperience (REXпреживяване) е нов проект на Landini, тракторният бранд на мултинационалната компания Argo Tractors. Замисълът е за специално преживяване, насочено към земеделци и професионалисти,

Няма снимка

Трактор JCB FASTRAC постави рекорд със скорост от 166.7 км./ч.

Скоростта на тракторите е предимство, но има един трактор при който тя е име и еталон - това е FASTRAC. Популярната серия английски трактори JCB вече постави нов рекорд за най-бърз трактор.

Няма снимка

Успешната жътва зависи и от ремаркетата на полето

Всеки зърнопроизводител чака момента на успешната и богата жътва, след като е инвестирал труд, време и средства за почвообработки, сеитба, торене и растителна защита.

Няма снимка

Щадящата сеитба запазва структурата на почвата

При една и съща работна широчина сеялката UST използва по-малко на брой работни органи, т.е. по-малко натоварване, по-малка мощност за теглене и по-нисък разход на гориво Ивона

Няма снимка

Оптиком пуска ограничена бройка комбайни Rostselmash на премиум цени

Жътвата тази година се очертава да е по-трудна от нормалното заради падналите многобройни дъждове и стесняването на прозореца от време, в което зърнопроизводителите трябва да приберат реколтата от

Още от Фермер
Няма снимка

Десислава Танева ще участва в официалното откриване на жътвената кампания в Сливен

Утре, 25 юни 2019 г., министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще участва в тържественото откриване на жътвената кампания на пшеница, съобщи пресцентърът на агроминистерството.

Няма снимка

Кои са начините за придаване на майки

Те са два основни - преки и непреки, уточнява Пламен Христов от Институт по животновъдни науки- Костинброд. 1. Преки методи - осъществяват се чрез директно пускане на новата майка през входа или на

Няма снимка

У нас се събират и обработват около 15 000 тона лечебни растения на година

Днес от МОСВ напомнят за устойчиво ползване на находищата им По данни от регионалните инспекции по околната среда и водите през последните години в заготвителните пунктове за билки у нас се събират

Няма снимка

Със зелен камък срещу хлорозата

За преодоляване на желязната хлороза най-често се използва железен сулфат - зелен камък. Той се внася почвено на дълбочина 20-25 см под короната на дърветата.

Няма снимка

ЕС установи различен състав в една трета от храни с еднакви/сходни опаковки

Някои продукти в ЕС се продават под еднаква или сходна марка, но имат различен състав. Това разкриват резултатите от общоевропейска кампания за тестване на хранителни продукти,

Няма снимка

Опасни неприятели по ореха

Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ Опасни неприятели по ореха, които причиняват червясване, са ореховият плодов червей и ябълковият плодов червей.