Създадоха първата в света автономна пръскачка за овощни градини

13 март 2019 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Нископрофилната форма на GUSS е проектирана специално, за да позволи на клоните да преминават през горната част на превозното средство, без да повредят или изтласкат плодовете от дърветата

Калифорнийският производител Crinklaw Farm Services разработи безпилотна машина за пръскане на овощни градини.

Приличащата на ракета Global Unmanned Spray System (GUSS) използва комбинация от GPS, сензори за превозни средства и умен софтуер, за да позволи на един оператор дистанционно да наблюдава до 10 единици наведнъж.

Използването на разнообразна информация за позициониране предотвратява зависимостта от GPS-а, който може да бъде ненадежден, тъй като голяма част от работата се извършва под короната на дървото.

Контролният ван се използва за наблюдение на няколко пръскачки едновременно. Радиосигналите непрекъснато предават между него и пръскачките данните за положението, жизненоважните статистически данни за машината и видео на живо.

Нископрофилната форма на GUSS е проектирана специално, за да позволи на клоните да преминават през горната част на превозното средство, така че да не повредят или изтласкат плодовете от дърветата.

Широките редове в овощните градини се различават значително, така че Cricklaw са проектирали GUSS с кормилно управление на четири колела, за да му даде кръг на завиване от малко над 5 метра. Това трябва да му позволи да маневрира удобно от един ред към друг.

GUSS използва лазер, който веднага спира автомобила, при положение че усети лице или обект пред превозното средство. Всеки път, когато машината пръска, се добавя виртуална ограда около полето в софтуера за картографиране. Ако превозното средство пресече този периметър по някаква причина, то автоматично се изключва.

Други забележителни спецификации включват двигател Cummins QSB6.7 с мощност от 173 к.с., оборудван с охлаждаща EGR система, която да отговори на необходимите емисионни стандарти.

Скоростта на превозното средство, скоростта на вентилатора и скоростта на приложение се определят точно в софтуера на GUSS и остават постоянни за цялото поле. По-малко грешки означава по-малко загуба на време и повече икономии на разходи.

Досега Crinklaw са конструирали седем автономни пръскачки GUSS, които работят като част от услугата за пръскане за средни и големи овощни ферми.

Базираният в Калифорния бизнес в момента изгражда производствено съоръжение с площ от 1900 кв. метра в Кингсбург и очаква да започне продажбата на блоковете на заинтересованите страни по-късно тази година.

Компанията не е непозната за иновативните разработки - тя също така е проектирала първите три- и четириредови пръскачки за лозя, механични лозарски ножици и пръскачка за овощни дървета.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Как плуговете са се променили през годините

Производителите непрекъснато усъвършенстват конструкцията им, за да повишават тяхната надеждност и продуктивност Ивона Величкова Oранта е древно умение, което се извършва от хилядолетия.

Няма снимка

Топ съвети за купувачи на употребявана торачка

Ако машината постоянно е изложена на атмосферните влияния, е напълно възможно покритието да се влоши след 10 до 12 години Ивона Величкова Изкуственият тор е корозивен продукт и ако торачката не се

Няма снимка

Как ще изглежда земеделието след 20 г.

Вертикалните градини, роботизираните трактори и виртуалните боксове за добитъка стават реалност * С новите технологии емисиите ще бъдат по-малко Националният съюз на земеделските производители във

Няма снимка

Цифрова машина за плевене е алтернатива на хербицидите

За общинска и градинарска употреба XPower разполага с вариант от 1.5 м, а 3-метровата версия ще бъде от голям интерес за производителите с големи стопанства Хербицидното активно вещество дикват е

Няма снимка

На SIMA 2019 акценти върху умни машини за днес и утре

Любомир Коралов наш специален пратеник в Париж Каква ще бъде агротехниката през 2019 г.? Разбира се, още предните години имаше достатъчно идеи и проекти за решителното ѝ обновление.

Няма снимка

Земеделието с контролиран трафик възстановява структурата на почвата

Голяма част от времето и енергията, които влагаме в почвите, е да се премахнат уврежданията от уплътняване, причинени от минаването на машините Земеделието с контролиран трафик (CTF) е начало на

Още от Фермер
Няма снимка

Сушата все повече застрашава Испания

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са застрашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването, предаде Асошиейтед прес. Тревога бие Националната метеорологична агенция на

Няма снимка

Ако кучето има суха кашлица

може да е бронхопневмония, търсете ветеринарния лекар Основната причина за възпалителния процес в белите дробове и бронхите са различни микроби които проникват в дихателните пътища.

Няма снимка

2018 г. е най-горещата година в историята на Германия

2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г. се води статистика за температурите в страната, предаде Франс прес. Това бе оповестено от Националния метеорологичен институт на Германия. 2018 г.

Няма снимка

Цените на пшеницата реагират на наводненията в САЩ

В Съединените щати нарастват притесненията относно последствията от последните наводнения в Средния Запад за предстоящата сеитба на пролетните култури.

Няма снимка

Защитете нападнатото семейство с листа и стъбла от пелин

Ако нападенията на пчелите крадци на мед, запушете входа на кошера с глина. В средата направете с молив проход, през който пчелите крадци обикновено отказват за влизат.

Няма снимка

Каква е вреда от лешниковия хоботник

Лешниковият хоботник развива едно поколение годишно. Бръмбарите напускат зимните си убежища и се хранят с листата и меките зелени плодчета, като ги надупчват. Вследствие на повредата те изсъхват.