Палачинките не са вредни за фигурата, ако ги ядете правилно

11 март 2019 Домашен лекaр / Полезни съвети 0 30474
Няма снимка
 

Много хора, които се страхуват да не навредят на фигурата си, са готови да се откажат от палачинките. Но всъщност те просто трябва да се ядат правилно. Специалисти по хранене смятат, че не е задължително 2-3 палачинки понякога да се отразят на тялото. Като цяло, палачинки могат да се консумират максимум два пъти седмично без риск за здравето.

Сами по себе си, палачинките не са тежък продукт за тялото. Но ако те са напоени с масло, то стомахът, както и панкреасът, могат да реагират негативно и по този начин да причинят дискомфорт на потребителите.

Според диетолозите е най-добре палачинките да се ядат горещи, докато все още парят. В студено състояние, мазнините се разграждат по-бавно и това може да причини тежест и гадене.

Като пълнеж за палачинки е по-добре да се използват плодове или извара. Това ще повлияе положително на благосъстоянието, а калориите в такива палачинки са по-малко, отколкото при тези с пълнеж от месо.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашен лекaр / Полезни съвети
Няма снимка

Признаци за опаразитяване с метил

Кои са външните сиптоми? Най-често при овцете ще откриете оток отдолу между двете долни челюсти. Другото място е да има оток и под гърдите. И при двата случая това е сигурен признак

Няма снимка

Лещата помага срещу високото кръвно

Ако не се лекува, "тихият убиец" - високото кръвно налягане, може да доведе до животозастрашаващи усложнения. За понижаване на риска хората могат да променят начина си на живот или хранене

Няма снимка

Във форма и по време на извънредното положение - как?

Новият начин на работа от вкъщи и изкушаващата близост на хладилника налагат да си създадем строг режим на хранене и по-стриктно следене на погълнатите калории

Няма снимка

Боровинката – природен дар, лек и наслада

Предпазва от високо кръвно, наднормено тегло, катаракта и киселини Боровинките. Те не само са предпочитан плод за десерти, закуски, напитки и украса на храни

Няма снимка

Профилактика и лечение при камъни в бъбреците

Лечението на бъбречно-каменната болест не завършва с "разбиването" на камъни или успешното им отстраняване. Много е важно да се намери причината изобщо да се образуват камъни и да се вземат

Няма снимка

Внимание! Пролетните алергии настъпват

Какво да правим и как да се борим с тях Ако всяка пролет се повтаря един и същи сценарий - започва хрема и кашлица, очите се зачервяват и сълзят, не бива да обвинявате единствено лошия имунитет

Още от Фермер
Няма снимка

Феерия в синьо

Ако някой не е разбрал, тази година най-модерният цвят е синият. Знаем, че много градинари го харесват независимо от трендовете, но знаем също, че баграта не е много разпространена сред растителното

Няма снимка

Какво да си приготвим от ябълки

През септември всички, които притежаваме дворни места пълним кошници и касетки с ароматни ябълки. Кухните ухаят на ябълка и канела и на прясно изпечена шарлота

Няма снимка

Кекс с ябълки и царевично брашно

Печивата с царевично брашно са не само здравословни, но и и много вкусни, с приятен златист цвят. Мекият и сочен кекс с ябълки със сигурност ще се хареса на семейството и приятелите ви с деликатния

Няма снимка

Как да подготвите кучето за есента

Точно както при хората, слънцето може да навреди много на кожата и козината на вашите домашни любимци Някои хора се оплакват, че идва краят на лятото, докато други празнуват пристигането на по-хладно

Няма снимка

Заради жегата т.г. в плодородната земя край Пловдив не могат да отгледат домати на открито

Прогнозите са, че след 2030 г. зеленчуци ще се засаждат само в оранжерии Тази година е лоша за доматите, казват производители и дребни стопани от Пловдивско, както и агрономи

Няма снимка

Производство на стафиди в оранжерия или сушилня

Сушеното грозде е с висока хранителна и диетична стойност Сушеното грозде или стафидите имат голяма хранителна и диетична стойност. В стафидите сe съдържат от 65 до 77% захари