Правило: Кучето - винаги с повод

15 март 2019 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Още на 3-месечна възраст го приучете да се движи с него

Това не е трудно. За целта е необходимо първо да му сложите нашийник, с който да свикне

Необходими са около 5-6 дни, като в началото кучето се старае някак да се освободи от него. Скимти, дърпа го с лапите, а понякога и се търкаля. Изборът на нашийник се съо6разява и с големината на кучето, и с породата.

След като мъникът свикне с нашийника, започнете при извеждане на разходка да го закачвате на повод

Началото ще бъде трудно. Младото животно, свикнало със свободното ходене, започва да прави какви ли не номера, щом поводът спре свободния му ход. Бъдете внимателни с него и не подхождайте грубо. Кучето търси своята свобода и не се отказва лесно от нея. Просто го оставете в началото то да ви води, като от време на време внимателно определяте желаната посока с подръпване на повода. При всяко подръпване кученцето обикновено сяда на задницата си и започва да се тегли. Успокойте го ласкаво и изчакайте отново да тръгне.

Противопаразитната каишка пази любимеца до 7 месеца

Обезпаразитяващите каишки имат висока поносимост от всички породи кучета.

Голямото предимство е, че предпазното действие започва 24 часа след слагането.

Най-много до едно денонощие фини частици от активните съставки на каишката се пренасят посредством движението на кучешката кожа до всички точки на тялото. Достига дори и най-отдалечените части на тялото - крайници и опашка. Така ще сте спокойни за здравето на кучето. Защото ще елиминирате опасността от пренасяне на кърлежи и бълхи в дома ви.

Още едно предимство на противопаразитната каишка: кучето придобива защитен слой, който е с гарантирана постоянна продължителност на действие до 7 месеца. А това означава, че то е постоянно защитено.

Кога се отбива четириногият приятел?

На 40-дневна възраст, когато преминава на обща храна

Според специалистите това е най-подходящата възраст за влизане на младото животно в контакт с хората.

Колкото по-късно се отбие, толкова по-трудно привиква към човека и съвместния живот с него.

Кучето и домът

То привиква с обстановката само за няколко дни. Ще забележите, че от предоставените му играчки си избира 2-3, които му стават любими. Дори в моменти, когато не му обръщате внимание, то ще ги носи със зъби и, побутвайки ви с лапа или с глава, ще ви търси за партньор в играта.

Малките кученца са като малките, весели и палави деца. Именно това е причината, докато са малки, да контактуват повече с децата. Игрите им с тях са буйни и радват очите.

Спят много

Малките кученца прекарват по-голямата част от деня в сън. Hе бива да ги безпокоите, когато спят. Те се нуждаят от повече сън, за да растат. Периодите на сън се редуват с периоди на игра и разходки из жилището. Постепенно времето за игра се удължава, а сънят става по-краткотраен.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Ако кучето има суха кашлица

може да е бронхопневмония, търсете ветеринарния лекар Основната причина за възпалителния процес в белите дробове и бронхите са различни микроби които проникват в дихателните пътища.

Няма снимка

Мистериозен клиент с огромни рога проверява зоомагазин

Зоомагазин в американския щат Тексас обявява, че вратите му са товорени за всякакви животни, ако те са на повод. Винсент Браунинг решава да провери това на практика,

Няма снимка

Талантлив заек скача за Гинес

Дългоушко изпълнява 20 трика за 1 минута Четиригодишният домашен заек от Финландия Таави изпълнява 20 трика за минута и така попада в Книгата на рекордите Гинес.

Няма снимка

Кучетата не са “детегледачки” по рождение

Бебето променя живота и на домашния любимец Подгответе правилно кучето към появата на бебе вкъщи и осигурете спазването на определени правила за безопасност.

Няма снимка

Съветите на Говорещия с кучета Сизър Милан

Как да запознаете любимеца си с бебето? Ето какво съветва световноизвестния треньор на кучета Сизър Милан за това как да подготвите любимеца си за пристигането на бебето вкъщи: Дайте на кучето да

Няма снимка

От пасивно пушене страдат и любимците

Слабото място на четириногите е носоглътката Според ветеринарите и при животните процентът на смъртност в резултат на последствията от въздействието на никотина и вредните смоли е същият като при

Още от Фермер
Няма снимка

Сушата все повече застрашава Испания

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са застрашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването, предаде Асошиейтед прес. Тревога бие Националната метеорологична агенция на

Няма снимка

2018 г. е най-горещата година в историята на Германия

2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г. се води статистика за температурите в страната, предаде Франс прес. Това бе оповестено от Националния метеорологичен институт на Германия. 2018 г.

Няма снимка

Цените на пшеницата реагират на наводненията в САЩ

В Съединените щати нарастват притесненията относно последствията от последните наводнения в Средния Запад за предстоящата сеитба на пролетните култури.

Няма снимка

Защитете нападнатото семейство с листа и стъбла от пелин

Ако нападенията на пчелите крадци на мед, запушете входа на кошера с глина. В средата направете с молив проход, през който пчелите крадци обикновено отказват за влизат.

Няма снимка

Каква е вреда от лешниковия хоботник

Лешниковият хоботник развива едно поколение годишно. Бръмбарите напускат зимните си убежища и се хранят с листата и меките зелени плодчета, като ги надупчват. Вследствие на повредата те изсъхват.

Няма снимка

Продължава борбата с недекларирания труд в земеделието

На 4 и 5 април в Бари ще се проведат заключителните дни по проекта Raise up – pd действия на терен, иновативни подходи и ангажираност на ключови партньори за противодействие на недекларирания труд В