Кюфтета на фурна

13 март 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
1 2
 

Всички обичаме кюфтета и най-често ги пържим в тиган с олио. Опитвали ли сте се някога да ги приготвите във фурната? Този начин на готвене има много предимства. Най-важното - приготвени така кюфтетата не поемат излишна мазнина, тъй като във фурната те се пекат почти без олио. И въпреки, че самият процес на печене отнема повече време, в крайна сметка подготовката на кюфтетата и стоенето около печката е доста по-кратко.

Продукти: 600 г мляно месо, 1-2 яйца, 1 голяма глава лук, 1-2 скилидки чесън, 1/2 ч. чаша мляко, 2 филийки бял хляб, изсушени във фурната, сол, черен пипер, зелени подправки - на вкус.

Приготвяне: Това е може би най-лесната рецепта за приготвяне, но това не намалява нейните достойнства. Каймата може да е приготвена от всяко месо, но разбира се най-вкусна става, когато е смес. Прибавете към нея яйцата, нарязаните лук и чесън и млякото. Смесете всичко добре. Посолете и поръсете с черен пипер (между другото, освен черен, можете да добавите и червен пипер, но не много). Парчето бял хляб, което сте изсушили във фурната, се натрошава на трохи в хаванче или просто го настържете на ренде. Добавете към каймата. Омесете отново до получаването на гладка смес.

Покрийте тавата с хартия за печене, която сте намазали с олио. С мокри ръце оформете кюфтетата и ги подредете в тавата. Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути.

И още:

Пилешки кюфтета "Вкусно, бързо, оригинално!"

Продукти: пилешко филе, 1 яйце, 2 филийки хляб, 1 лук, 20 г замръзнало масло, прясно мляко, сол, зелени подправкии (магданоз, копър, зелен лук) - на вкус.

Приготвяне: Смелете пилешкото филе на кайма. Добавете яйцето, предварително накиснатия в топло мляко и изцеден хляб, сол на вкус, нарязаните зелени подправки. Настържете замразеното масло и прибавете към каймата. Разбъркайте. С мокри ръце оформете кюфтетата. В дълбок тиган с предварително загрято олио запържете леко, за 2-3 минути да се "запечатат".

Изпържените кюфтета се подреждат в тава за печене, която е намазана с растително масло.

Налива се малко вода и се поставя в предварително загрятата до 180 градуса фурна за половин час.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки дробчета със сметанов сос

Продукти за 6 порции: 1 кг пилешки дробчета (можете да използвате дробчета и сърца 1:1), 1 голяма глава лук, 300 г печурки, 4 скилидки чесън, 1 суп. лъж.

Няма снимка

Салата с риба тон и царевица

Продукти: 400 г риба тон от консерва, 1/2 глава червен салатен лук, 350 г царевица от консерва, пресен магданоз -на вкус, сол и млян черен пипер на вкус Приготвяне: Подгответе продуктите.

Няма снимка

Руло "Баунти"

Продукти: 200 г бисквити, 20 г захар, 2 суп. лъж. какао, 100 мл вода, 80 г кокосови стърготини, 80 г масло, 60 г пудра захар Приготвяне: Смачкайте бисквитите на трохи, добавете какаото и разбъркайте.

Няма снимка

Супа с топено сирене, гъби и броколи

Продукти: 5-7 печурки, 2 топени сиренца (триъгълничета), 200 г броколи, 1-2 картофа, 1 морков, сол, растително масло Приготвяне: Гъбите се почистват, нарязват и се задушават в масло за 5-10 минути.

Няма снимка

Десерт с малини

Почувствайте вкуса на лятото с този нежен десерт Продукти: 500 г сладкарска сметана, 150 г пудра захар, 100 г малини, 50 г шоколад, 25-30 бишкоти Приготвяне: Разбийте сметаната.

Няма снимка

Рибена супа с топено сирене

Продукти: 1 глава лук, млян черен пипер и сол на вкус, 1 л вода, 10 мл зехтин, 1 връзка пресен копър, 3 картофа, 3 суп. лъж. кедрови ядки (желателно е, но можете да минете и без тях), 1 морков,

Още от Фермер
Няма снимка

Десислава Танева ще участва в официалното откриване на жътвената кампания в Сливен

Утре, 25 юни 2019 г., министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще участва в тържественото откриване на жътвената кампания на пшеница, съобщи пресцентърът на агроминистерството.

Няма снимка

Кои са начините за придаване на майки

Те са два основни - преки и непреки, уточнява Пламен Христов от Институт по животновъдни науки- Костинброд. 1. Преки методи - осъществяват се чрез директно пускане на новата майка през входа или на

Няма снимка

У нас се събират и обработват около 15 000 тона лечебни растения на година

Днес от МОСВ напомнят за устойчиво ползване на находищата им По данни от регионалните инспекции по околната среда и водите през последните години в заготвителните пунктове за билки у нас се събират

Няма снимка

Със зелен камък срещу хлорозата

За преодоляване на желязната хлороза най-често се използва железен сулфат - зелен камък. Той се внася почвено на дълбочина 20-25 см под короната на дърветата.

Няма снимка

ЕС установи различен състав в една трета от храни с еднакви/сходни опаковки

Някои продукти в ЕС се продават под еднаква или сходна марка, но имат различен състав. Това разкриват резултатите от общоевропейска кампания за тестване на хранителни продукти,

Няма снимка

Опасни неприятели по ореха

Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ Опасни неприятели по ореха, които причиняват червясване, са ореховият плодов червей и ябълковият плодов червей.