Българска земеделска камара може да се очаква в близко бъдеще

12 март 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

С нея ще трябва да се съобразява МЗХГ, чертаейки аграрната политика на държавата

След петата подред внушителна среща на българските производители от НАЗ с колегите им от още 7 източноевропейски държави, която се проведе на 11 и 12 март в София, стана ясно, че те ще защитават обща позиция за ОСП след 2020 година пред Европейската комисия.

Декларацията, която подписаха днес 8 държави в София, между другото бе подкрепена преди месеци в Брюксел от 22 държави, по инициатива на най-голямата европейска аграрна организация Копа Коджека, напомниха те пред в. "Български фермер".

Днес от НАЗ обясниха, че тази по-голяма декларация продължава да е актуална и ще бъде опреснена, така че фермерите от повече държави да имат лоби пред Брюксел за новата ОСП след 2020 година.

Доколкото разбрахме от днешното събитие, докато очакват десетки години наред да бъде приет закон за браншовите организации, родните браншове са решили да се организират сами и да изградят  българска земеделска камара по подобие на бившите източноевропейски държави.

Бъдещите ръководители на МЗХГ тогава ще бъдат принудени да се съобразяват с нея и нейните предложения при  очертаването на приоритетите на националната аграрна политика, заявиха от НАЗ.

.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Цените на пшеницата реагират на наводненията в САЩ

В Съединените щати нарастват притесненията относно последствията от последните наводнения в Средния Запад за предстоящата сеитба на пролетните култури.

Няма снимка

Продължава борбата с недекларирания труд в земеделието

На 4 и 5 април в Бари ще се проведат заключителните дни по проекта Raise up – pd действия на терен, иновативни подходи и ангажираност на ключови партньори за противодействие на недекларирания труд В

Няма снимка

Нови регулации на китайския пазар за земеделие ще бъдат обяснени утре

Утре се подписва и меморандум за сътрудничество с българска земеделска кооперация Подписването на меморандум за сътрудничество между Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското

Няма снимка

Плащания за фермерите през април, май и юни - кога?

Останалите полагаеми се плащания по схемите и мерките за 2018 година земеделските стопани трябва да получат през месеците април, май и юни, според според индикативния график, който не е променян.

Няма снимка

Директни плащания 2019 за млечни и селекционни крави

Внимание! Директно продаденото сурово мляко от един стопанин на друг за изхранване на животните ще подлежи на строг контрол Диана Ванчева Схемите за обвързано подпомагане за млечни крави за

Няма снимка

Земеделци търсят атрактивни ниви под наем

"Агрион" дава шанс на наемателите сами да определят рентните нива след провеждането на търгове Надпреварата между арендатори и фермери за атрактивни парцели под наем е в разгара си.

Още от Фермер
Няма снимка

Сушата все повече застрашава Испания

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са застрашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването, предаде Асошиейтед прес. Тревога бие Националната метеорологична агенция на

Няма снимка

Ако кучето има суха кашлица

може да е бронхопневмония, търсете ветеринарния лекар Основната причина за възпалителния процес в белите дробове и бронхите са различни микроби които проникват в дихателните пътища.

Няма снимка

2018 г. е най-горещата година в историята на Германия

2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г. се води статистика за температурите в страната, предаде Франс прес. Това бе оповестено от Националния метеорологичен институт на Германия. 2018 г.

Няма снимка

Защитете нападнатото семейство с листа и стъбла от пелин

Ако нападенията на пчелите крадци на мед, запушете входа на кошера с глина. В средата направете с молив проход, през който пчелите крадци обикновено отказват за влизат.

Няма снимка

Каква е вреда от лешниковия хоботник

Лешниковият хоботник развива едно поколение годишно. Бръмбарите напускат зимните си убежища и се хранят с листата и меките зелени плодчета, като ги надупчват. Вследствие на повредата те изсъхват.

Няма снимка

Първото клонирано куче в Китай започна тренировки за полицейска работа

Първото клонирано полицейско куче в Китай - двумесечното пале Кунсюн, започна тренировки, за да се влее в редовете на правоохранителните органи, съобщава China Daily.