Високите пенсии в Силистра по схема с фалшиви документи и свидетели

13 март 2019 Новини 0     
Няма снимка
 

Тита: Баща ми е подавал сигнали, а е арестуван. Той е прекрасен човек!

Издаване на фалшиви удостоверения за пенсиониране и трудови книжки за несъществуващ стаж отпреди 1997 г. и намиране на кошаревски свидетели, които да твърдят пред съда, че кандидатът за пенсия е работил в мина. Това е била престъпната схема, разкрита от спецпрокуратурата, по която е действал шефът на НОИ в Силистра Милен Пенчев, разкрива в новия си брой седмичникът “Клуб 100”, който вече може да бъде закупен от вестникарските сергии.

Пенчев създал паралелна структура, като пазел досиетата на фалшивите пенсионери в дома си. Той приписвал на хора без стаж десетилетия работа в тежки условия като миньори или военни и така им осигурявал високи пенсии.

Пенчев ползвал пробойна в информационните системи на НОИ. В тях има данни за стажа на всеки българин, но след 2000 г. Стаж отпреди 1997 г. се доказва само с хартиени документи - удостоверение за пенсиониране или още по-непроследимите трудови книжки. Оказвал и съдействие за намирането на свидетели, които в съдебна процедура да потвърдят, че кандидатът за висока пенсия е работил във въпросната фирма и се е осигурявал.

267 са богатите пенсионери в Силистренско - с тавана от 910 лв. Увеличили са се със 76 в сравнение с 2017 г. 210 от тях са мъже, жените са 57. 2052 са силистренците с пенсии между 500 и 910 лв.

Междувременно певицата Тита, чийто баща е Милен Пенчев, настоя името ѝ да не бъде замесвано с това на баща ѝ с цел сензации. “Аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това? Искрено се надявам, че прокуратурата ще вложи същото усърдие в разследването на хората и обстоятелствата, посочени в сигналите от баща ми, за да се разбере обективната истина”, написа тя на стената си във фейсбук в сряда.

От мен и всички, които го познават, знаят що за човек е, той има цялата подкрепа и уважение, добавя младата певица и описва Пенчев така: “Образован човек, изградил достойно име през годините, с позиция, характер, воля за живот и справедливост. И най-вече прекрасен баща!”

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Новини
Няма снимка

Десислава Танева ще участва в официалното откриване на жътвената кампания в Сливен

Утре, 25 юни 2019 г., министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще участва в тържественото откриване на жътвената кампания на пшеница, съобщи пресцентърът на агроминистерството.

Няма снимка

У нас се събират и обработват около 15 000 тона лечебни растения на година

Днес от МОСВ напомнят за устойчиво ползване на находищата им По данни от регионалните инспекции по околната среда и водите през последните години в заготвителните пунктове за билки у нас се събират

Няма снимка

ЕС установи различен състав в една трета от храни с еднакви/сходни опаковки

Някои продукти в ЕС се продават под еднаква или сходна марка, но имат различен състав. Това разкриват резултатите от общоевропейска кампания за тестване на хранителни продукти,

Няма снимка

Путин удължи забраната за внос на храни от ЕС до края на 2020 година

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за удължаване на забраната за внос на храни от Европейския съюз до края на 2020 година, предаде Ройтерс.

Няма снимка

Оранжев код за порои и градушки в 4 области в страната утре

Поройни дъждове, гръмотевици и градушки се очакват в централните райони на Северна България и във вторник. В областите Враца, Ловеч, Велико Търново и Габрово ще се излеят до 65 литра на квадратен

Няма снимка

Цяло лято фолклорни концерти в Добринище

Oт 6-и юли до 7-и септември от 19,30 часа, всяка съботна вечер, сцената на площада в Добринище ще прелива от прекрасни песни и танци. Това лято празниците включват 10 концерта на ансамбли от различни

Още от Фермер
Няма снимка

Кои са начините за придаване на майки

Те са два основни - преки и непреки, уточнява Пламен Христов от Институт по животновъдни науки- Костинброд. 1. Преки методи - осъществяват се чрез директно пускане на новата майка през входа или на

Няма снимка

Със зелен камък срещу хлорозата

За преодоляване на желязната хлороза най-често се използва железен сулфат - зелен камък. Той се внася почвено на дълбочина 20-25 см под короната на дърветата.

Няма снимка

Опасни неприятели по ореха

Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ Опасни неприятели по ореха, които причиняват червясване, са ореховият плодов червей и ябълковият плодов червей.

Няма снимка

Алтернатива на пастьоризацията на прясното мляко измисли австралиец

Прясното мляко се пастьоризира от над век и половина. Така то се обеззаразява и се удължава срокът му на съхранение. Но австралийският изобретател Джеф Хъстингс измисля нов начин на обработка на

Няма снимка

Царевичният стъблопробивач атакува младите посеви

Пръскайте срещу кубинска мана по зеленчуците Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ През последната седмица от юни развитието на земеделските култури ще протича с ускорени темпове,

Няма снимка

Африканската чума по свинете превзема Югоизточна Азия - вирусът вече е и в Лаос

За 7 огнища на африканска чума по свинете (АЧС) при домашни свине съобщава Ветеринарната служба на Лаос. Те са в южната част на страната - в провинция Сараване.