Високите пенсии в Силистра по схема с фалшиви документи и свидетели

13 март 2019 Новини 0     
Няма снимка
 

Тита: Баща ми е подавал сигнали, а е арестуван. Той е прекрасен човек!

Издаване на фалшиви удостоверения за пенсиониране и трудови книжки за несъществуващ стаж отпреди 1997 г. и намиране на кошаревски свидетели, които да твърдят пред съда, че кандидатът за пенсия е работил в мина. Това е била престъпната схема, разкрита от спецпрокуратурата, по която е действал шефът на НОИ в Силистра Милен Пенчев, разкрива в новия си брой седмичникът “Клуб 100”, който вече може да бъде закупен от вестникарските сергии.

Пенчев създал паралелна структура, като пазел досиетата на фалшивите пенсионери в дома си. Той приписвал на хора без стаж десетилетия работа в тежки условия като миньори или военни и така им осигурявал високи пенсии.

Пенчев ползвал пробойна в информационните системи на НОИ. В тях има данни за стажа на всеки българин, но след 2000 г. Стаж отпреди 1997 г. се доказва само с хартиени документи - удостоверение за пенсиониране или още по-непроследимите трудови книжки. Оказвал и съдействие за намирането на свидетели, които в съдебна процедура да потвърдят, че кандидатът за висока пенсия е работил във въпросната фирма и се е осигурявал.

267 са богатите пенсионери в Силистренско - с тавана от 910 лв. Увеличили са се със 76 в сравнение с 2017 г. 210 от тях са мъже, жените са 57. 2052 са силистренците с пенсии между 500 и 910 лв.

Междувременно певицата Тита, чийто баща е Милен Пенчев, настоя името ѝ да не бъде замесвано с това на баща ѝ с цел сензации. “Аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това? Искрено се надявам, че прокуратурата ще вложи същото усърдие в разследването на хората и обстоятелствата, посочени в сигналите от баща ми, за да се разбере обективната истина”, написа тя на стената си във фейсбук в сряда.

От мен и всички, които го познават, знаят що за човек е, той има цялата подкрепа и уважение, добавя младата певица и описва Пенчев така: “Образован човек, изградил достойно име през годините, с позиция, характер, воля за живот и справедливост. И най-вече прекрасен баща!”

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Новини
Няма снимка

Сушата все повече застрашава Испания

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са застрашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването, предаде Асошиейтед прес. Тревога бие Националната метеорологична агенция на

Няма снимка

2018 г. е най-горещата година в историята на Германия

2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г. се води статистика за температурите в страната, предаде Франс прес. Това бе оповестено от Националния метеорологичен институт на Германия. 2018 г.

Няма снимка

Първото клонирано куче в Китай започна тренировки за полицейска работа

Първото клонирано полицейско куче в Китай - двумесечното пале Кунсюн, започна тренировки, за да се влее в редовете на правоохранителните органи, съобщава China Daily.

Няма снимка

Още 4 случая на африканска чума по свинете в Тервелско

За повишено внимание по отношение на болестта „Африканска чума по свинете” призова на заседание на Областната епизоотична комисия в Добрич директорът на регионалния клон на Агенцията по безопасност

Няма снимка

Ловни трофеи, екзотични цветя и модни дефилета на пролетните изложения в Пловдив

Над 25 атракции ще забавляват посетителите на пролетните изложби от 27 до 31 март 2019 г. в пловдивския панаир. Посетителите ще видят много новости за лова, риболова, туризма, екстремните спортове,

Няма снимка

Седмица на гората от 1 до 7 април с много инициативи

Югозападното държавно предприятие е домакин на националното откриване и е подготвило богата програма Седмицата на гората се чества в България от 1925 г.

Още от Фермер
Няма снимка

Ако кучето има суха кашлица

може да е бронхопневмония, търсете ветеринарния лекар Основната причина за възпалителния процес в белите дробове и бронхите са различни микроби които проникват в дихателните пътища.

Няма снимка

Цените на пшеницата реагират на наводненията в САЩ

В Съединените щати нарастват притесненията относно последствията от последните наводнения в Средния Запад за предстоящата сеитба на пролетните култури.

Няма снимка

Защитете нападнатото семейство с листа и стъбла от пелин

Ако нападенията на пчелите крадци на мед, запушете входа на кошера с глина. В средата направете с молив проход, през който пчелите крадци обикновено отказват за влизат.

Няма снимка

Каква е вреда от лешниковия хоботник

Лешниковият хоботник развива едно поколение годишно. Бръмбарите напускат зимните си убежища и се хранят с листата и меките зелени плодчета, като ги надупчват. Вследствие на повредата те изсъхват.

Няма снимка

Продължава борбата с недекларирания труд в земеделието

На 4 и 5 април в Бари ще се проведат заключителните дни по проекта Raise up – pd действия на терен, иновативни подходи и ангажираност на ключови партньори за противодействие на недекларирания труд В

Няма снимка

Болница за риби откриха в Индия

Отвън тази болница в индийския град Сринагар прилича на обикновена, но всъщност е болница за риби. Тя е към Университета по селскостопанса наука и технологии и е оборудвана с най-модерна техника.