CLAAS представи модерен механизъм за острене на ножове

29 март 2019 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Компанията CLAAS подобри автоматичната инсталация за заточване на ножовете Aqua Non Stop Comfort и я оборудва с LED светлини и функция за почистване на работната камера. Тази модификация прави процеса на заточване на ножовете, използвани в балопреси и товарни колички, още по-удобен.

Напълно автоматичният механизъм Aqua Non Stop Comfort осигурява перфектна острота и равномерно заточване на ножовете, което води до висококачествено смилане на фуражната маса, спестявайки гориво и намалявайки натоварването на целия задвижващ механизъм на машините.

Aqua Non Stop Comfort е първата напълно автоматична инсталация за заточване на ножове сред всички аналози на пазара. В системата могат едновременно да се заточват до 51 остриета. Достъпни са общо над 90 сменяеми шаблона за прецизно заточване по контура на острието, независимо от компанията, която произвежда ножове. Също така механизмът ви позволява да заточите правите режещи ръбове.

Течността, използвана по време на работа (охлаждаща смазка) циркулира в затворен контур и гарантира висока точност на процеса, без да се нарушават якостните характеристики на лопатките. Това гарантира, че дори и след повторно заточване, качеството на смилащата маса се запазва.

Управлението на инсталацията е удобно и интуитивно. В началото на работата е необходимо да се извърши бърза настройка за различните видове ножове, като директно в процеса на заточване не е необходимо операторът да извършва допълнителни манипулации.

От 2019 г. всички инсталации Aqua Non Stop Comfort са оборудвани с LED светлини за работната камера. Това дава възможност да се наблюдава процесът на заточване и да се следи за правилната работа на машината. LED лампите са устойчиви на влага, охлаждаща течност и прах, могат да се включват и изключват чрез натискане на бутон на контролния панел.

Друга особеност - автоматично почистване, ви позволява редовно да премахвате праха в работната камера на инсталацията, което осигурява добра видимост на механизмите за заточване и увеличава ефективността на сензорите. Благодарение на тази интегрирана функция на Aqua Non Stop Comfort, можете бързо и лесно да почиствате камерата веднага след завършване на работния цикъл.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Автономни трактори търсят своето място на полето

Case IH съсредоточава концепцията си основно върху първичната и дълбоката обработка на почвата 4 New Holland NHDrive може да се използва както в самостоятелен режим,

Няма снимка

Безорни техники пълнят агроизложения по света

Машини за минимални обработки, при които се постига продуктивност и прецизност при работата на полето, ниски експлотационни разходи и значителна икономия на гориво - в отговор на пазарното

Няма снимка

Agritechnica 2019 ще се състои от 10 до 16 ноември в Хановер

Водещите теми на изложението са свързани с автоматизацията и роботизацията на иновативната техника, с отговорностите на фермерите и глобалното земеделие,

Няма снимка

Новости при хедерите на CLAAS

CLAAS разшири гамата си от хедери CONVIO и CONVIO FLEX с гъвкав режещ апарат. Линията ще бъде допълнена от модели 930 и 770 с работна ширина съответно 9,3 м и 7,7 м.

Няма снимка

Препятствията не могат да спрат армията от роботи на полето

Автономните машини дават възможност да се извършва последваща обработка на почвата по-точно и с по-малко инвестиции Роботите лесно се справят с повтарящи се операции.

Няма снимка

Пневматична сеялка UST за директна сеитба работи бързо и качествено на полета с минимална обработка

Екип на в. "Български фермер" Ползите от зърнопроизводство с минимална обработка на почвата са безпорни: - спестява време - снижава себестойността на продукцията - намалява амортизацията на

Още от Фермер
Няма снимка

Зад пожарите в Амазония: Световният апетит за бразилско говеждо и бразилска соя

Зад пожарите в Амазония стои световният апетит за бразилско говеждо и бразилска генномодифицирана соя, отбелязва Франс прес, като цитира изследователи.

Няма снимка

Пчеларството в Холандия: потенциалът му е изчерпан!

Холандия, заедно с Великобритания, Белгия и Германия, са включени в групата на страните от ЕС, които напълно са изчерпали потенциала за развитие на своето пчеларство,

Няма снимка

Ягодите се садят в облачен ден

Градинарите, които искат да направят нова ягодова леха, трябва да се съобразят с някои правила. Най-подходящото време за засаждане на ягоди е по-хладен ден, по възможност облачен.

Няма снимка

Основите на пчеларска 2020 г. се полагат сега

Защото се люпят пчелите, които ще изкарат зимата Благополучното зимуване и интензивно пролетно развитие на пчелните семейства зависи от пчеларя. През август, септември и октомври се излюпват пчелите,

Няма снимка

Каи растения помагат в борбата с хипертонията

Хипертонията е бичът на нашето време. Една от най-често срещаните болести и болест, която отнема живота на милиони хора всяка година. Ето защо на този проблем трябва да обърнат внимание не само

Няма снимка

Защо котката ми мяука дрезгаво?

Това пита Елена Коруджиева от София Най-често гласът на котката се променя при заболявания, причинени от вирусни инфекции, когато са засегнати фаринксът (гълтачът), ларинксът и гласните струни.