Експерти препоръчват киви срещу високо кръвно

08 април 2019 Домашен лекaр 0     
Няма снимка
 

Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да доведе до животозастрашаващи усложнения. За понижаване на риска хората могат да предприемат известни промени в начина си на живот или хранене. Една от промените, препоръчана от международни експерти, е в менюто да присъства тропическият плод киви, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Като част от балансираното и здравословно хранене специалисти от Великобритания и САЩ съветват да се консумират богати на калий храни, които противодействат на неблагоприятните ефекти от солта върху кръвното налягане. Деликатният баланс между натрия и калия, който играе роля за регулирането на кръвното налягане, може да се постигне чрез консумацията на повече плодове и зеленчуци, и в частност на киви.

Предишно проучване също е установило ползата от тропическия плод за понижаване на високо кръвно налягане. За целите му 118 участници е трябвало да хапват три кивита на ден, докато лицата от контролната група са консумирали ябълки. След осем седмици изследователите са отчели по-изразен ефект върху повишеното кръвно налягане сред изследваните лица, които хапвали киви.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашен лекaр
Няма снимка

Полезните свойства на балсамовия оцет

Природен антиоксидант Антиоксидантите в балсамовия оцет помагат да се неутрализират свободните радикали и предпазват клетките от разрушаване, предпазват от възникване на онкологични заболявания и

Няма снимка

Ябълки за свежа кожа и прекрасна коса

За благотворното въздействие, което оказват ябълките за нашето здраве, сме говорили не веднъж. Благодарение на богатия набор от витамини, минерали и микроелементи, които съдържат

Няма снимка

Д-р Мангъров: Хората трябва да разберат - без ваксини се разболяваме

Европейската комисия и Световната здравна организация отправиха апел към потребителите на социалните мрежи и различните интернет платформи срещу разпространяването на фалшиви новини относно ефекта на

Няма снимка

Храни, които облекчават болките в ставите

Болката в ставите може да бъде причинена от нараняване по време на тренировка или най-често е свързвана с артрит. Ако страдате от болки в костите или ставите, знаете от личен опит

Няма снимка

Лесни рецепти при слънчево изгаряне

Телевизията, интернет, пресата и други медии са пълни с информация за това колко вредни могат да бъдат слънчевите лъчи. Отдавна сме се научили, тръгвайки на екскурзия или на море,

Няма снимка

Кои растения помагат в борбата с хипертонията

Хипертонията е бичът на нашето време. Една от най-често срещаните болести и болест, която отнема живота на милиони хора всяка година. Ето защо на този проблем трябва да обърнат внимание не само

Още от Фермер
Няма снимка

Пчелните семейства с майки - помощнички заселете в същия или в отделен кошер, до основното семейство

Пчелните семейства с майки - помощнички, създадени в края на последната главна паша, може да се заселят в същия или в отделен кошер, поставен до основното семейство

Няма снимка

90 години отбелязва Институтът по земеделие в Кюстендил на 27 септември

  90 години от създаването си Институт по земеделие в Кюстендил ще отбележи на 27 и 28 септември. Тържеството започва в петъчния ден от 10.15 ч. в Парк-хотел Кюстендил, ул. „Калосия“ № 19, Хисарлъка.

Няма снимка

Особено внимание обърнете на отводките и помощните семейства

При подготовката за зимуване особено внимание трябва да се обърне и на отводките и помощните семейства. Грижите за отводките се свеждат до осигуряване на достатъчно млади пчели и хранителни запаси (8

Няма снимка

Очаква ни топла есен, живакът скача до 30 градуса през октомври

Само няколко часа ни делят от астрономическата есен. Тя ще настъпи точно в 10.50 ч. в понеделник. „Астрономически днес е последният ден на лятото. От климатична гледна точка отдавна сме в есента,

Няма снимка

6 грешки при съхранението на сухата храна на кучето

Условията на съхранение на сухата храна на кучето са също толкова важни, колкото и съставът ѝ. Неправилните условия на съхранение може да доведат до разваляне

Няма снимка

Торта Добуш

Сладкарят Йозеф Добуш е измислил тази рецепта специално за Унгарското национално изложение през 1885г. Предизвикателството било да се направи торта, която да може да се запази поне 10 дни