Брадавици по вимето на кравата

15 април 2019 Домашна ферма 0 21294
Няма снимка
Лечението на брадавиците по вимето е по-успешно, ако кравата е пресушена. Най-лесният начин да се отървете е лигирането (стягането) на брадавицата. За да направите това, е необходимо да извадите косъм от опашката на кравата и бързо да пристегнете брадавицата. След известно време тя изсъхва и изчезва.
1 2 3
 

Ако е млечна, пресушете я, съветват ветеринарите

Брадавиците (медицинското им име е папиломи) се предизвикват от вирусно заболяване и могат да бъдат излекувани с инжекции или да се изгорят със специални препарати.

Намажете ги с йод

Това е най-лесният начин да се отървете от тях. Но го направете вечер след издояване. Мажете внимателно с йода само брадавиците. За да сте по-прецизни, може да използвате клечки за почистване на уши. Така няма да засегнете околната тъкан.

На сутринта пак след издояване намажете брадавиците с пеницилинова паста

Прави се 3-4 пъти.

Другият начин е намазване с риванолова паста пак 3-4 пъти.

Лечението на брадавици по вимето е по-успешно, ако кравата е пресушена, категорични са ветеринарите.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашна ферма
Няма снимка

Пуйката мъти 1 месец

Количеството пуешки яйца, които може да сложите за мътене, е 15. Това е идеалният брой, за който пуйката може да осигури необходимата температура. Ако яйцата са кокоши

Няма снимка

Меките кърлежи атакуват при влажно и топло време

Домашните птици се опаразитяват, отслабват и спират да снасят, напомня д-р Валентин Иванов, квмн Високата влажност и екстремните температури създадоха идеални условия за масово размножаване на меките

Няма снимка

Щадете нервите на работния кон!

Най-често основна причина за дискомфортното състояние на конете са лошите условия на отглеждане и некачествените фуражи. Кои са другите фактори, които стресират помощника ви: - Смяната на стопанина и

Няма снимка

Ако гледате пъдпъдъци, спазвайте правилата

Този вид е изключително взискателен към температурата и светлината За пъдпъдъците е важен и режимът на хранене. Храната трябва да е качествена, с балансирано високо съдържание на белтък

Няма снимка

4 часа гладна диета за излюпените пъдпъдъчета

Още неизсъхнали, новоизлюпените здрави пъдпъдъчета са много жизнеспособни и бързи. Те буквално, след като са си поели първата глътка въздух, започват да хващат с клюнчетата си крачетата на събратята

Няма снимка

Става ли от носачката мътачка?

И как ще разберете, че тя е готова да излюпи пилета? Когато искате да имате добри мътачки, най-добре е да си купите от местните непородисти кокошки. Другият вариант е да са от смесено направление -

Още от Фермер
Няма снимка

Чеснова паста за зимата

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки

Няма снимка

Не изоставяйте пръскачките още малко!

Какво остава да свършат стопаните През август в лозовите масиви е необходимо да се следи за появата и плътността на гъсениците от третото поколение на шарения гроздов молец

Няма снимка

Ястия от останало печено месо

Какво можем да приготвим от пилешкото в хладилника  Пилешкото месо е здравословен и засищащ продукт, който често присъства в много кулинарни рецепти. Ако в хладилника ви е останала порция печено месо

Няма снимка

Кои са правилата на водовземане за напояване у нас ще научим в онлайн лекция в четвъртък

Как ефективно използване на водните ресурси, какви документи са ни нужни и през какви процедури трябва да минем, за да използваме вода за напояване от различни видове водоизточници

Няма снимка

БГ сортове ряпа

Зимна бяла има плоско-кръгли до кръгли кореноплоди. Кожицата е бяла. С тънка опашка е. Образува средно голяма полустояща розетка. Вътрешността е бяла, крехка, има по-слабо лютив вкус

Няма снимка

И картофите трябва да се вадят чисто и прецизно. Иска го пазарът

Картофовадачките са агрегати пригодени да работят при различни условия и почви * Продуктивни, гъвкави и маневрени, те пазят и не нараняват продукцията Екип на в