Супа с ньоки и пилешки бульон

15 април 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 1 пиле, 2 глави лук, 1 яйце, 20 г масло, 100 мл прясно мляко, 3 суп. л. брашно, моркови, растително масло, сол на вкус

Приготвяне:

В дълбока тенджера поставете парчетата пилешко месо и едната глава лук - почистена и нарязана на четвъртинки. Залейте със студена вода и поставете на котлона.

След като заври махнете пяната и оставете на тих огън да се вари около час. Извадете месото и лука и прецедете бульона.

В купа смесете жълтъка от яйцето с омекналото масло, прясното мляко и брашното. Разбъркайте добре.

Отделно разбийте белтъка до побеляване. Внимателно съединете двете смеси. Разбъркайте много добре и посолете.

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Морковът се почиства и се настъргва. Запържете лука и морковите в растително масло и добавете към бульона.

С десертна лъжица вземете от тестото и леко пуснете тестените топчета в тенджерата с некипящ бульон.

Включете котлона на умерена температура и варете до готовност на ньоките - те изплуват отгоре. Подправете със сол. По желание можете да обезкостите месото, да го нарежете на ситно и да го прибавите към супата.

Сервирайте. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Жулиен с пилешко месо и гъби

Продукти: 300 г пилешко филе, 300 г гъби, 1/2 суп. лъж. кисело мляко, 90 г кашкавал, 1/2 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете лука на ситно и го запържете на средно силен котлон

Няма снимка

Маринована пъстърва с ябълков сок

Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне. Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер

Няма снимка

Марината за дребна риба

Читателят ни Ясен Лазаров смесва в купа соев сос и винен оцет. Прибавя ситно нарязан чесън, копър и девисил. С получената марината полива дребните рибки и оставя в хладилника за една нощ

Няма снимка

Печена риба с картофи и сметанов сос

Продукти: 800 г рибно филе, 10 малки картофа, 2 глави лук, 250 мл заквасена сметана, 300 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 2 суп.лъж. брашно, кетчуп, сол, черен пипер - на вкус

Няма снимка

Пълнен шаран с орехи и стафиди

Продукти: около 800 г шаран, 3 големи глави лук, 4-5 скилидки чесън, 150 г светли и тъмни накиснати в гореща вода стафиди, 1 ч.ч обелени и ситно нарязани орехи, 1 ч. ч

Няма снимка

“Забулени” кюфтета на фурна

Вкусно и засищащо ястие, което няма да ви посрами и на празник Продукти: 1 кг мляно месо, 1 яйце, 1 ч. лъж. сол, щипка черен пипер. За пълнежа: 2 глави лук, 4 картофа, 5 яйца, 200 г кашкавал

Още от Фермер
Няма снимка

Кога дръвчетата измръзват

Овощните дръвчета могат да измръзнат не само в студена зима с ниски температури и вятър. Измръзване може да се получи и в меки зими, когато температурите не са екстремни

Няма снимка

Много са промените в наредбата за лозя и вино

Предприятията твърдят, че още обсъждат големите промени До 27 декември може да вземе отношение по измененията и допълнениета на наредба 6 от 2018 г. за условията и реда за предоставяне на финансова

Няма снимка

Вегански бургер едва не уби двегодишно момиченце

Това се е случило във Великобритания. Симптомите, които са се появили при детето след поглъщането на бързата храна, са приличали на алергична реакция към ядки

Няма снимка

Отбиваме безпроблемно прасетата: фактори за успех

Успешното отбиване на прасета започва с отлично подготвеното помещение и с животни, готови за отбиване. Колкото по-малко са промените, които правите, толкова по-малко ще е стресът

Няма снимка

Две държавни помощи за фермерите засега действат до края на 2020 година

След това ще продължат, ако ЕК предложи регламенти Две държавни помощи за фермерите засега имат за краен срок края на следващата година, отговаряме на въпрос на фермери

Няма снимка

Кравите пият неохотно прекалено студена вода

Суровото мляко се състои 87% от вода. Недостигът на вода при кравите намалява потреблението на сухо вещество от фуража и до намалена млечна продуктивност