Кекс “Зебра” със сметана

14 април 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Този шарен, ивичест сладкиш може да бъде приготвен както за следобедното кафе с приятелки, така и като десерт за семейно празненство. Много лесен е и е приятна изненада за гостите и семейството.

Продукти: 4 яйца, 120 г захар, 200 г брашно, 100 г заквасена сладкарска сметана, 3 суп. л. какао, 1 ч. лъж. бакпулвер, щипка сол

Приготвяне:

Яйцата се разбиват в купа заедно със захарта до побеляване.

Добавя се заквасената сметана и отново се разбива.

После една щипка сол, бакпулверът и брашното. Разбъркайте тестото.

Разделете го на две части, като в едната се добавя какао. В другата част сложете 1,5 суп. лъжица брашно и половин лъжица сок от лимон.

Намажете формата за печене с масло и поръсете с галета. Започнете да сипвате от двата видо тесто, по 1 суп. лъжица от всяко, като ги редувате. Сипвайте в средата на формата, за да може да се разстича настрани.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути.

Готовият кекс се оставя да изстине и се нарязва на парчета.

Можете да го сервирате по ваш избор - заедно с чай или кафе.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусна запеканка от тиквички и кашкавал

Въздушна и нежна, напомня суфле или омлет Продукти: 600 г тиквички, 3 яйца, 200 г лук, 3 парчета топено сирене, 3 суп. лъж. олио, 2 скилидки чесън, сол на вкус.

Няма снимка

Мариновано пиле с картофи

Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 1 суп. лъж. хрян, 1,5 суп. лъж. пълномаслено кисело мляко, 1 суп. лъж. горчица, 1,5 суп. лъж. майонеза, 2 скилидки чесън, 0,5 ч. лъж. млян лют червен пипер, 0,5 ч. лъж.

Няма снимка

Лека торта с извара и праскови

Продукти (за блата): 5 яйца, 5 суп. лъж. захар, 5 суп. лъж. брашно (за крема): 20 г желатин, 10-12 суп. лъж. вода, 300 г извара, 5 суп. лъж. пудра захар, 250 мл сладкарска сметана,

Няма снимка

Плодова салата с кисело мляко

Продукти: 100 г високомаслено кисело мляко, 2 ябълки, 2 круши, 2 банана, 1-2 портокала, клонче прясна мента Приготвяне: Още в началото трябва да кажем, че това е само едно предложение за плодовете,

Няма снимка

Френска млечна супа

Продукти: 500 мл пилешки бульон, 75 г кашкавал, 75 мл сухо бяло вино, 1 суп. лъж. брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 2 суп. лъж. сметана, 1 суп. лъж. чесново масло,

Няма снимка

Млечен сос със зелени подправки

Вкусен и лесен за приготвяне. Идеален за месни ястия Продукти: 100 г твърд кашкавал, 4 суп. лъж. майонеза,1 връзка магданоз, 1/2 ч. лъж. сушен чесън, червен пипер на вкус.

Още от Фермер
Няма снимка

Производството на пчелни-майки е 120 дни

Началото се определя от естествения процес при пчелите роенето, който съвпада горе-долу с началото на пролетта. Тази година може да се каже, че годината е ройлива,

Няма снимка

Потребителите ще консумират ли ГМ храни, ако знаят повече за тях?

Учени отговориха на въпроса „Дали потребителите ще консумират генетично модифицирани храни, ако разберат науката зад тях?“, съобщава Агробиоинститут. Психолози и биолози от Университета на Рочестър,

Няма снимка

Комитетът по наблюдение на селската програма ще увеличи утре бюджета на преработвателите

На заседанието ще одобрят и критерии за веригата на доставки Сред точките в дневния ред на предстоящото заседание на комитет по наблюдение на ПРСР, който ще се проведе утре, 20 юни,

Няма снимка

Липса на желязо причинява хлороза

Хлорозата при дръвчетата може да се дължи и на недостиг на желязо. Най-често в практиката това се наблюдава при отглеждане на дръвчета на силно алкални почви.

Няма снимка

В град Лозница ще покажат малинокомбайни и модерно предприятие за замразяване

На 10 и 11 юли в град Лозница ще се проведе традиционното национално изложение, придружено с фестивал на малината, съобщиха от Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Няма снимка

ЕК ще насърчава дигитализацията с повече средства и по-малко бюрокрация

ЕС има възможност да стане световна класа в иновациите, но трябва да сменим подхода. Европа има чудесна научна база, но за да сме конкурентоспособни, трябва да въвеждаме повече дигитални технологии