Компанията Syngenta призовава ЕС да ускори иновациите и прецизните технологии

12 април 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Глобалните екологични предизвикателства се променят твърде бързо, затова се нуждаем от бързи реакции, включително новаторски технологии и цифровизация на земеделието.

Това заяви Александра Бранд, която е главен директор по устойчиво развитие в агрохранителния гигант Syngenta, в интервю за EURACTIV.com.

По-рано тази седмица

компанията представи новата си стратегия

Тя има за цел да ускори иновациите в селскостопанския сектор, за да посрещне нарастващите екологични и обществени предизвикателства.

Стратегията е резултат от широки консултации със заинтересованите страни, вариращи от групи на гражданското общество до академичните среди и производители.

Има драматични промени по отношение на околната среда и загубата на биологично разнообразие, затова заедно с партньорите в хранителната верига и фермерите ще работим за по-бързо въвеждане на иновации и вземаме на решения за това.

Според Бранд иновациите при размножаването на растенията са едни от технологиите, които компанията усилено търси, защото ще дадат по-устойчиви на суша или наводнения култури.

Представителят на Syngenta казва също, че цифровизацията на сектора ще бъде от решаващо значение за по-добро прогнозиране и на болестите по растенията, някои от които вече се появяват поради изменението на климата.

Цифровите инструменти ще помогнат на производителите много по-точно да се борят с дадена болест. А това означава, че равнищата на остатъчни вещества в околната среда ще бъдат намалени - нещо, което всеки иска.

В това отношение обаче

Европа се нуждае от открита и прозрачна дискусия

която трябва и да се ускори.

Защото е все още проблем научно обоснованото вземане на решения и са поляризирани заинтересованите страни.

С всички компании като нас заедно да преосмислим нов подход, заедно с групите производители и други партньори от гражданското общество, предлага тя.

Тя призовава ЕС да не проявява досегашната предпазливост, когато става въпрос за нови технологии, което е причината да не се повишава равнището на иновации в стопанствата.

Компанията приветства идеите за новия модел на ОСП след 2020 г., даващ повече простор на държавите-членки да изработят свои собствени селскостопански национални стратегии. Защото селското стопанство в Южна Испания или Гърция е много различно от това в Дания.

Според Александра Бранд /на снимката/ вече има драматични промени - става въпрос за загуба на околна среда и биологично разнообразие

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Тютюнопроизводителите получиха над 80 млн. лева за Кампания 2018

Държавен фонд „Земеделие“ преведе над 80 млн. лв. (80 038 268 лева) субсидии на 41 116 земеделски стопани по Схемата за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството (ПНДТ),

Няма снимка

Млад фермер зърнопроизводител прави дестилерия за маслодайни

Станчо Станчев разширява бизнеса и инвестициите само с лични средства Ивона Величкова Продължаваме представянето на успяващи млади хора, които достойно следват стъпките в агробизнеса на своите

Няма снимка

Икономическият и социален съвет на България настоява да не се режат средства от ОСП

Това се казва в приета рeзолюция относно многогодишната финансова рамка на ЕС за 2021-2027 г., приета от Икономическият и социален съвет /ИСС/ към Министерски съвет.

Няма снимка

Аграрният университет в Пловдив среща бизнеса със студентите на 23-и април

Среща на бизнеса и студентите от Аграрен университет - Пловдив организира ръководството на учебното заведение. Събитието под надслов „Бизнесът в подкрепа на образованието“ ще е на 23 април 2019 г.

Няма снимка

Търсенето на картофи расте

Географска диверсификация на производството препоръчват експертите от Rabobank Алма Давидова Бизнесът с картофи остава с растящ тренд, от който се възползват както производителите,

Няма снимка

Обучават ветеринарни техници с помощ от бизнеса и институт

Възпитаниците на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство "Св. Георги Победоносец" в град Костинброд получават добри умения и подготовка,

Още от Фермер
Няма снимка

Боровинките и ябълките в Чили изпитват топлинен стрес

Реколтата от боровинки и ябълки в Чили може да бъде унищожена от анормална топлина, поради която растенията изпитват топлинен стрес. Заради топлината износът на боровинки намалява,

Няма снимка

Защо да изхранвате на носачките едро смлян зърнен фураж?

Продължителният процес на намиране и изяждане на храната (ровене на постелята и кълване) доставя голямо удоволствие на кокошките. При безклетъчните системи на отглеждане това поведение се стимулира

Няма снимка

Утре ще превали на места, температурите до 18 градуса

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца, през деня ще се задържи почти без промяна, предава БТА. През следващото денонощие облачността над страната ще е разкъсана, често значителна.

Няма снимка

Рибен кебап с дребни лукчета

Продукти: 1 кг риба, 100 мл олио, 2 глави кромид лук, 300 г арпаджик, 1 глава чесън, 20 г брашно, 20 г доматено пюре, 70 мл вино, 100 г гъби, червен пинпер, магданоз, чубрица,

Няма снимка

Каракачански кучета и овце показват в с. Железница, край София

Национална изложба на Каракачански кучета ще се проведе на 20 април 2019г. от 11.00ч. на стадиона на с.Железница, край София, съобщават организаторите от Международната Асоциация Каракачанско куче и

Няма снимка

Ползите от строителната рамка

Строителната рамка се използва освен за отглеждане на пило и складиране на мед и за други допълнителни дейности, произтичащи от желанията на пчеларите, напомнят от pchelar.net.