Пресните лютичета са отровни за декоративните ви зайчета

17 април 2019 Домашни любимци 0     
Няма снимка
 

Кои са другите опасни растения, които не трябва да им давате:

Татулът. Той е силно отровно и много разпространено отровно растение. Ако не внимавате, лесно може да попадне в храната на декоративните зайчета заедно с другите тревни фуражи.

Бучинишът. Може да се открие навсякъде - масово е разпространен. Отровните вещества, които съдържа, действат зле на нервната система на зайчетата.

Блянът, известен още като попадийка, бленика, буника.

Напръстник. Отровните му вещества се натрупват в организма на зайчетата. Затова дори да поемат малки количества от това растение, след няколко дни животните умират.

Отровните вещества на напръстника действат на сърдечносъдовата система и възпаляват на лигавицата и съединителната тъкан.

И двата вида кучешко грозде: Става дума и за едногодишното с черните плодове, и за многогодишното с червените плодове. Те са силно отровни.

Много разпространеното змийско мляко. За него е характерно, че запазва отровните си съставки и след изсушаването.

Лютичето е отровно само в свеж вид.

Семената на есенния минзухар също са силно отровни.

Чемериката. Отровните вещества на чемериката действат на централната нервна система и храносмилателния тракт.

А най-отровни са корените, по-малко - листата и най-малко - стъблата.

Вълчата ябълка. При нея са отровни листата, стъблото, плодовете и корените й.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Кучето лае без причина?

Можете да го отучите - с търпение и килограми лакомства Периодичното и безпричинното лаене действа на нервите и на най-търпеливия човек. Представете си какво и е на съседите, гостите и минувачите.

Няма снимка

Колито е чувствително към ивермектин и милбемицин!

Внимавайте какви капки против кърлежи използвате Някои породи кучета са чувствителни към определени активни вещества в капките против кърлежи. Затова,

Няма снимка

Котките обичат месо, но не могат без трева

Осигурете им я Тревата е жизнено необходима за домашните котки. С нея те не само получават необходимите им витамини и микроелементи. Тя им трябва, за да прочиства храносмилателния им тракт от

Няма снимка

Вълнистите папагалчета могат ли да говорят?

Успехът зависи от пола на птичето Възпитанието и обучението на вълнистите папагалчета не изисква особени усилия. Самците имат голям талант за пресъздаване на звуци: те са способни да запомнят над

Няма снимка

Кога капките против кърлежи не действат?

5-те най-разпространени грешки при използването им Някои стопани на домашни любимци се оплакват от ниската ефективност на капките против кърлежи. Но преди да се оплаквате от производителя им,

Няма снимка

Препоръчва ли се кастрация на котката за подобряване на здравето

за подобряване на здравето на котката Краткият отговор е да. При домашните любимци, които не се отглеждат с цел разплод и получаване на потомство, кастрацията е важна за здравето им и специалистите

Още от Фермер
Няма снимка

Предимства на директните домати

. При директното отглеждане на домати не се произвежда предварително разсад. . На сравнително по-малка площ се разполагат повече бройки. . Растенията не се нуждаят от опорна конструкция. .

Няма снимка

Вносните домати и краставици поевтиняха, но сиренето - по-скъпо

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки, падна тази седмица с 1,72 на сто до 1.509 пункта, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.

Няма снимка

Вносните домати и краставици поевтиняха, но сиренето - по-скъпо

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки, падна тази седмица с 1,72 на сто до 1.509 пункта, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.

Няма снимка

Днес ще е слънчево, температурите до 30 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в планините ще превали и прегърми,

Няма снимка

Двама мъже са загинали при инцидент в свинекомплекс в силистренското село Попина

Борис Димитров и Пенчо Драганов са загинали, падайки в шахта с фекалии в свинекомплекс в силистренското село Попина. Инцидентът е станал днес в сутрешните часове.

Няма снимка

Какво предизвиква самосмяна на майката от пчелите

Самосмяната се случва когато пчелата майка е оста­ряла, болна или с някои други дефекти. Нарича се тиха смяна защото се извършва от пчелите, без намесата на пчеларя, напомнят от beehoney-bg.eu.