Пресните лютичета са отровни за декоративните ви зайчета

17 април 2019 Домашни любимци 0     
Няма снимка
 

Кои са другите опасни растения, които не трябва да им давате:

Татулът. Той е силно отровно и много разпространено отровно растение. Ако не внимавате, лесно може да попадне в храната на декоративните зайчета заедно с другите тревни фуражи.

Бучинишът. Може да се открие навсякъде - масово е разпространен. Отровните вещества, които съдържа, действат зле на нервната система на зайчетата.

Блянът, известен още като попадийка, бленика, буника.

Напръстник. Отровните му вещества се натрупват в организма на зайчетата. Затова дори да поемат малки количества от това растение, след няколко дни животните умират.

Отровните вещества на напръстника действат на сърдечносъдовата система и възпаляват на лигавицата и съединителната тъкан.

И двата вида кучешко грозде: Става дума и за едногодишното с черните плодове, и за многогодишното с червените плодове. Те са силно отровни.

Много разпространеното змийско мляко. За него е характерно, че запазва отровните си съставки и след изсушаването.

Лютичето е отровно само в свеж вид.

Семената на есенния минзухар също са силно отровни.

Чемериката. Отровните вещества на чемериката действат на централната нервна система и храносмилателния тракт.

А най-отровни са корените, по-малко - листата и най-малко - стъблата.

Вълчата ябълка. При нея са отровни листата, стъблото, плодовете и корените й.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

10 дни специално хранене за любимци с гастрит и колит

* Първи ден: след поставянето на диагнозата е полезно лечебно гладуване до 12-24 часа Полезен е пилешки или говежди бульон през цялото време без ограничения. Добре действа и отвара от ленено семе.

Няма снимка

Хранете канарчето си със сезонни зеленчуци

Те са важни както за физическото, така и за психическото състояние на пилето Всекидневно осигурете зеленчуци на канарчето си. И помнете, че ако канарчето ви е свикнало да яде зеленина,

Няма снимка

Няма отърваване от кърлежи, а и от бълхи

Оплакват се стопани на кучета Ако сте един от тях, проверете дали не е изтекъл срокът на годност на противопаразитната каишка. Посетете ветеринарен лекар,

Няма снимка

Внимавайте да не купите болни рибки

Рискът да заразите целия аквариум е почти 100% Какво да оглеждате в зоомагазина: * аквариумът трябва да е добре почистен; * водата - да е бистра, без утайки; * здравите рибки плуват бързо; * болните

Няма снимка

Кучето със забит в лапата му осил започва да куца

Не го разхождайте, където растат житни треви Докато са зелени, житните треви не са опасни за кучетата. Но като изкласят, се втвърдяват и стават много опасни.

Няма снимка

7 неща, които котката мрази

За да има мир вкъщи, не ги допускайте Домашната котка изразява недоволството си по различен начин: като бяга и се крие, високо мяука, яростно съска. Дори и най-спокойната мяукаща любимка може да се

Още от Фермер
Няма снимка

Краставичната мозайка напада и пипера

Краставична мозайка е вирусна болест, която при пипера води до силно скъсяване междувъзлията на растенията. Причинител е вирусът на краставичната мозайка.

Няма снимка

Д-р Мирослав Първанов: Африканската чума по свинете се превръща в световен проблем

От Асоциацията на индустриалното свиневъдство и Асоциацията на свиневъдите свикват среща с журналисти по повод разрастващата се зараза  в страната и последствията за сектора, съобщи БНР.

Няма снимка

Висок риск от инвазия на гъби в силажите

Особено при влажно време и високи температури Жени Владинова Историята на едно отравяне разказва ветеринарният лекар Саймън Тимерманс от Айова, САЩ.

Няма снимка

Прокуратурата претърства кабинети в ДФ "Земеделие" по делото Миню Стайков

Специализираната прокуратура извършва действия по разследването в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с делото срещу Миню Стайков, съобщиха от държавното обвинение.

Няма снимка

От 3 до 10% доходност от рента

Няма по-лесен начин да си я докараш годишно и да знаеш, че няма да си загубиш парите Алма Давидова Пазарът на земеделска земя през последните години претърпя доста трансформации,

Няма снимка

Не прибирайте чадърите, и днес ще вали

До обяд облачността ще е разкъсана, предимно висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, съобщи БТА. Ще има превалявания от дъжд на повече места в Южна България.