Магаре с гигантски размери - претендент за Гинес

22 април 2019 Животновъдство 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Гигантското магаре Дерик ще кандидатства за Гинес като най-големия представител на своята порода.

Природата е пълна с изненади, но магарето Дерик от Великобритания изпъква дори на фона на най-необикновените животни. То е порода американски мамонтови магарета, които се отличават с издръжливост и устойчивост, но са уникални с ръста си.

Средно възрастните магарета стигат на височина до 79 см в холката, а най-едрите от тях достигат 160 см. Петгодишният Дерик е надминал събратята си и вече е висок 166 см.

Гигантът живее в приюта за магарета "Редклиф" в графство Линкълншир. Доброволецът Тейлър Алън-Дей се грижи за него. Той охотно позира с питомеца си. Момчето е едва на 12 години и е високо 152 см. На неговия фон магарето е истински гигант.

Собственикът на приюта Трейси Гартън разказва пред Daily Mail, че Дерик има всички шансове да стане световен шампион по височина сред магаретата. Магаренцето се родило голямо и на 5-годишна възраст Дерик още не е достигнал максимума на ръста си.

Тези магарета спират да растат, когато навършат 7 години, така че Дерик има още време, казва Гартън.

Дерик има дружелюбен характер. Той се държи като голямо куче и през цялото време ходи по петите на 12-годишното момче. Магарето яде овес, ечемик и царевица, но много обича моркови.

В близко време от приюта се готвят да се обърнат към представители на Книгата на рекордите Гинес за официално измерване на любимеца им. Гартън и Алън-Дей са сигурни, че Дерик ще успее да подобри рекорда за най-голямото магаре в света и да заеме неговото място.

От 2013 г. титлата е на магарето Ромул от Мичиган. Двете магарета имат много общо - една и съща порода и приличаща си окраска на козината. Настоящият рекордьор е висок 173 см, така че до победата на британеца му остава още съвсем малко.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

1000 фермери членуват в ирландска кооперация

За основните ѝ бизнес направления разказва нейният гл. изп. директор Конър Райън Почти всеки фермер в Ирландия членува в кооперация. Съвсем малко млечни животновъди продават самостоятелно

Няма снимка

АЧС и хуманното отглеждане на свинете обсъдиха фермери и експерти от Агенцията по храните

Представители на свиневъдния сектор в България и експерти от Българската агенция по безопаснот на храните (БАБХ) обсъдиха последните изменения на Решение на Европейската комисия (ЕК) 2014/709 за

Няма снимка

Унищожиха над 1,2 млн. свине във Виетнам заради АЧС

Въпреки че вирусът на африканската чума по свинете (АЧС) беше открит във Виетнам само преди 2 месеца, смъртоносното на бранша заболяване вече се разпространи в повечето провинции.

Няма снимка

Отложиха забраната за кастрация на прасета без анестезия в германските свинеферми

Федералното правителство на Германия ратифицира решението, предложено от Земеделското министерство, според което самите фермери ще могат да обезболяват прасетата си с изофлуран преди кастрациятаq,

Няма снимка

Развъдните асоциации ще получат 5,5 млн. лева през 2019 г.

Ресурс от 5 500 000 лв. утвърди управителният съвет на ДФ „Земеделие” за развъдните асоциации по Схемата за държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне

Няма снимка

Разшириха обхвата на схемата за хуманно отношение към птиците

Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ разшири обхвата на подпомагане по схемата на държавна помощ „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците”.

Още от Фермер
Няма снимка

Предимства на директните домати

. При директното отглеждане на домати не се произвежда предварително разсад. . На сравнително по-малка площ се разполагат повече бройки. . Растенията не се нуждаят от опорна конструкция. .

Няма снимка

Вносните домати и краставици поевтиняха, но сиренето - по-скъпо

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки, падна тази седмица с 1,72 на сто до 1.509 пункта, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.

Няма снимка

Вносните домати и краставици поевтиняха, но сиренето - по-скъпо

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки, падна тази седмица с 1,72 на сто до 1.509 пункта, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.

Няма снимка

Днес ще е слънчево, температурите до 30 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в планините ще превали и прегърми,

Няма снимка

Двама мъже са загинали при инцидент в свинекомплекс в силистренското село Попина

Борис Димитров и Пенчо Драганов са загинали, падайки в шахта с фекалии в свинекомплекс в силистренското село Попина. Инцидентът е станал днес в сутрешните часове.

Няма снимка

Кучето лае без причина?

Можете да го отучите - с търпение и килограми лакомства Периодичното и безпричинното лаене действа на нервите и на най-търпеливия човек. Представете си какво и е на съседите, гостите и минувачите.