Мобилно приложение автоматизира изследването на културите с дронове

01 май 2019 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Софтуерът Skippy Scout може да бъде използван за проверка на нивата на вредители, плевели и болести в полето, без да се налага агрономи или фермери да извървяват километри пеша

Ивона Величкова

Британският стартъп Drone AG пусна на пазара ново приложение, което автоматизира полетите на дроновете за изследване на културите.

Софтуерът Skippy Scout може да се използва за проверка на нивата на вредители, плевели и болести в полето, без да се налага агрономи или фермери да извървяват километри пеша.

Удобно е, че приложението ще работи с няколко безжични DJI дронове, включително Mavic, Phantom 4, Inspire 2 и M200, някои от които са на разположение за малко повече от 500 британски лири (1100 лв).

"Отворени сме и към други производители на дронове, така че всички желаещи могат да се свържат с нас", обясняват от Drone AG.

Понастоящем приложението е създадено за работа само с Apple iPhone 6 или по-модерни устройства, така че потребителите на Android ще трябва да изчакат малко повече за разработването на софтуера.

За да работи, в смартфона се въвеждат подробности за конкретни полета и целеви точки, след което дронът започва своята разузнавателна мисия.

Снимки с висока резолюция

се правят само от няколко метра височина и компанията изчислява, че това ще покрива приблизително 20 дка/мин при скорост от две спирания за снимки на всеки 10 дка.

Снимките се изтеглят на смартфона на потребителя, докато дронът лети, и предоставят далеч по-подробни данни от типичните сателитни изображения.

Алгоритмите са в състояние да откриват листа с дефицит на хранителни вещества и да изчисляват индексите на зелената площ в различните участъци на полето.

Приложението също така е в състояние да пресметне етапите на растеж на културите и с времето ще може да идентифицира специфични плевели.

"Използването на дронове за разузнаване на културите е само началото на нашата идея да разработим

супер прост софтуер

който използва дронове, смартфони, автоматизация и изкуствен интелект, за да позволи по-ефективно земеделие, с по-малко неприятности", споделят от Drone AG.

Услугата е с абонамент, основан на две нива на ценообразуване - едно за земеделските производители, което струва около 30 британски лири (68 лв), а друго за агрономи - 50-60 британски лири (113-135 лв).

Като цяло Skippy Scout трябва да работи навсякъде по света, но производителите първо го тестват и развиват за пазара във Великобритания. Те също така планират да добавят функции, които ще са специфични за условията на Острова... Поне като за начало.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Качественият сервиз е основен фактор при инвестиция в земеделска техника

Разговаряме със Стоян Иванов, ръководител Сервизна дейност - регион север в Интерагри България, за важността на сервизното обслужване и последните тенденции при него - Г-н Иванов,

Няма снимка

Тракторите Landini Active 7-а серия - достъпно качество за професионалистите в земеделието

Италианските трактори Landini са добре познати на българския пазар със своята надеждност, лесна поддръжка и достъпна цена. При своята най-висока 7-а серия, Landini въвежда модификацията ACTIVE,

Няма снимка

Прогнозират бум на пръскачките в ключови агрорайони по света

Обширни възможности за растеж ще има на глобалния пазар за тези машини. Очаква се той да достигне 3,2 милиарда долара до 2025 година Ивона Величкова Храната управлява света.

Няма снимка

Комбайнът Rostselmash NOVA - Произведено в Русия и какво се крие зад това?

В световното производство на зърнокомбайни компонентите за тях се произвеждат от 3-4 големи компании. Двигателят най-често е на Cummins, цялата хидравлика е италианска, всички задвижвания,

Няма снимка

Високоскоростна сеитба с увеличени капацитети

През 2019-а семейството на сеялките Vaderstad Tempo L се увеличава с нови модели. Емблематичната серия, носител на световен рекорд за високоскоростна прецизна сеитба се увеличава с изцяло нов модел

Няма снимка

Система сама определя скоростта на движение

Двете световни постижения със зърнокобайн CLAAS при жътва на царевица са недостижими засега * Зърно 1 111 т за осем часа и 1 620 т за дванадесет часа прибраха американски фермери Специално за в.

Още от Фермер
Няма снимка

Филип Лисичаров: Основният проблем на бизнеса с розов цвят е свръхпроизводството

Основният проблем на бизнеса с розов цвят и розово масло е свръхпроизводството, а кризата при бизнеса с лавандулата ще се задълбочава, каза в предаването „Преди всички“ Филип Лисичаров,

Няма снимка

84% от свинете майки - поне с едно травмирано копито

Заболяванията на копитата на свинете са широко разпространени и много често се превръщат в хронично куцане. В промишлените свинеферми 84% от свинете майки имат повреди поне на едното копито.

Няма снимка

Черешите ще са малко и скъпи

Реколтата от череши в България ще е наполовина по-малка, прогнозира Живка Гроздева от Асоциацията на овощарите в България пред "Монитор". Според нея причината е в силните слани в последната седмица

Няма снимка

Чавдар Маринов е назначен за зам.-министър на земеделието

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е назначен Чавдар Маринов, съобщи правителственият пресцентър.

Няма снимка

Котка тръска глава и се чеше по ушите

Причината е ушна краста Много стопани на домашни котки се оплакват от странното поведение на любимката си: животното обръща главата си настрани, тръска я, чеше се по ушите, неспокойно е,

Няма снимка

Правила и добри практики в растителната защита представят във Видин в сряда

„Актуални нормативни изисквания при употреба на продукти за растителна защита и торове. Правила за добра растителнозащитна практика“ е темата на следващия семинар на Националната служба за съвети в