Мобилно приложение автоматизира изследването на културите с дронове

01 май 2019 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Софтуерът Skippy Scout може да бъде използван за проверка на нивата на вредители, плевели и болести в полето, без да се налага агрономи или фермери да извървяват километри пеша

Ивона Величкова

Британският стартъп Drone AG пусна на пазара ново приложение, което автоматизира полетите на дроновете за изследване на културите.

Софтуерът Skippy Scout може да се използва за проверка на нивата на вредители, плевели и болести в полето, без да се налага агрономи или фермери да извървяват километри пеша.

Удобно е, че приложението ще работи с няколко безжични DJI дронове, включително Mavic, Phantom 4, Inspire 2 и M200, някои от които са на разположение за малко повече от 500 британски лири (1100 лв).

"Отворени сме и към други производители на дронове, така че всички желаещи могат да се свържат с нас", обясняват от Drone AG.

Понастоящем приложението е създадено за работа само с Apple iPhone 6 или по-модерни устройства, така че потребителите на Android ще трябва да изчакат малко повече за разработването на софтуера.

За да работи, в смартфона се въвеждат подробности за конкретни полета и целеви точки, след което дронът започва своята разузнавателна мисия.

Снимки с висока резолюция

се правят само от няколко метра височина и компанията изчислява, че това ще покрива приблизително 20 дка/мин при скорост от две спирания за снимки на всеки 10 дка.

Снимките се изтеглят на смартфона на потребителя, докато дронът лети, и предоставят далеч по-подробни данни от типичните сателитни изображения.

Алгоритмите са в състояние да откриват листа с дефицит на хранителни вещества и да изчисляват индексите на зелената площ в различните участъци на полето.

Приложението също така е в състояние да пресметне етапите на растеж на културите и с времето ще може да идентифицира специфични плевели.

"Използването на дронове за разузнаване на културите е само началото на нашата идея да разработим

супер прост софтуер

който използва дронове, смартфони, автоматизация и изкуствен интелект, за да позволи по-ефективно земеделие, с по-малко неприятности", споделят от Drone AG.

Услугата е с абонамент, основан на две нива на ценообразуване - едно за земеделските производители, което струва около 30 британски лири (68 лв), а друго за агрономи - 50-60 британски лири (113-135 лв).

Като цяло Skippy Scout трябва да работи навсякъде по света, но производителите първо го тестват и развиват за пазара във Великобритания. Те също така планират да добавят функции, които ще са специфични за условията на Острова... Поне като за начало.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Оптиком пуска безлихвен лизинг за сеялки за слята повърхност - Elvorti

Кампанията по прибирането на зърнената реколта 2019 е към своя край и все повече зърнопроизводители обръщат поглед към предстоящата есенна сеитба. Именно за стопанствата,

Няма снимка

Оптиком стартира изкушаваща промоция за трактори McCormick X6 и X7

Оптиком стартира изкушаваща промоция за трактори McCormick от сериите X6 и X7. Високо имиджовите италиански трактори са специално предназначени за тежко и продължително натоварване в земеделските

Няма снимка

Оптика вече сортира картофите

Машините идентифицират и сортират лесно и ефективно редица повърхностни аномалии и заболявания Разходите за експлоатация, възвръщаемост на инвестициите, качествено проектиране,

Няма снимка

Зърнокомбайните наваксват ниския старт

Нови регистрирани машини за първата половина на годината. Товарачите продължават да вдигат позиции. Спад при продажбите на трактори спрямо 2018 г. Ивона Величкова Според новата статистика на сектор

Няма снимка

Техноакадемия: Прикачен инвентар Gregoire Besson

Най-доброто качество на най-добрата цена от Интерагри България Основан през 1801 г., световноизвестният френски производител на висококачествени плугове и оборудване за култивация,

Няма снимка

Напоявайте успоредно с прецизно торене. Фертигацията се прилага с цел по-стабилни добиви

Земеделските стопани все по-често започват да предпочитат поливни системи с прецизно подхранване /фертигация/ за постигане на високи и стабилни добиви.

Още от Фермер
Няма снимка

Добри новини за европейските птицевъди: Увеличено търсене и по-добри цени

Последната прогноза на Еврокомисията обещава високи цени и увеличен пазар на птичето месо. Европейският пазар на птиче месо се очаква да нарасне с 2,5% тази година.

Няма снимка

Чака ни слънчева и топла неделя, във вторник идват дъждове

През нощта ще е ясно и тихо. Утре ще е предимно слънчево, след обяд - с временни увеличения на облачността. В Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Няма снимка

5 основни катаклизми през лятото и как да защитим градината от тях

Защита от късни студове Под късни измръзвания се има предвид понижаване на температурата на въздуха под 0 градуса в район, където вече е стабилното топло време.

Няма снимка

Можете ли да работите с апарата за пчелни майки

Монтирайте касетата в добре изградена пчелна пита, в която е отглеждано пило. Касетата се закрепва с помощта на видия. Поставяте питата с монтираната касета в пчелно семейство,

Няма снимка

Какъв ли цвят ще бъде хортензията?

Изборът на тор ще реши дали да е розова, или синя Хортензията ми не може да реши какъв цвят иска да бъде. Имам я от години и досега винаги си е била розова.

Няма снимка

Бактериални болести по доматите

Доматите се нападат от някои бактериали болести. Най-опасните са бактериално петносване и бактериално струпясване. По плодовете се появяват малки, воднисти петънца, които по-късно стават черни,