Тиквички на фурна с картофи и сметана

11 май 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: тиквички, картофи, 1 ч. чаша сметана за готвене, 200-250 грама настърган кашкавал, растително масло, сол, черен пипер, подправки за картофи - на вкус.

Приготвяне: Количеството на зеленчуците съобразете с големината на тавичката, в която ще ги печете. Най-добре е да използвате правоъгълна йенска тенджерка.

Тиквичките и картофите трябва да се нарежат на приблизително еднакви кръгчета с дебелина около 1 см. Тиквичките се режат без да се белят. Смесете 1-2 суп. лъж. от растителното масло със солта и останалите подправки и объркайте заедно с тиквичките. Солта трябва да е достатъчно, тъй като пресните тиквички поемат по-голямо количество.

Обелете картофите и също нарежете на филийки, но не толкова дебели. Объркайте ги и тях със смес от растително масло, сол и подправки за картофи.

В предварително намаслена форма подредете кръгчетата от зеленчуците като ги редувате. Когато цялата форма се напълни, залейте със сметаната и поставете във фурната, предварително загрята до 180-190 градуса. Печете 30-35 минути. Поръсете ястието с настърган кашкавал и върнете във фурната за още 15 минути, докато се получи отгоре апетитна златиста коричка.

Ако добавите парчета бекон или пушена наденица, ястието ще се окаже още по-апетитно.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Виенски кюфтета с доматено пюре

Сосът се овкусява с индийско орехче Необходими продукти: За кюфтетата: 500 г месо (свинско, телешко или смес), 50г сланина, глава лук, едно яйце, филия хляб, сол, черен пипер, магданоз.

Няма снимка

Макарони със спанак на фурна

Поливат се със специално приготвен сос Необходими продукти: Килограм спанак, 4 супени лъжици растителна мазнина, 50 г краве масло, половин чаена чаша макарони, връзка пресен кромид лук, 2 яйца,

Няма снимка

Пилешка супа с целина и моркови

Застройва се с прясно мляко и яйце Необходими продукти: 500 г. пилешко месо, 200 г. гъби, 1-2 моркова, резен целина, супена лъжица брашно, чаена чаша прясно мляко, 1-2 яйца, магданоз, лимонов сок,

Няма снимка

Кои храни да консумираме, ако искаме да имаме тънка талия?

Факт, е че храната е удоволствие и надали съществува човек, който да не обича да си похапва. И с наличието и достъпността на толкова голям избор от изключително вкусни храни идват някои сериозни

Няма снимка

Орехов пудинг

Продукти: 2 чаени чаши прясно мляко, 250 г бял хляб, 3 яйца, 150 г орехи, 100 г масло, 1/2 ч. чаша захар, галета Приготвяне: Накиснете хляба в прясното мляко.

Няма снимка

Пилешко със сос от сметана и горчица

Пилешкото със сметанов сос и горчица е ястие лесно за приготвяне, но това не му пречи да е изключително апетитно. Приготвяне: 400 г пилешко филе, 3-4 суп. лъжици олио, 2-3 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Малките стопани на куче да са минимум 7-годишни

Това съветват кинолози Кинолози не съветват родителите да вземат куче, докато детето е съвсем малко заради несформираната му отговорност. Малките деца - на 2-5-годишна възраст,

Няма снимка

Лоши навици - преследване на автомобили

Лаещите любимци задоволяват естествения си ловен, пастирски и стражеви инстинкт Някои кучета обичат да гонят котки, а други топки за тенис. За нещастие многo кучета имат навика да гонят автомобили.

Няма снимка

Подготовка за медосбора, ако кошерите ви са лежак

Изпълненото с пити гнездо на кошер лежак трябва да се преустрои за медосбора. За тази цел срещу входа се подреждат питите с открито пило и майката и до тях се поставят две пити с мед и прашец,

Няма снимка

Одри Азуре: ЮНЕСКО се бори за чиста природа и биоразнообразие

Опазването на околната среда и биологичното разнообразие са част от предизвикателствата пред света, за чието разрешаване Организацията на ООН за образование, наука и култура - ЮНЕСКО активно работи.

Няма снимка

Прореждане на завързите

Някои сортове са склонни да образуват повече плодове. При ябълката това са: Айвания, Карастоянка, Златна превъзходна, Йелоуспър, Старкримсон и др., при круша Вилямова масловка,

Няма снимка

Прореждане на завързите

Някои сортове са склонни да образуват повече плодове. При ябълката това са: Айвания, Карастоянка, Златна превъзходна, Йелоуспър, Старкримсон и др., при круша Вилямова масловка,